Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pro fanoušky profesionálního boxu je jméno Rockyho Marciana synonymem hrdinství, odvahy a nezdolné touhy po vítězství. Tento muž se stal doslova ikonou, ostatně, po kom myslíte, že dostal filmový Rocky ztvárněný Sylvesterem Stallonem svoje jméno. Život Rockyho Marciana ale rozhodně nebyl žádné peříčko, nezažíval jen slavná vítězství, ale také hluboké pády a hořká zklamání. Přesto se nikdy nevzdal a stále šel za svým cílem - být nejlepším boxerem světa. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (19)

Brano 

všechny recenze uživatele

Dejovo to bolo pozerateľné a až tak veľmi som sa nenudil, pretože to malo pomerne rýchly spád. Lenže po technickej stránke to bol neskutočný amaterizmus. Scény z ringu pripomínali lacný béčkový film. Scenár slabý, herecké obsadenie veľmi zle. Nechápem prečo silou mocou tam museli obsadiť človeka, ktorý vyzerá akoby bol na steoridoch. Pretože Rocky Marciano vôbec nepripomínal postavou športovca a už vôbec nie takéhoto. Takisto mínus dávam za soundtrack, ktorý je síce výborný, ale je ukradnutý z filmu Platoon. Strašne nevyužitý potenciál, ktorý tento film mal. ()

Sign 

všechny recenze uživatele

Asi tak: jako film sám o sobě se mi velice líbil, Jona Favreau mám rád a roli si dost užíval, bylo tu i dost komických situací což je na film o boxerovi dost neobvyklé :-) Ale jako film o nejlepším boxerovi historie tohoto sportu a legendě sám o sobě, přece jen stojí na pědestalu legend s Bruce Lee, to mohlo být daleko lepší, mnohem lepší... ()

Reklama

Duke90 

všechny recenze uživatele

Tady musím komentář napsat dřív, než na film úplně zapomenu. To není úplně nejlepší věta hned na začátek, že? Ale bohužel přesně takové pocity mám po shlédnutí tohoto životopisného (jestli se to tak dá vůbec nazvat) snímku. První polovina mi chvílemi přišla jako mírná parodie na boxerská dramata, ale čím větší napětí začalo vznikat mezi Rockym a jeho chlebodárci, tím větší pozornost si u mě Rockyho příběh získával, aby se nakonec vytasil s dramatickým finále a začal být konečně opravdu zajímavý. Jestli někdo kritizoval Stalloneho "neherectví" a nebo snad i přehnané boxerské souboje v kultovním snímku Rocky, pak může tento pokus o filmové zviditelnění jednoho z nejslavnějších boxerů všech dob klidně minout obloukem. ()

Jino 

všechny recenze uživatele

Na tento životopisný film o super boxerovi jsem se docela hodně těšil. O to víc jsem však zklamán. Jon Favreau je sice Rockymu podobný, o tom žádná, ale problém jsem měl spíše se scénářem a s tím, že mi Marciano nebyl moc sympatický, stejně tak jako jeho manželka a několik dalších postav (nejvíc mi asi byli sympatičtí ti jeho soupeři a otec - díky Georgi), takže ta závěrečná pointa, plná ironie, mne bohužel víc rozesmála než dojala. Ve finále jsem pak měl pocit, jakoby si tento velikán boxu zasloužil daleko plnohodnotnější filmové zpracování než jen tohle televizní (i když na tyto poměry je na víc než slušné úrovni). ()

nemik22 

všechny recenze uživatele

Naprosto nevyužitý potenciál. Jediný neporažený mistr světa by si zasloužil preciznější zpracování. Existují daleko lepší životopisné filmy o slavných boxerech (Sonny Liston, Ali, Těžká váha, Šampion Mike Tyson), které věrně reprodukují průběh zápasů i styly boxerů. Kdyby to byl film o fiktivní postavě, dal bych tři hvězdy, ale za laxní zpracování životního příběhu Rockyho a za jeho samotné ztvárnění Jonem Favreauem musím dát dvě hvězdy. ()

Galerie (12)

Reklama

Reklama