Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Filmové zpracování slavné pohádky bratří Grimmů. Film byl natáčen i u nás na hradě Pernštejn. V hlavní roli hraje Sigourney Weaver a Sam Neil. Klasický pohádkový příběh ve vynikajícím ztvárnění herecké špičky Hollywoodu Vás udrží v napětí od začátku do konce. (Q FILM PLUS)

Recenze (136)

Kroupa 

všechny recenze uživatele

Když jsem to viděl jako kluk, bál jsem se, že najdu v kalhotách překvapení, až film skončí (nestalo se), ale s odstupem času na ten film pořád vzpomínám, a i když nevím, jak originální je nápad převést pohádku do hororu (tradiční pohádky, nejen evropské, jsou vždycky tak trochu horor), ale mě to přijde fascinující. ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Ne úplně špatná verze Sněhurky, kde "zlá macecha" není prvoplánově tupě zlá od začátku, ale až vlivem událostí, kdy se ne nepochopitelně zblázní. Její žárlivecký záchvat, který vyvolal porod, ukazuje, že úplně vyrovnaná nebyla (tomu nasvědčuje i její očumování se v zrcadle), ale Sněhurce nešla po krku od první chvíle, ale až pod vlivem intenzivní ataky své duševní nemoci. Ostatně, totální psychický propad v okamžiku smrti vytouženého dítěte se dá naprosto pochopit. Co se pochopit nedá je, že manžel i veškeré služebnictvo nechalo vyčerpanou krvácející rodičku v komnatě samotnou, mrtvé miminko šli spálit jak odpadky, bez jakékoliv piety a úcty, a celou epizodku odmávli jako událost svým významem zhruba na úrovni ztvrdlého krajíce chleba. Chlapíci v lese, z nichž trpaslík byl jeden, projevovali ve svém počínání taky řácký kus logiky - někoho terorizuju, střídavě se o něj pečlivě starám a vůbec dávám najevo, že vím, co chci. A to hned v sedmerém vydání. Maskéři odvedli skvělou práci a ten, kdo vymyslel ten design zrcadla byl konečně jednou bytový architekt se zajímavými nápady. Stejně jako kdysi v pubertě, i dnes jsem tam narazila na místa, u nichž jsem se bála, ale tu opravdu úžasnou filmovou hranou Sněhurku stále hledám. ()

Reklama

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Tak aby bylo jasno: Sněhurka se narodila císařákem, který provedl sám její otec. Maminka nepřežila (tady nespoileruju, protože všechno vidíme už při úvodních titlcích). A sedm trpaslíků nemělo tak dobré srdce, jak se nám jistá americká animovaná pohádka snaží námluvit. A jak že to skončí? Bude happy end? Nechte se překvapit a určitě se na tenhle film podívejte. Sice jsou to slabé čtyři hvězdičky, ale určitě je to zajímavé pokoukáníčko. ()

Lilloos 

všechny recenze uživatele

Nápad to je skvělý, ony totiž všechny pohádky, dnes zkreslené Disneyem, byly původně patřičně morbidní. A když se film může navíc pochlubit takovými výkony, jaké předvádí Signourey Weaver, její bratr a nevlastní dcera, určitě má něco do sebe. Atmosféra v průběhu stopáže houstne a závěr bych v žádné pohádce nečekala. Místy je ale snímek opravdu jen pro otrlé, z některých masek se mi až zvedal žaludek. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Docela brutální začátek. CITÁT - Musíš zachránit dítě........... Ten zpěv se mi k Sigurney Weaver vůbec nehodil, ale co se dá dělat. Přijela, milá, krásná a provdala se. A pak to začalo. Láska (k čemukoliv) je mocná čarodějka. CITÁT - Prolil jsi špatnou a jedovatou krev nepřítele.......... Sedm trpaslíků je pojato hodně přerostle, což je velice zajímavé, zrcadlo je velmi ponuré, příběh je dost krvavý, hudba je hodně podmanivá a skvělá je i triková podstata filmu. Má to nějaké ty malé nedostatky, ale jinak pohoda. Z pohádky o Sněhurce je tu ukázána ta tvrdá a krutá podstata. CITÁT - Začalo sněžit........ ()

Galerie (13)

Zajímavosti (6)

  • Herečka Sigourney Weaver, která si ve filmu zahrála roli zlé macechy, prohlásila, že by ho své dceři nepustila. Prý by se jí až do konce života bála. (fiLLthe3DD)
  • Film se natáčel také v České republice na gotickém hradě Pernštejn. Stojí ve východním okraji Českomoravské vrchoviny u osady Pernštejn, části městysu Nedvědice. (Tryskomyš)
  • Na začátku filmu trhá malá Lilliana u hrobu své matky ze stromu jablko. Možnost, že by na daném stromu vyrostlo jablko není příliš vysoká, protože ten strom je dub. (Jezinka.Jezinka)

Reklama

Reklama