Reklama

Reklama

Gottwald

(seriál)
Československo, 1986, 8 h 32 min (Minutáž: 84–123 min)

Scénář:

Jaroslav Matějka

Kamera:

Alois Nožička

Hrají:

Jiří Štěpnička, Jan Teplý st., Ladislav Lakomý, František Řehák, Ilja Prachař, Jiří Holý, Otakar Brousek st., Vladimír Ráž, Michal Dočolomanský, Václav Mareš, Josef Langmiler (více)
(další profese)

Epizody(5)

Pětidílný seriál podle scénáře Jaroslava Matějky o vůdci československého proletariátu je dramatickou rekonstrukcí života a zápasu dělnické třídy v letech 1928-1948, kdy osobnost K. Gottwalda v čele KSČ dovedla dějinný zápas k vítěznému završení. Seriál byl připraven k 90. výročí narození Klementa Gottwalda, představuje také celou řadu významných postav našich dějin. (woody)

(více)

Recenze (125)

Tosim odpad!

všechny recenze uživatele

SÓDRUZI! VŠECHNO, CO BYLO POTŘEBA, UŽ TADY ŘEKLI SÓDRUZI! A co u? Ne, teď vážně, proč asi chybí "dějiny" po únoru 1948, to už by nebyla ta správná prdel. Z "úprav" mě nejvíce dostala ta, která se týkala Gottwaldova opileckého parlamentního projevu v roce 1929 o tom, jak bolševici umí zakroutit krkem. No nic, jdu zvracet. ()

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Vynikající herecké obsazení, a možnost slyšet naše bardy. ...Jedinečný doklad o seriálové tvorbě 80. let, 20. století... Na CSFD ocení určitě budoucí generace diváků. Věřím, že ten čas přijde...Jen se obávám, že na rozdíl od seriálů třeba z lékařského prostředí, tak zde je zapotřebítrochu znát i v souvislostech dějiny Československa v 20. století, jinak si seriál těžko divák vychutná... ()

Reklama

Dadel 

všechny recenze uživatele

90% stopáže z celkových více než 8 hodin se skládá z toho, že pánové v oblecích sedí u stolů a povídají si, přičemž následující slova se v hovorech vyskytují častěji než je běžný průměr: "komunista", "reakcionář", "národní", "fronta" a "Kléma". Měl jsem to puštěné jako rozhlasovou kulisu k práci, skutečně není nutné sledovat i obraz. Ke slyšení na YouTube. P.S.: Gottwald v podání Štěpničky je zde vykreslován jako švarný štramák (dnes by se řeklo sexsymbol). Jedna hvězdička je za občasný nechtěný humor. ()

hanibal73 odpad!

všechny recenze uživatele

Tak tohle byla opravdu dřina. Jan Teplý st. opět nezklamal.Méně sympatického herce těžko hledat.a asi to nebude jenom tím jeho zaujetím pro tyto role a že jich bylo. Závěrečný několika minutový proslov v Lucerně byl opravdový režijní a herecký majsterštyk. Rád se koukám na budovatelskyakční filmy z 50 a 70 let,ale tohle bylo opravdu moc. ()

vegetol.mp 

všechny recenze uživatele

Úplně stejně jednostrunná tupá sračka jako nedávná Milada. Jediný rozdíl je ten, že tady primitivně pějí ódu na komunistického zločince, zatímco v Miladě se úplně stejnými prostředky snaží popsat život jedné z nejznámějších obětí komunismu. Ve finále to ale vyjde na stejno. Ale pokud se chce člověk pobavit, je Gottwald ideální volba. ()

Galerie (2)

Zajímavosti (13)

  • Jiřina Švorcová (matka Horáčková) odpovedala po rokoch, ako si spomína na svoju seriálovú rolu: "Tam jsem hrála? Vůbec o tom nemám potuchy. Asi to bylo něco úplně zanedbatelného. Ale s Jirkou Štěpničkou to snad ani nebyl seriál, to byla jednorázovka, ne? Ani nevím, že by to byl seriál." (Raccoon.city)
  • Ve čtvrté části ve scéně, kdy vláda jedná o znárodňování, se v čase 46:59 v záběru mihne klapka. (Ganglion)

Související novinky

Jiřina Švorcová: 1928 - 2011

Jiřina Švorcová: 1928 - 2011

08.08.2011

Po dlouhé nemoci zemřela v pražské léčebně dlouhodobě nemocných česká herečka Jiřina Švorcová. Dcera stavebního dělníka a hostinské vystudovala učitelský ústav a Státní konzervatoř v Praze. Po jedné… (více)

Reklama

Reklama