Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V roce 1965 Don Haskins dostává příležitost trénovat tým Texas Western. Ten ale za moc nestojí, a proto nabírá nové hráče. Šokující je, že se jedná o hochy černé pleti. Na prvním tréninku Haskins stanoví přísná pravidla. Na konci jeho tréninkového soustředění je v týmu 5 bílých a 7 černých hráčů. Tým čeká nelehká sezóna, protože rasová segregace je v lidech stále silně zakotvena. Přes všechny problémy se tým dostává na čtvrté místo celostátního žebříčku. Celková rozladěnost z rasových narážek mužstvo začíná narušovat a v zápase sezóny o první místo prohrávají. Trenér cítí, že ztrácejí jiskru a touhu po vítězství. A tak se jim snaží připomenout, proč jsou tady. Zabere to a tým se semkne. V sezoně končí s 23 vítězstvími a jedinou prohrou. Následně v play off postoupí do finále, kde se mají utkat s týmem bílých hráčů. Haskins se rozhodne riskovat a základní tým pro finále složí jen z hráčů černé pleti, kteří navzdory všemu vyhrají titul v turnaji NCAA. (TV Fanda)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (117)

redwik 

všechny recenze uživatele

Nakoľko NCAA som nikdy nejako extra nesledoval, vôbec som netušil ako sa film bude vyvíjať a ako skončí. Téma basketbal a dráma sú veľmi dobrí kamaráti. Až sa mi nechce uveriť, že to takto bolo aj v skutočnosti. Ostatní píšu, že Josh Lucas v hlavnej roli bol zlý, mne sa ale celkom pozdával. A síce tento film ani príbehom, ani hercami, ani soundrackom nedosahuje na Coacha Cartera, basketbalovému nadšencovi sa to páčiť musí. Škoda, že chýbala výraznejšia herecká osobnosť (napr. Samuel L. Jackson) alebo skvelý soundtrack (Twista feat. Faith Evans - Hope). Josh Lucas - Don Haskins /:/ Derek Luke - Bobby Joe Hill /:/ Austin Nichols - Jerry Armstrong /:/ Jon Voight - Adolph Rupp /:/ Schin A.S. Kerr - David Lattin /:/ Alphonso McAuley - Orsten Artis /:/ Mehcad Brooks - Harry Flournoy /:/ Sam Jones III - Willie Worsley /:/ Damaine Radcliff - Willie 'Scoops' Cager /:/ Emily Deschanel - Mary Haskins /:/ Al Shearer - Nevil Shed ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Akiste to vtedy pre tých basketbalistov nebolo ľahké, ale hrali veru s ľahkosťou sebe vlastnou. Svižný športový film, na ktorý sa dobre pozerá. Tempo si drží od začiatku do konca. U nás na basketbale sa tiež väčšinu času cítim ako vtedy vo finále, čo sa súpisky týka, len ja s tým problém nemám .. naopak. ()

Reklama

predators 

všechny recenze uživatele

Z mého pohledu tomuto "basketbalu" nic nechybělo. Napětí od začátku do konce jak v zápasech, tak i mimo ně. Dobrá kamera a střih a vystupňovaná atmosféra na palubovkách poháru vysokých škol ukazují hru, kterou černí hráči udělali ještě lepší. Emotivní snímek o útlaku, víře, oddanosti a bojovnosti...jo a taky o basketbalu. :-) 80% ()

terunka003 

všechny recenze uživatele

Basketbalové, historické, průkopnické, černošské, nadřazené, silné × silné kecy a proslovy. Zajímavé drama z palubovky, kdy se v basketbalových týmech vysokých škol poprvé objevovali jako hráči černoši, následované jejich zesměšňováním, vedoucí až k fyzickým napadením a vyhrožováním. To by nebyla samozřejmě Amerika, aby se neříkali silné řeči a srdceryvné projevy. Jinak fajn, pohoda, v realitě trenér asi borec, protože neuhnul ani když vyhrožovali jeho ženě. ..teda některý tríčky jsem uměla už v přípravce, ale což.. ()

Kubick 

všechny recenze uživatele

Pro někoho to bude film, který už viděli, který neboří hranice žánru a nepřináší nic extran nového. Ale i přes to je film s velice silným příběhem, který se získá asi každého sportovního fanouška a v některých momentech mě samotný děj opravdu mile překvapil. Takže pokud hledáte sportovní drama, do kterého je přimíchána velká špetka černošského (kvalitního) humoru, Glory Road pro vás bude jasná volba. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (8)

  • Josh Lucas pribral 20 kilogramov, aby mohol hrať trénera Haskinsa. (erapo)
  • Jonovi Voightovi (tréner Rupp) boli prirobené umelé uši, líca a nos, aby sa viac podobal na skutočného Adolpha Ruppa. (erapo)
  • Filmovanie snímky prebiehalo predovšetkým v americkom štáte Louisiana, no filmári navštívili aj texaské El Paso či Tucson v Arizone. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama