Reklama

Reklama

Nevhodný den pro rybolov

(festivalový název)
  • Španělsko Mal día para pescar (více)

Obsahy(1)

Jacob van Oppen (Jouko Ahola) je špičkový zápasník svojej generácie, neporazený majster sveta, ktorý trénoval v najlepšej zápasníckej škole v histórii. Je držiteľom zlatej medaily zo Spartakiády, ktorú získal predtým, než unikol z pazúrov komunizmu. Teraz navštevuje spolu so svojím ľstivým a prefíkaným manažérom, ktorého prezývajú Princ Orsini, dediny a mestečká Južnej Ameriky a vyzýva miestnych borcov na zápas do ringu. V stávke je vždy 1000 dolárov, napriek tomu Jacoba niekto nedokáže poraziť. To sa však môže zmeniť, keď Jacov príde do dediny menom Santa Maria, kde jeho výzvu prijme mladá žena v mene svojho snúbenca. Tým je 23-ročný Mário, nazývaný Turek, chlap o hmotnosti 130 kilogramov čistej svalovej hmoty, bez citu a inteligencie. Máriova snúbenica, ktorá výzvu v jeho mene prijala, je tehotná a pár potrebuje peniaze. Jacob už nepatrí medzi najmladších zápasníkov, jeho šance na výhru sú preto mizivé. (sochoking)

(více)

Recenze (31)

zette 

všechny recenze uživatele

Hodne absurdni film, u ktereho divak mnohdy netusi, zda si z nej tvurci nedelaji srandu:-). Postavy jsou ale vice nez zajimave, vedle Oppena, dalsi potencialni ci skutecni souperi a v neposledni rade manazer Orsini, ktery je hlavni postavou. Film si celou dobu drzi sve pomalejsi tempo a nechava divaka v ocekavani, jak se dej vyvrbi. Nic extra se nestane, ale film ma pohodovou atmosferu a natoceny je hezky. I kdyz je pravdepodobne, ze nemit v tom prsty uruguaysky reziser, dam hodnoceni jen prumerne... ()

Zeebonk 

všechny recenze uživatele

Wrestlingový zápasník s nedokonalým poměrem svalu ku špeku a manažer s vizáží sňatkového podvodníka vs. vidláčtí Mexicanos a jedna hamižná těhule. Do karet snímku hraje oku lahodící prochcaná retro atmosféra a humor sušší než cár kůže z pravé půlky průměrné bílé prdele horizontálně rozprostřený na jihovýchodě Afriky, během poledne samozřejmě. Postavy bloumají odnikud nikam, příležitostně ze sebe vypudí sudý počet krokodýlích slz, zkrachovalost čpí z každé nitě šampiónova zařízlého úboru a když už to vypadá, že z veškeré té plytkosti osazenstvo skoná na hypoxii mozku, tak tvůrci vyloví z trenek parádní eso v podobě víceméně dokonalé poslední desetiminutovky, kterou bych si bez výčitek přibil na stěnu. ()

Reklama

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Film o nejsilnějším muži světa by měl zachycovat život nejsilnějšího muže světa. Jelikož byl tím zdánlivě nejsilnějším, co do chytristických praktik, jeho Prince manažer, který není ani uveden v přehledu herců, byl film vlastně o něm. To by ani nevadilo, snímek stojí za zkouknutí, ale opravdu zajímavý vývoj přišel až v poslední třetině. Začal Orsiniho upřímnou zpovědí o tom, jak se věci měly a mají, pokračoval vzchopením se borce ve vztahu k němu i sobě a vše naštěstí završil závěr, který skončil jak skončil, i když měl dvě možnosti, ale tou druhou by ztratil veškerý glanc a přiměřenou poměrům a původu vzniku originalitu. Zajímavé exotické scenérie, herci a protředí jsou plusem, o tom žádná. ()

DavidS. 

všechny recenze uživatele

Není to nepředvídatelné, není to ani podivné...Je to jen jistě natočená a odehraná hispánská verze Wrestlera natočená téměř po formanovsku v jakémkoliv zapadákově, kam nečekaně dorazí kulturní, společenská či sportovní událost... A je jedno, zda je to Dolní Lhota nebo Santa Maria...Gary Piquer je celý Harvey Keitel... ()

frings 

všechny recenze uživatele

Nádherá podívaná, ovšem od teď už se mi při "LILI MARLEN" nevybaví Marlene Dietrich, ale jeden z nejsilnějších momentů tohoto filmu............ Vor der Kaserne, vor dem großen Tor, stand eine Laterne und steht sie noch davor. So woll'n wir uns da wieder seh'n, bei der Laterne wollen wir steh'n |: Wie einst Lili Marleen. :| ()

Galerie (25)

Zajímavosti (1)

  • Představitel hlavní role Jouko Ahola je vítězem silácké soutěže „World's Strongest Man“ z let 1997 a 1999. Narodil se 1. prosince 1970, měří 1,85 m a váží 125 kg. (Rominator)

Reklama

Reklama