Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh vypráví o přeměně německého šampiona v boxu Maxe Schmelinga ve filmovou hvězdu. Slávou zaslepený Max ignoruje svou věrnou přítelkyni Lilian (Olga Tschechowa) a žene se za penězi, úspěchem a dobrodružstvím. Karta se obrátí, když jeho nová známost Hilde (Renate Müller) téměř zničí jeho velkolepou kariéru. Max však brzy díky svým přátelům a jeho věrné lásce Lilian prozře a pokusí se o velkolepý comeback. (Epistemolog)

(více)

Recenze (1)

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Zatímco v březnu 1930 byl film Liebe im Ring senzací v podobě part talkie s debutujícím Maxem Schmelingem v hlavní roli, o pár let později vznikla nová distribuční verze pro anglosaský trh pod názvem The Comeback, jejíž novou součástí se stal Schmelingův dosavadní sportovní životopis. V této upravené podobě je film dostupný na DVD a pokud by ho snad někdo sledoval z jiných důvodů, než je osobnost a kariéra Schmelinga, byl by zklamán. Zde je ale navíc skvělý Max Machon, Schmelingův parťák, trenér a manažer, hrající prakticky sám sebe. Z původního příběhu mladého sportovce, který má problém si vybrat mezi roztomilou Renate Müller a pikantní Olgou Tschechowou mnoho minut nezbylo. Ale jako referenční zážitek je to dobré. Konečně, Max a Olga tvořili v té době skutečný pár, který se rozpadl v srpnu 1930, když Max poprvé uviděl Anny Ondru v Die vom Rummelplatz. Ale to už je zase jiný příběh... ()

Zajímavosti (3)

  • Hlavní hrdina Max Schmeling, byl v době natáčení mistra světa v těžké váze. Byl to pohledný mladý muž, který byl v době rostoucího nacionalismu nacisty považován za symbol árijské čistoty, ikdyž Max veřejně ignoroval skutečnost, že jeho manželka byla Češka a jeho manažer byl židovského původu. Schmeling odmítal i návrhy vstupu do NSDAP. (Epistemolog)
  • Původně byl černobílý snímek plánován jako němý film, ale díky mezinárodním úspěchům boxera Maxe Schmelinga přišel rozkaz, aby byly dialogy dodatečně přidány. (Epistemolog)
  • Ve snímku se objeví i vzácné záběry boxerského souboje mezi Maxem Schmelingem a portugalským boxerem Jose Santou, který byl více než půl století nejvyšším boxerem na světě. (Epistemolog)

Reklama

Reklama