Reklama

Reklama

Rozvedený se závazky

(seriál)
  • USA Louie
USA, (2010–2015), 22 h 42 min (Minutáž: 19–42 min)

Tvůrci:

Louis C.K.

Režie:

Louis C.K.

Scénář:

Louis C.K., Pamela Adlon

Kamera:

Paul Koestner

Hrají:

Louis C.K., Amy Landecker, Nick Di Paolo, Danny Burstein, Stephen Root, Hadley Delany, Christine Donlon, Pamela Adlon, Joan Rivers, Jim Norton, Megan Hilty (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(61)

Obsahy(1)

Výrazný stand-up komik Louis C.K., známy predovšetkým zo seriálu Lucky Louie sa znovu vracia so svojou postavou Louieho do televíznych obrazoviek. Tentokrát však nevsadil na žáner rodinného sitcomu, snaží sa skôr čo najviac priblížiť svojim stand-up vystúpeniam. Rozprávanie deja tak strieda hrané príbehy so samotným pódiovým vystupovaním Louieho. Ten vám vyrozpráva, ako vyzerá svet rozvedeného štyridsiatnika s dvoma deťmi. (BigDeal)

(více)

Recenze (89)

GOREGASM 

všechny recenze uživatele

1. série - 85%, 2. série - 90%, 3.série - 100%, 4. série - 100%, 5. Série - 90%. Louis C.K. je další vynikající americký komik, který zkusil seriálovou formu, v jeho případě dokonce odvážnou formu, která je zčásti autobiografická, zčásti fiktivní, ale hlavně ukrutně vtipná, někdy upřímně dojemná a vzhledem k hlavnímu představiteli velmi na tělo, drsná až krutá, ale na konci vždycky s úsměvem. Obdivuji nadhled s jakým své eskapády Louis C.K. napsal a sám zahrál. Ten chlap ví, o čem vypráví a jeho pohled na svět je inspirující. V té souvislosti mě napadá "Život je krásný, i když stojí za hovno :-)". A něco podobného se na Louis C.K. snaží sdělit, samozřejmě trochu sofistikovaněji. Showbyznys tak jak ho neznáte, respektive od samého komediálního "dna". ()

longercz 

všechny recenze uživatele

Těžko slovy vyjádřit jak moc se mi tento pseudo-seriál líbí. Úžasný kontrast Louieho výborných řečnických schopností na podiu a jeho absolutní bezmoci dostat ze sebe jednu soudržnou větu v normálním životě nemá chybu a krásně ladí s tím jak se proti Louiemu spolčuje jedna životní událost za druhou . Navíc opravdu nejde o žádný sitcom a zápletky v seriálu dávají smysl a ne že bych chtěl spoilerovat, ale třetí řada by se mi asi líbila i bez jediného vtipného okamžiku a posledních pár dílů bylo jednoduše jak z jiného světa. ()

Reklama

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

(1. série) Pár velmi dobrých postřehů a point, nevyzpytatelný děj se svěžími zápletkami z reálného života - vlastně je to kromě výbuchů smíchu dost smutnej seriál. Lepší je ale dát si koncentrovanou nálož Louisova humoru v jeho vystoupeních. A ta znělka je naprosto na zavraždění kohokoliv, kdo se na tom podílel. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Scénky ve kterých Louis přesně trefuje hřebíček na hlavičku, se s metronomickou pravidelností střídají se scénkama smrdícíma pózou.. Jednorázově to může perfektně pobavit, ale z dlouhodobého hlediska se toho někdo může poměrně brzo "přejíst".... Louis C.K. holt není pro každého a pro každou chvilku. ()

Eddard 

všechny recenze uživatele

Show, kterou se titulní přitloustlý, nepříliš sympatický zrzek zařadil mezi velikány (nejen) současné komediální scény. Hlavní postavou je jeho méně úspěšné alter ego, které se protlouká životem klasického středostavovského newyorčana - vychovává děti, řeší problémy s bydlením, a hlavně i v té smutnější půlce čtyřicítky neustále tápe a hledá - pořádnou práci, smysl života a ŽENU. Nejkrásnější na celém projektu je to, že přestože je většina dílů fantasticky vtipná, plná drobných vtípků, absurdních situací a surrealistických řachavek, nikdy ji neopouští melancholie a smutek, hluboko zakořeněný v Louieho osobnosti. Když k tomu přidáte geniální pozorovatelský talent lidské přirozenosti, v kterém si LCK nezadá s legendárním Georgem Carlinem, dostanete show, která vás skvěle pobaví, upřímně dojme a z které si nádavkem odnesete víc postřehů a moudrostí o životě, než z kdejaké osvícené knihy. Kvalita seriálu navíc řadu od řady roste. 90% ()

Galerie (90)

Zajímavosti (3)

  • Louis C.K. stříhá a upravuje každou epizodu sám na svém MacBooku Pro. (ČSFD)
  • Louis C.K. přijal malý rozpočet čítající 200 000 amerických dolarů (250 000 pro druhou sezonu) za absolutní kreativní volnost. Stanice FX nijak nezasahovala do vývoje seriálu a nepožadovala ani testovací epizodu, dokud jim Louis nepřinese dokončené kopie. (ČSFD)
  • V úvodní sekvenci lze vidět, jak náhodný kolemjdoucí ukáže na kameru prostředníček. Gesto nebylo plánováno, ale Louis C.K. toto viděl jako scénu, která dobře vystihuje obraz seriálu, který chtěl vytvořit, a scénu tak v seriálu ponechal. (ČSFD)

Reklama

Reklama