Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Filmové zpracování slavné pohádky bratří Grimmů. Film byl natáčen i u nás na hradě Pernštejn. V hlavní roli hraje Sigourney Weaver a Sam Neil. Klasický pohádkový příběh ve vynikajícím ztvárnění herecké špičky Hollywoodu Vás udrží v napětí od začátku do konce. (Q FILM PLUS)

Recenze (136)

BeranSon 

všechny recenze uživatele

Přesně toto je můj šálek čaje! Temný, lehce prokrvený, parádně naservírovaný horrůrek, na kterém vlastně ve výsledku není nic strašidelného, přesně tak to mám rád. Byl bych možná ještě spokojenější, kdyby tvůrci do filmu vrazili ještě více mystiky, třeba nějakého zlověstného vlka, kolem kterého by se místy rapidně odrazili, nebo dokonce vlkodlaka, či jiné tajuplné zvíře. Možná se ale více méně, dle svých norem chtěli držet přízemní reality a nijak neodbočovat z hlavní dějové linky. Sam Neil hodně potěší, společně s ESAŘKOU Sigourney Weaver tvoří perfektně vyladěnou dvojici. !!!VELKÉ PŘEKVAPENÍ!!! - 7/10 - ()

fiLLthe3DD 

všechny recenze uživatele

Snímek "Sněhurka a Lovec" mne roku 2012 okouzlil natolik, že jsem se ihned pustil do hledání dalších "temných pohádek" - a i toto zpracování mě svého času celkem zaujalo. Příběh kombinuje prvky pohádkového hororu s trochou dramatu, navíc i přes nižší úroveň scénáře vcelku zvládá vykreslit charaktery hlavních hrdinů - zejména se zlou královnou nutí diváka sympatizovat (nebo je to charismatem Sigourney Weaver), zatímco princeznu vykresluje jako rozmazleného spratka... Plusové body přidává i ponurá atmosféra, české exteriéry, pěkné kostýmy či masky. ()

Reklama

Torgal 

všechny recenze uživatele

Jediné čo na tomto filme stálo za to bola Sigurney Weaver, ktorá si rolu zlej macochy vychutnávala plnými dúškami a niektoré jej čarodejné pokusy o likvidáciu Snehulienky (pardon, v tomto prípade žiadnej Snehulienky, len Liliany Hoffmanovej) boli veľmi pôsobivé. Inak ale nezáživný film s úspornou výpravou a slabou atmosférou. Tvorcovia sa očividne snažili o goticky pochmúrne spracovanie klasickej látky, ale zámer im ani zďaleka nevyšiel podľa predstáv a horrorových prvkov tu nebolo ani čo ba sa za necht vošlo. Scenár nemastný-neslaný, režisérske vychytávky skôr divné ako zaujímavé a strih šialený. Asi sa film musel dodatočne veľmi skracovať, pretože nadväznosť viacerých scén je veľmi pochybná a z mnohých očividných "pušiek na stene" sa až do konca nevystrelí. Čistý podpriemer. 4/10 ()

JB2203 odpad!

všechny recenze uživatele

Tak marně přemýšlím, pro koho byl tento filmový hybrid vlastně natočen? Pro milovníky hororů? Pro neposlušná dítka? Pro sběratele kuriozit? Možná pro infantilní sběratele hororů nebo pro infantilní milovníky kuriozit. A nebo pro infantilní sběratele hororových kuriozit. A nebo právě a jedině pro mě. Jako trest za to, že jsem si nešel zavčasu lehnout. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Sněhurka a sedm bezdomovců.. Brzy vyvržený travesti vlk převlékající se za důchodkyně, které před tím pozře či třeba polétavá bába z lesa, co způsobuje dětem obezitu, cukrovku a popáleniny třetího stupně, to jsou jen namátkou pohádkové klasiky, které se dětem odjakživa vyprávějí s eufemismem a citem, aby se zaobalil ten hororový obsah. Michael Cohn u Sněhurky bratří Grimmů zvolil cestu bez příkras, ale výsledkem je pouze to, že děti do deseti let pokládají existenciální otázky a ti starší se příliš nevyděsí (leda pohledem na Lillian, která při poulení očima vypadá jak Elijah Wood). Nezbývá, než se soustředit na satanistku Ripleyovou, která váže manžílka hlavou dolů ke kříži, všechny kolem tráví a ve chvílích posedlosti vypadá, že do ní zase „vstoupil“ Gozer z Krotitelů duchů (pro ty, co už zapomněli, postava Billa Murrayho se jmenovala Venkman).. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (6)

  • Keď macocha (Sigourney Weaver) vystupuje z koča má nechty upravené francúzskou manikúrou. O chvíľu neskôr v izbe už len priehľadným lakom. (ti88na)
  • Filmovanie bolo realizované aj na zámku Kost v Českej republike, ktorý je vzdialený asi 18 km od mesta Jičí. (dyfur)
  • Herečka Sigourney Weaver, která si ve filmu zahrála roli zlé macechy, prohlásila, že by ho své dceři nepustila. Prý by se jí až do konce života bála. (fiLLthe3DD)

Reklama

Reklama