Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Filmové zpracování slavné pohádky bratří Grimmů. Film byl natáčen i u nás na hradě Pernštejn. V hlavní roli hraje Sigourney Weaver a Sam Neil. Klasický pohádkový příběh ve vynikajícím ztvárnění herecké špičky Hollywoodu Vás udrží v napětí od začátku do konce. (Q FILM PLUS)

Recenze (136)

Lilloos 

všechny recenze uživatele

Nápad to je skvělý, ony totiž všechny pohádky, dnes zkreslené Disneyem, byly původně patřičně morbidní. A když se film může navíc pochlubit takovými výkony, jaké předvádí Signourey Weaver, její bratr a nevlastní dcera, určitě má něco do sebe. Atmosféra v průběhu stopáže houstne a závěr bych v žádné pohádce nečekala. Místy je ale snímek opravdu jen pro otrlé, z některých masek se mi až zvedal žaludek. ()

haWranka 

všechny recenze uživatele

Potenciál by byl, ale extrémně nevyužitý. Film, který má takové herce jako jsou Sigourney Weaver, Sama Neilla nebo Miroslava Táborského (ano, zdatně sekundoval), by neměl vypadat tak, já nevím, televizně. Ale moc se mi líbil ten nápad s ne/trpaslíky a s poněkud jinou romantickou linií, kterou se evidentně inspirovali tvůrci Sněhurky a lovce. Kdyby se dal tenhle příběh dohromady s triky a atmosférou Sněhurky a lovce, byla bych asi spokojenější. ()

Reklama

Kroupa 

všechny recenze uživatele

Když jsem to viděl jako kluk, bál jsem se, že najdu v kalhotách překvapení, až film skončí (nestalo se), ale s odstupem času na ten film pořád vzpomínám, a i když nevím, jak originální je nápad převést pohádku do hororu (tradiční pohádky, nejen evropské, jsou vždycky tak trochu horor), ale mě to přijde fascinující. ()

SharpChick 

všechny recenze uživatele

Zaujala mě myšlenka zpracování klasické pohádky jako "příběhu hrůzy", osobně si myslím, že se na to Sněhurka hodí více než obstojně. Ovšem díky příliš vysokému očekávání jsem byla zklamána. Dle mého názoru je dovětek názvu zcela zavádějící a zkreslený, protože jsem žádnou "hrůznost" ve smyslu, v jakém si ji vykládám já, nepostřehla. Zůstal průměrný film pohrávající si s motivem macechy - čarodějnice, zrcadla, otraveného jablka, ovšem bez trpaslíků (pouze s bandou jakýchsi znetvořených individuí, z nichž pouze jedno mělo pod 120 cm) - tenhle fakt je podle mě neodpustitelný... K obsazení - Sigourney byla kouzelná, zvlášť proto že předtím dávali Vetřelce :D ()

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Film by se spíš měl jmenovat - "Hrůzně natočený příběh". To je opravdu děs! Horor to není, není se čeho bát! Je to tak špatně natočené, s tak špatným scénářem, že je až neuvěřitelné, kolik peněz musel tento blábol stát, a je to k ničemu. Nejhorší byly dialogy, při nich jsem fakt trpěl! Mirek Táborský hraje němého, protože asi nemá slov, co to bylo natočeno!!! Sigurney Weawer hraje, čaruje, ale nic nepomáhá!!! Všechno je špatně!!! Jediná hvězda za tu Sigurney. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (6)

  • Film se natáčel také v České republice na gotickém hradě Pernštejn. Stojí ve východním okraji Českomoravské vrchoviny u osady Pernštejn, části městysu Nedvědice. (Tryskomyš)
  • Na začátku filmu trhá malá Lilliana u hrobu své matky ze stromu jablko. Možnost, že by na daném stromu vyrostlo jablko není příliš vysoká, protože ten strom je dub. (Jezinka.Jezinka)
  • Herečka Sigourney Weaver, která si ve filmu zahrála roli zlé macechy, prohlásila, že by ho své dceři nepustila. Prý by se jí až do konce života bála. (fiLLthe3DD)

Reklama

Reklama