Reklama

Reklama

Rozvedený se závazky

(seriál)
  • USA Louie
USA, (2010–2015), 22 h 42 min (Minutáž: 19–42 min)

Tvůrci:

Louis C.K.

Režie:

Louis C.K.

Scénář:

Louis C.K., Pamela Adlon

Kamera:

Paul Koestner

Hrají:

Louis C.K., Amy Landecker, Nick Di Paolo, Danny Burstein, Stephen Root, Hadley Delany, Christine Donlon, Pamela Adlon, Joan Rivers, Jim Norton, Megan Hilty (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(61)

Obsahy(1)

Výrazný stand-up komik Louis C.K., známy predovšetkým zo seriálu Lucky Louie sa znovu vracia so svojou postavou Louieho do televíznych obrazoviek. Tentokrát však nevsadil na žáner rodinného sitcomu, snaží sa skôr čo najviac priblížiť svojim stand-up vystúpeniam. Rozprávanie deja tak strieda hrané príbehy so samotným pódiovým vystupovaním Louieho. Ten vám vyrozpráva, ako vyzerá svet rozvedeného štyridsiatnika s dvoma deťmi. (BigDeal)

(více)

Recenze (89)

Eddard 

všechny recenze uživatele

Show, kterou se titulní přitloustlý, nepříliš sympatický zrzek zařadil mezi velikány (nejen) současné komediální scény. Hlavní postavou je jeho méně úspěšné alter ego, které se protlouká životem klasického středostavovského newyorčana - vychovává děti, řeší problémy s bydlením, a hlavně i v té smutnější půlce čtyřicítky neustále tápe a hledá - pořádnou práci, smysl života a ŽENU. Nejkrásnější na celém projektu je to, že přestože je většina dílů fantasticky vtipná, plná drobných vtípků, absurdních situací a surrealistických řachavek, nikdy ji neopouští melancholie a smutek, hluboko zakořeněný v Louieho osobnosti. Když k tomu přidáte geniální pozorovatelský talent lidské přirozenosti, v kterém si LCK nezadá s legendárním Georgem Carlinem, dostanete show, která vás skvěle pobaví, upřímně dojme a z které si nádavkem odnesete víc postřehů a moudrostí o životě, než z kdejaké osvícené knihy. Kvalita seriálu navíc řadu od řady roste. 90% ()

grogodil 

všechny recenze uživatele

Veľmi iný a netradičný seriál, snáď jediný svojho druhu. Teda aspoň ja som takéto skĺbenie sitcomu s vystúpeniami "na stojáka" nevidel. A práve ony tématicky plynule nadväzujúce stand-up vsuvky (s parádnou klubovou komornou atmosférou) dodávajú už tak veľmi osobným a úprimne vyznievajúcim hraným epizódkam ešte intímnejšiu príchuť. Louis C.K. síce pointu svojich úvah nad všemožnými detailami každodenného života často utopí v záplave väčšieho množstva vulgarizmov, než sa mi občas zdalo príhodné, no v podstate z toho vždy vyjde ako sympoš, ktorý vie o čom hovorí a ktorému by ste ťažko oponovali. A tie (občas zľahka absurdné) hrané epizódky sú tak parádne napísané a zahrané, že z toho máte dojem, že "to nevymyslíš, to je život" :-) ...pred druhou sériou rezervované štyry hviezdy, ale s bohovým nábehom na piatu...... edit: po druhej sérii zvyšujem na päť a s bohovým nábehom na šiestu. Niektoré epizódky človeka vyslovene emočne požujú, vypľujú a nechajú ho v takom zvláštnom rozpoložení ešte niekoľko minút po skončení. Louis C.K., poklona! ()

Reklama

Ixbalanke 

všechny recenze uživatele

Všechno na co jste se báli pomyslet, báli jste se sami sobě přiznat či vás to jen nenapadlo - to je Louie. Obyčejnej chlap s pivasem a různýma komplexama, který se rozhodl, že prolomí bariéry a řekne vše, co se v Americe říkat nemá:) Přemýšlí o obyčejných věcech velmi neobyčejným způsobem. Bojuje proti všem přetvářkám a zbytečným intelektuálním kecům. Je to tak výborný humor, že se mi nechce věřit, že není z Anglie:) (samozřejmě stejná slova by patřila i seriálu Lucky Louie). Některé díly ani chvílemi nejsou jako komedie. Někdy to přechází až do filosofických zamyšlení, někdy trochu hovadských... Humor mi připadá hodně blízký jako má Ricky Gervais, Karl Pilkington. Líbí se mi, že nežere takovýty americký sračkoidní kecy o šťastném životě a je realista (a hovado!). Ale je v tom velká upřímnost a lidství a já se s jeho myšlením absolutně shoduju. Podle mě je to dokonalej chlap! ()

GMVajgl 

všechny recenze uživatele

Tenhle seriál je dar od vesmíru. Louis C.K. měl téměř absolutní tvůrčí svobodu a tak si dělá co chce, vypráví svoje příběhy svým vlastním způsobem, a nedůležité věci neřeší. Např. si vůbec nedělá hlavu s kontinuitou - stejní herci někdy hrají různé postavy a stejné postavy někdy hrají různí herci. Seriál přesto působí autenticky, protože zmiňuje pozitivní i negativní stránky života. Tvůrce je stejně jako ve svých stand-upech k divákovi brutálně upřímný, říká na sebe vše a také se spolu s divákem směje sám sobě. Seriál doprovází zvláštní a skvělá jazzová hudba. Groteskní scény se střídají s těmi temnějšími. Možná to není pro každého, některé díly nejsou vůbec žádný relax / únik. Ale nejsou typické americké sitcomy, které ukazují jen pozitivitu a nic jiného, trochu prolhané? ()

boul 

všechny recenze uživatele

Louis C.K. je opět na obrazovce a to na hrané scéně v kombinaci se stand up show.. Po prvním díle jsem byl skeptický a nevěděl co si o tom myslet, ale hned druhý díl mě přesvědčil, že Louieho humor je prostě pro mě a herci co se objevili v seriálu Lucky Louie jako třeba Jim Norton nebo Pamela Adlon dodá seriálu větší kreativitu a po třetím díle v ordinaci s Ricky Gervaisem jsem se málem po*ral smíchy :-) ...1. série: 80% ()

Galerie (90)

Zajímavosti (3)

  • Louis C.K. stříhá a upravuje každou epizodu sám na svém MacBooku Pro. (ČSFD)
  • Louis C.K. přijal malý rozpočet čítající 200 000 amerických dolarů (250 000 pro druhou sezonu) za absolutní kreativní volnost. Stanice FX nijak nezasahovala do vývoje seriálu a nepožadovala ani testovací epizodu, dokud jim Louis nepřinese dokončené kopie. (ČSFD)
  • V úvodní sekvenci lze vidět, jak náhodný kolemjdoucí ukáže na kameru prostředníček. Gesto nebylo plánováno, ale Louis C.K. toto viděl jako scénu, která dobře vystihuje obraz seriálu, který chtěl vytvořit, a scénu tak v seriálu ponechal. (ČSFD)

Reklama

Reklama