Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Geniální mladý programátor Milo Hoffman (Ryan Phillippe) dostává od charismatického milionáře Winstona (Tim Robbins) nabídku pracovat pro jeho mocnou softwarovou společnost. S vidinou velikých peněz a na naléhání své přítelkyně (Claire Forlani) prestižní místo přijímá. Zpočátku všechno vypadá ideálně, ale postupem času Milo pochopí, že některé praktiky společnosti jsou vyloženě zločinné. Potvrdí mu to i přitažlivá kolegyně Lisa (Rachael Leigh Cook) a Milo se rozhodne rozplést pavučinu machinací, kterými Winstonovi lidé potírají konkurenci. Je vůbec možné, aby pouhý programátor uspěl v boji s nelítostnou korporací a svůj pokus o odhalení pravdy přežil? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (105)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Ak máte úspech, kritizujú Vás úplne všetci, dokonca aj filmári v Hollywoode. Za neúspech tohto filmu určite može Bill Gates a jeho podprahová antireklama na nete, o ktorej nikto nevie, hlavne že na film nikto nešiel. Neboli producenti náhodou zavraždení sézamovými semiačkami?Po druhom pozretí zvyšujem hodnotenie o jednu hviezdičku. Vzhľadom na rýchly pokrok vo vývoji techniky by si film každých 10 rokov zaslúžil remake. ()

Grizzly 

všechny recenze uživatele

Mohl to být fakt dobrej thriller, kterej je místy i dost napínavej, ale bohužel není. Sráží to především hlavní hrdina. Ryan Phillipe byl hodně špatnou volbou. Na geeka se vůbec nehodí a je na něm vidět, že absolutně nemá páru o čem mluví. Navíc jeho špionážní anabáze taky nestojej za nic. A navíc i hraje na hovno. V tom filmu je strašně moc hovadin a v informatice je HODNĚ přitaženej za vlasy (už ten námět). Ale tuhle tématiku mám rád tak to s úsměvem překousnu. Každopádně dvě hvězdy za thriller a jedna navíc za moc hezký holky. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Umím PC bezchybně zapnout, při jeho používání se mírně zapotím a jsem donucen používat svůj široký rejstřík vulgarismů, ale po skončení nerovného souboje vypínám stroj opět na maximální profesní úrovni. Přes mou nespornou počítačovou negramotnost mne kriminalita mezi sloupci jedniček a nul vždy potěší a poměrně jsem se bavil, i když si tentokrát předvídatelný děj příliš často podával ruce s početným zástupem obvyklých filmových klišé. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Překvapivě slušný thriller, snažící se zaujmout převážně mladší obecenstvo a příznivce počítačových technologií. Sice už jsme tu na téma velkých korporací, kteří se za každou cenu snaží zbavit konkurence, měli celou řadu lepších i horších snímků, ale přesto má "Elita" slušné tempo a příjemně propracovaný příběh. P.S. zajímalo by mě, jestli Tim Robbins vypadal jako Gates záměrně nebo to byla pouhá náhoda. ()

Haymar 

všechny recenze uživatele

Film kde mě ale vážně totálně nesedlo obsazení! Ryan Phillippe jako mladý elitní pc-programátor... Křehká Leigh Cook coby jeho kolegyně... Claire Forlani jako nevypočitatelná potvora... a Tim Robbins aka korporátně korporátní záporák... A nebo že by to bylo spíš tím, že tam všichni zúčastnění tak příšerně, unaveně a znuděně hráli (úplně bez šťávy - měli to snad ve scénáři nebo byl rejža takový jelito?!)? Prostě mě to vůbec nebavilo! ()

Galerie (20)

Zajímavosti (7)

  • Traja Winstonovi (Tim Robbins) poskoci majú priezviská Schmeichel, Sheringham a Solskjaer. Toto sú priezviská brankára a gólových strelcov víťazného Manchestru United UEFA 1999. Režisér je fanúšik Man Utd. (Real Tom Hardy)
  • Na vonkajšie zábery ústredia NURV poslúžila Univerzita Simona Frasera vo Vancouveri. (sWONDER)

Reklama

Reklama