Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Frank Martin, bývalý příslušník speciálních jednotek vycvičený k zabíjení, si jde do podzemních garáží pro auto. U okénka se zastaví krásná dívka a žádá o pomoc s pneumatikou. Je komplicem skupiny zlodějů aut. Frank se s nimi ovšem rychle vypořádá a jede vyzvednout malého Jacka do školy… Frank krátkodobě pracuje jako řidič u vysoce postaveného příslušníka protidrogové policie v Miami Jeffersona Billingse. S malým Jackem se rychle spřátelil, což oceňuje i jeho půvabná matka Audrey. Otec, který se po roce vrátil domů, se zajímá jen o svou práci: právě se chystá významná konference šéfů světových protidrogových centrál. A právě v této souvislosti byl najat i jistý Gianni Chellini, který má za úkol unést malého Jacka… Má se to stát během návštěvy lékaře, kam Frank chlapce veze. Gianni a jeho kumpáni doktora i sestru zabili a vydávají se za ně. Chystají se chlapci píchnout injekci s nově vynalezeným virem, který po čtyřech hodinách aktivace začne působit. Navíc se nakazí každý, na koho chlapec později dýchne. Cílem gangsterů ale není chlapec, nýbrž jeho otec: právě Billings má být synem nakažen a následně nakazit všechny účastníky konference. To ovšem zatím Frank ještě neví… (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (559)

2Pac 

všechny recenze uživatele

Nemam ani ponatia o com bola jednotka, hoc som ju videl asi dvakrat a iba matne si spominam o com bola dvojka, hoc som ju akurat dopozeral. Mne to tak vyplachlo mozog, az sa divim, ako mozem suvislo:) napisat tych par riadkov...ehhhhhh....no pomohlo mi to zabudnut na chvilku na skolu a videl v akcii jednu z najsexi zaporacok a to sa pocita.... ()

Arx 

všechny recenze uživatele

Tak trochu nechápu hodnocení výsledné hodnocení Kurýra 2 na CSFD. Ano, film má špatné místy až trapné dialogy. Přišla mi i směšná neprůstřelná blonďatá ďáblice, která se bezpečně dokáže vyhnout každé kulce. O realismu u většiny scén se ani nedá mluvit (odstranění bomby z podvozku auta díky jeřábu nebo letadlo, které ke konci filmu spadne do vody bez jakkýkoliv komplikací). Řeknu Vám jedno. Mě to bylo u tohohle filmu absolutně jedno. Film si na žádnou realitu nehraje a já jsem to od něj ani nečekal. Spíš mě jen mile překvapovalo, co jsou všechno tvůrci filmu vymyslet a natočit. U filmu jsem se vrchovatě bavil už od prvních minut a tempo mi vydrželo až do konce. Dokonce se mi zdá, že mě bavil víc než první díl Kurýra, který pro mě ke konci filmu ztrácel dech. Pokud se tedy chcete u filmu výborně bavit doporučuju tento film. Je to docela nářez. ()

Reklama

Adrian 

všechny recenze uživatele

Z formálnej stránky profesionálne odvedený "francúzsky Hollywood" (dokonca do takej miery, že príbeh filmu sa odohráva na Miami a v jednej sekvencii som skoro od prekvapenia na zem padol, keď z reprákov ako hudobný podmaz zaznela známa vypalovačka z traileru na Sin City) si podal ruky zo slušnou "martial arts" ekvilibristikou, ale žial aj s neskutočne stupídnym scenárom, ktorý má na svedomí samozrejme Luc "daddy-the script-destroyer" Besson. Jeho debilita narastá počas odvíjania filmu do takej miery, že nanešťastie výrazne ruší aj vyššie spomínané klady, i keď aj tým s pribúdajúcimi minútami dochádza dych a finálné zúčtovanie s hlavnými padúchmi je tak zďaleka najslabšie z celého filmu. Jedna veľká, premárnená šanca a pre tvorčie duo Leterrier-Besson je to oproti Unleashed prepad resp. nekontrolovateľný voľný pád minimálne o dve triedy dole. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

V některých ohledech zoufalé pitomé a přehnané (naprosto příšerný pád letadla) přesně po Stathamovsku, ale na rozdíl od ostatních přepísnutých a laciných akčních bojovek (myslim tim i mimo Stathamovky) je to alespoň zábavné a baví mě se na to koukat i opakovaně 1x za pár let. Prosluněná Miamská dvojka u mě celkem zabodovala a hlavně díky nápaditým akčním scénám uděluji 70% ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Den, kdy si Luc Besson přestane léčit své prazvláštní komplexy psaním scénářů (a následným produkováním) královsky degenerovaných béček oslavím jakožto zapřísáhlý abstinent skleničkou něčeho ostřejšího. Po pravdě, svého odporu k nevyzpytatelným lihovinám občas lituji, stav mírné podroušenosti musí být pro sledování druhého Kurýra více než ideální. První věc, které si, nezávisle na promile alkoholu v krvi, všimnete, je vyměknutí Franka Martina. Malou Asiatku vyměnil za malého klučinu, naštěstí ne moc otravného (protože brzy uneseného), přesto svou starostlivou rodinou brzdícího Martinovu přímočarou jízdu. Když už má nějaký film astenických 87 minut a hraje v něm Jason Statham, automaticky očekáváte retardovanou akci, která na nějaké retardéry nehledí. Bohužel, Kurýr 2 hledí, tudíž nudí a když nenudí, baví leda ementálovitostí scénáře a nakažlivou blbostí akčních scén. Jedna hvězdička za ně, druhá za Jasona, který v nového akčního hrdinu oficiálně dozrál až v Zastav a nepřežiješ, ale již zde předvedl, že patří k těm hercům, kteří nejenže nemusí umět hrát, ba dokonce ani cedit suché hlášky, aby byli zábavní. 45% Zajímavé komentáře: Faye, Adrian, imf, Le_Chuck ()

Galerie (55)

Zajímavosti (23)

  • Při volném pádu letadla by letadlo padalo cestou nejmenšího odporu vzduchu, takže čumákem napřed. Nikdy však ne naplocho dolů, jak padá ve filmu. (MrAldridge)

Reklama

Reklama