Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Filmové zpracování slavné pohádky bratří Grimmů. Film byl natáčen i u nás na hradě Pernštejn. V hlavní roli hraje Sigourney Weaver a Sam Neil. Klasický pohádkový příběh ve vynikajícím ztvárnění herecké špičky Hollywoodu Vás udrží v napětí od začátku do konce. (Q FILM PLUS)

Recenze (136)

cherita 

všechny recenze uživatele

Nevidím na tomhle zpracování nic moc hororového. Na to byl ten strašidelný les přece jen málo strašidelný a oškliví "trpaslíci" zase málo oškliví, ale nadruhou stranu některé pohádky bratří Grimmů byly opravdu drsné, tak proč se jim trochu nepřiblížit? Pokud nejste nadobro zdeformovaní Disneyho verzí, není to zas až taková hrůza. ()

EastWicka 

všechny recenze uživatele

Ať je to, jak je to, na tuhle rozkošně béčkovou verzi Sněhury se tu a tam ráda podívám. Obzvlášť takhle kolem Vánoc. Nikdo mi nevymluví, že se to kdysi v 15. století, kdesi v temném lese nemohlo nějak takhle odehrát: loupežníci - trpajzlíci, poblouznění zemanové, dominy/macechy se zálibou v černé magii, rebelové s PTSD, bledé dívčiny pobíhající po luzích a hájích - a pochybné dobré konce. ()

Reklama

Lilloos 

všechny recenze uživatele

Nápad to je skvělý, ony totiž všechny pohádky, dnes zkreslené Disneyem, byly původně patřičně morbidní. A když se film může navíc pochlubit takovými výkony, jaké předvádí Signourey Weaver, její bratr a nevlastní dcera, určitě má něco do sebe. Atmosféra v průběhu stopáže houstne a závěr bych v žádné pohádce nečekala. Místy je ale snímek opravdu jen pro otrlé, z některých masek se mi až zvedal žaludek. ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Dospelá, hororová verzia Snehulienky dopadla celkom dobre, hoci stále by to chcelo poriadnejšie spracovanie, ktoré by nepôsobilo televízne. Príbeh i atmosféra sú dostatočne temné a spolu so štýlovým vizuálom a vydarenými kamerovými zábermi filmík dvíhajú o stupeň vyššie. Výborné je aj herecké obsadenie; Sam Neill v úlohe kráľa, Sigourney Weaver ako zákerná macocha a Monica Keena ako Snehulienka Lilly pôsobí vystrašene, zvedavo i sexy zároveň. Čo je však zbytočné sú viaceré hluché miesta a vkrádajúca sa nuda, ale v závere sa to našťastie sympaticky rozbehne. Mne sa to páčilo, tentokrát to naozaj nie je verzia pre deti. ()

SharpChick 

všechny recenze uživatele

Zaujala mě myšlenka zpracování klasické pohádky jako "příběhu hrůzy", osobně si myslím, že se na to Sněhurka hodí více než obstojně. Ovšem díky příliš vysokému očekávání jsem byla zklamána. Dle mého názoru je dovětek názvu zcela zavádějící a zkreslený, protože jsem žádnou "hrůznost" ve smyslu, v jakém si ji vykládám já, nepostřehla. Zůstal průměrný film pohrávající si s motivem macechy - čarodějnice, zrcadla, otraveného jablka, ovšem bez trpaslíků (pouze s bandou jakýchsi znetvořených individuí, z nichž pouze jedno mělo pod 120 cm) - tenhle fakt je podle mě neodpustitelný... K obsazení - Sigourney byla kouzelná, zvlášť proto že předtím dávali Vetřelce :D ()

Galerie (13)

Zajímavosti (6)

  • Film se natáčel také v České republice na gotickém hradě Pernštejn. Stojí ve východním okraji Českomoravské vrchoviny u osady Pernštejn, části městysu Nedvědice. (Tryskomyš)
  • Filmovanie bolo realizované aj na zámku Kost v Českej republike, ktorý je vzdialený asi 18 km od mesta Jičí. (dyfur)
  • Herečka Sigourney Weaver, která si ve filmu zahrála roli zlé macechy, prohlásila, že by ho své dceři nepustila. Prý by se jí až do konce života bála. (fiLLthe3DD)

Reklama

Reklama