Reklama

Reklama

Šípková Růženka

  • USA Sleeping Beauty (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Nezapomenutelný příběh vytvořený v duchu tradičních disneyovek jako je Sněhurka a sedm trpaslíků nebo Popelka, je strhujícím spojením příběhu lásky, naděje a dobrodružství. Krásná princezna nadaná laskavostí a půvabem kdysi, ještě než usnula, vyvolala žárlivost zlé víly. Trojice dobrosrdečných dobrých vil se snaží ze všech sil ochránit milovanou princeznu, ale ani všechna jejich kouzla nestačí na strašnou Paní všeho zla. Když je Jitřenka očarována a upadne do spánku, musí statečný princ Filip překonat mnohá nebezpečí včetně závěrečného boje se zuřivým drakem chrlícím oheň, pokud chce princeznu probudit z věčného spánku! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (110)

mortak 

všechny recenze uživatele

Děvčátka na slovíčko. Až vám bude sladkých šestnáct, nepřibližujte se k předmětům falického tvaru, protože píchají. Čekejte, až vás políbí krásný princ ze snu, vezme si vás, a teprve potom je vám svět falických vřeten přístupný. Prominte mi ten nepohádkový komentář, ale Sigmund Freud se dere z každého políčka filmu. Jinak ale jde o solidní vyjádření Čajkovského baletní hudby animací. A hlavně - miluji Disneyho zlé královny. ()

fiLLthe3DD 

všechny recenze uživatele

Nebylo to moc zábavné,jelikož v celku jsem tento krátký snímek nikdy,ale nikdy neviděl-vždy jen po částech. Líbila se mi Zloba,jenž byla opravdu kvalitní zápornou postavou. Líbily se mi tři dobré sudičky. A především se mi líbila animace,jenž byla opravdu okouzlující,zajímavá,plynulá,pohyblivá... Ale sám za sebe mohu řící,že jsem viděl i lepší animované filmy. A na Růženku už se(snad) nikdy,ale nikdy nepodívám... 50% ()

Reklama

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Princeznovské šaty mají být modré, samozřejmě, jaké jiné? Snad ne růžové?! Růžová je ohavná, modrá je dobrá. Nebuďme staromódní, máme už 14. století, princezna, ač tedy blondýnka, nemusí vypadat jako Barbie, ač tenhle film i zmíněná panenka mají stejný rok vzniku. Krom poznatku z odvětví oděvního se dozvíme něco i o vílím vaření. "Vejce, mouko, mléko, udělejte to tak, jak to stojí v knížce. Já na to dám svíčky." A princové jsou na draka. Taky k tomu, aby bylo s kým v lese tančit valčík. ()

Němi 

všechny recenze uživatele

Vizuálně ohromující a netradiční disneyovka (včetně superširokoúhlého poměru stran 2,55:1 na novém DVD). Ve snaze o autentickou středověkou atmosféru se filmaři inspirovali tapisériemi a jejich "neprostorovostí", díky čemuž obraz působí záměrně maximálně ploše a ve všech bodech ostře - a tedy jako rozpohybovaná a pečlivě komponovaná malba. Hutná těžkost barev a jejich netradiční kompozice jen podtrhli celkovou vyjímečnost díla (nejen v rámci Disneyho). Scénář je překvapivě vážný a "soustředěný", zvířátek je tu až na jednu scénu minimum. Sice se Disney tradičně nevyvaroval panákovitosti prince, ale trojice sudiček, sexy Růženka a hlavně záporačka měnící se ve finále filmu na úúúžasného draka ho naštěstí odsouvají na vedlejší kolej. Jeden ze tří nejlepších filmů WD, v mnohém ten bezkonkurenčně nejlepší. ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Stáří neznamená vždy stoprocentní kvalitu a to je i případ právě adaptace jinak jedné z vůbec nejklasičtějších pohádek. Do sledování jsem šel s tím, že jsem byl už předem hodně ovlivněn hranou Zlobou, kterou osobně považuji za velice hlubokou, propracovanou a hlavně překvapivou záležitost. O to víc jsem zde musel být kritický. Animace jako taková nemá chybu, to je prostě paráda a Disneyho otisk je jednoznačný. Co se mi moc nezdálo, byly všudypřítomné pravoúhlé tvary, utvářející sice specifický vizuální styl, ale to působilo poněkud podivně (zvlášť u scén v lese, kam se to nehodilo). Dějově dost přímočaré, až mě překvapilo, že nejvíc prostoru dostaly tři pomatené sudičky (které by si hravě vystačily i samy), ale princezna měla vysloveně plochý charakter, to samé i princ a zbytek postav, co se v ději objevily. Dějový vývoj byl spíš o až moc protahovaných dialozích, které volaly po tom, aby se dějství konečně někam hnulo. Bohužel, zde přifrčela i hromada nelogiky, počínaje extrémně rychlého vztahu prince s princeznou, konče tím, že magie, která má fungovat v rámci dobra, stejně dokáže napáchat nedobro (viz zkamenění). Nevím, čekal jsem od takové klasiky o dost víc. Raději se přikloním hrané adaptaci a tuto si schovám jen do sbírky v rámci sledování Disneyovek, jako další zhlédlý titul. 60% ()

Galerie (129)

Zajímavosti (31)

  • Kvôli 70mm formátu museli hudobný podklad nahrať a celý zvukový mix vytvoriť v Nemecku, pretože v USA nemali na to vyhovujúce nahrávacie štúdio, ani techniku. (BlueNeon81)
  • Příběh se měl podle Disneyho pohybovat ve známých osvědčených mantinelech známé princezny. Disney se chtěl plně soustředit na příběh a postavy a vypreparoval veškeré vedlejší linky v podobě veselých sidekicků. Zajímavý experiment, leč nevyšel, tak jak si Disney představoval. (Rodriguez)
  • Mary Costa získala úlohu šťastnou náhodou. Na jednej párty začala spontánne spievať pieseň, ktorú hral niekto na klavíri. Bol to filmový skladateľ Walter Schumann a pozval ju do štúdia na hlasovú skúšku - Walt Disney už totiž tri roky hľadal správny hlas pre Šípkovú Ruženku, ale bezvýsledne. Vraj to už chcel zabaliť. Mary Costa prišla, zaspievala a Disney po prvých sekundách vedel, že je to hlas, ktorý hľadá. (krasomama)

Související novinky

Zloduši od Disneyho dostanou seriál

Zloduši od Disneyho dostanou seriál

05.03.2019

Visí vám v pokojíčku plakát Jokera, v dětství jste vždycky fandili Darthu Vaderovi a Hans Gruber je podle vás pravý hrdina Smrtonosné pasti? Pak pro vás má studio Disney dobrou zprávu, po vzoru… (více)

Reklama

Reklama