Reklama

Reklama

Klíče od pevnosti Boyard

(pořad)
  • Česko Pevnost Boyard (více)
Soutěžní / Dobrodružný / Komedie / Rodinný
Francie, 1990, 370x57-136 min

Scénář:

Claire Barré

Hudba:

Paul Koulak

Účinkují:

Olivier Minne (moderátor), Jean-Pierre Castaldi (moderátor), Sophie Davant (moderátorka), Patrice Laffont (moderátor), Tomer Sisley, André Bouchet (více)
(další profese)

Tento pořad je soutěžní show, ve které spolu soupeří dva týmy v různých úkolech. Na splnění daného úkolu mají obyčejně časový limit a vítěz vyhraje právo vstoupit do tygří klece, aby získal peníze. (TV Spektrum)

Recenze (409)

KuZd 

všechny recenze uživatele

absolutne nejlepsi soutez vsech dob. Pamatuju si, jak jsem jako male decko napjate sledovala kazdy dil teto souteze. Pavouci, zabasy v bahne, potapeni pro indicie (taky si pamatuju, jak jsem stale vubec netusila, co to ta indicie je, ikdyz se mi to mama porad snazila vysvetlovat). Asi nema moc cenu co k tomu dodavat. Snad jen, ze kdykoliv jsem ve Francii, tak mne vzdy potesi, zapnu-li nahodou TV a v televizi bezi tahle soutez (stale ji tam poradaji), vzdy se ponorim do deje a zaroven vzpominam, jak mi cely ten svet pevnosti Boyard prisel neuveritelne dramaticky, napinavy a jak jsem touzila touhle pevnosti take projit! ()

venca163 

všechny recenze uživatele

Každej v poslední době zase zaslechl tu znělku (ať už v bedně, nebo v podobě nějakýho plesnivýho remixu v rádiu) a spousta z těch lidí (včetně mě) dostala chuť se na to zase podívat. A ejhle! Oni to zrovna reprízujou v telce, bezva! Nebylo to sice takový zklamání jako podívat se po 20 letech na Hry bez hranic, ale...No, na druhou stranu některý věci v Pevnosti Boyard za to pořád stojí! "Felindro, otoč tygří hlavou!" (70%) ()

Reklama

CANNIBAL 

všechny recenze uživatele

Vynikající soutěžní hra, pln adrenalinu a napětí až do konce. Rozhodně však úplně nejlepší atmosféra, byla hlavně při hraní v noci. Neuvěřitelné je taky to, že soutěž získala mnoho mutací ve spoustu zemí, ačkoliv se veškeré mutace odehrávají na tytéž pevnosti, ale ta francouzská je jen jedna a žádná jiná variace se jí nevyrovná. Navíc výhra putuje na charitu. Kéž by takových her bylo mnohem víc. Po čase sledování musím ale říct, že pevnost Boyard už ztratila pro mě své kouzlo, jelikož je zaměřená výlučně na francouzské celebrity. Ke všemu se navíc často ti samí vracejí hned následující sezónu. Jenže soutěžící družstva z necelebrit mně přišla daleko zábavnější. A od roku 2017 jde kvalita soutěže hodně dolů. ()

L_O_U_S 

všechny recenze uživatele

U téhle soutěže jsem strávil mnoho hezkých chvil. Je tam kus té nostalgie, ale když od ní odhlédnete a podíváte se na soutěž objektivním okem, tak musíte říct, že se jedná o blábol. Neustálé plnění jedněch a týchž úkolů, senilní, špatně namaskovaný dědek a jeho moudra, dva trpaslíci... Ale má to spád a je to zábavné, takže tři hvězdy. (358.) ()

tron 

všechny recenze uživatele

Božinku, kedysi som to pravidelne v sobotu doobeda pozeral ako nažhavený na Nove: ošarpaná pevnosť uprostred neromanticky (ale o to realistickejšie) vyzerajúceho mora, jej temní obyvatelia (ľudskí i zvierací - had, pavúk, tiger...), záhadný charizmatický storočný Hádankár (až v dospelosti som zistil, že to bol herec v maske, tragicky to mnou otriaslo, vedel som, že Dedo Mráz neexistuje, ale otec Fouras!?!?!?), napínavá akcia a pomerne inteligentné rébusy. Markíza v roku 1998 vysolila pekne mastný balík za slovenskú verziu. 80% za nostalgiu. Objektívne nie som schopný ohodnotiť. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (34)

  • O natáčení své verze Pevnosti Boyard projevily zájem i zahraniční produkce. Na tomto základě vznikly speciální cizojazyčné díly. (FIBO)
  • V pořadu nikdy neuvidíme západní stranu pevnosti. Na této straně se totiž nachází moderní plošina, jejímž zobrazením by pevnost přišla o kouzlo, které se pořad snaží budovat. (JP84)
  • Pred prvým vysielaním museli do pevnosti zaviesť elektrinu a pre televízne štáby s množstvom techniky inštalovali niečo ako ropnú plošinu. Správny celok, pod ktorý pevnosť spadá, každý rok investuje na opravy a údržbu niekoľko stoviek tisíc eur. V porovnaní s miliónovými ziskami, ktoré vytvárajú hlavne turisti, im to rozhodne nevadí. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno