Reklama

Reklama

Klíče od pevnosti Boyard

(pořad)
  • Česko Pevnost Boyard (více)
Soutěžní / Dobrodružný / Komedie / Rodinný
Francie, 1990, 370x57-136 min

Scénář:

Claire Barré

Hudba:

Paul Koulak

Účinkují:

Olivier Minne (moderátor), Jean-Pierre Castaldi (moderátor), Sophie Davant (moderátorka), Patrice Laffont (moderátor), Tomer Sisley, André Bouchet (více)
(další profese)

Tento pořad je soutěžní show, ve které spolu soupeří dva týmy v různých úkolech. Na splnění daného úkolu mají obyčejně časový limit a vítěz vyhraje právo vstoupit do tygří klece, aby získal peníze. (TV Spektrum)

Recenze (409)

Chater 

všechny recenze uživatele

Nikdy nezapomenu na to, když jsem se zatajeným dechem očekával, co bude v místnosti na soutěžící čekat. Když to byla stěna s úzkou římsou, jenom se si povzdechl: Ájé, to bude další chycený... Když byl v místnosti zápasník na kladině, nebo si dávali páku, mocně sem fandil. A když byla indicie napsaná na Ariadně, tak sem se chytal za hlavu, když se ten chobot ztratil někde v labyrintu!! ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Jo. Tohle byla soutěž mého mládí společně s Po stopách Xapatanu. Od epické hudby na začátku, přes příjezd, úkoly, napětí, jestli začnou padat peníze, až po otce Fourata a Tyriona - pardon, Paklíče. Soutěž, kde soutěžícím člověk opravdu fandil, držel jim palce a okusoval si nehty, protože tady byl potřeba vedle fyzické zdatnosti i mozek. A taky mi bylo náct... :) ()

Reklama

paascha 

všechny recenze uživatele

Je zcela zřejmé, že vysoké hodnocení je zapříčiněno nízkým věkem hodnotitelů v době vysílání, a tudíž sníženou objektivitou při hodnocení zapomenutého nesmyslu. Podobný jev platí u všech věkových skupin, v té mé jsou to bolševické sračky ze 70. let. Nemůžu třeba zapomenout na tehdejší perlu mezi soutěžemi Deset stupňů ke zlaté!!! ()

kkarx

všechny recenze uživatele

V 90. letech to byla pecka, všichni to znali a sledovali. Největší kouzlo tkvělo v jisté pohádkovosti osazenstva pevnosti, kterou tvořili trpaslíci, zle vyhlížející strážci, různá zvířata a v neposlední řadě prastarý mudrc ve věži. Ten dával otázku k rozřešení. Ta byla nejednou úzce spjata s cizím jazykem a proto byla pro Čecha těžko pochopitelná nebo neřešitelná. ()

Novom 

všechny recenze uživatele

Nepochopím, že tohle může někdo hodnotit záporně 1-2*. Tato soutěž patří mezi perly, co se kdy vysílaly! Jako malý jsem na tom vyrůstal a od té doby stále hledám, kde bych našel nové díly, které stále ještě ve Francii běží. Škoda, že žádná česká televize si soutěž nevezme pod svá křídla. Byli jsme u ní nalepení pokaždé, když ji dávali. Úkoly se s léty mění, ale fantastická hudba a skvělé celkové provedení zůstává. Jen škoda, že otec Fura už není ten stařík s parukou, ale nahradil ho někdo jiný. :-( ()

Galerie (8)

Zajímavosti (34)

  • Nejčastějším účastníkem v soutěži z celebrit od roku 1990 je televizní a rozhlasový moderátor Bruno Guillon. Celkem si na pevnosti zasoutěžil v sedmi sériích, a to v roce 2003, 2011, 2012, 2014, 2016, 2017 a 2018. (CANNIBAL)
  • Pevnost Boyard se nachází u západního pobřeží Francie v zálivu mezi ostrovem Olerón a ostrovem Aix. Byla vybudována, s několika pauzami, v 19. století na ochranu nedalekého města Rochefort. Na ostrově Olerón se nachází i městečko Boyardville, podle kterého se pevnost jmenuje. (Chuppa)
  • Pevnost Boyard sama o sobě obsahuje spoustu prostor, kam divák nemá možnost nahlédnout. Příkladem jsou technická zázemí nepostradatelná pro produkční účely - "control room", odkud se ovládá veškerá elektřina v pevnosti, zvuková a obrazová režie, prostory pro ubytování a práci štábu, který produkci ještě před příjezdem soutěžního týmu zajišťuje, horní ochoz s kolejemi pro kamerový jeřáb atd. Krom štábu jsou přítomni i specialisté - pyrotechnik, potápěči, chovatelé zvěře, lezařský mistr a další osoby, které se podílejí na bezpečnosti. (FIBO)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno