Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po maškarním plese požádá režisér Falke (Will Dohm), šéf bádenského městského divadla, převlečený za netopýra a už trochu unavený, svého přítele Eisensteina (Johannes Heesters), aby ho odvezl domů. Místo toho, aby Eisenstein prokázal Falkovi laskavost, nechá brzy spícího muže na lavičce v parku napospas osudu. Druhý den ráno je Falke zatčen a uvězněn. Ředitel věznice Frank (Willy Fritsch) donutí Falkeho zůstat několik hodin v cele, přestože je s ním dobrý kamarád. Falke se rozhodne oplatit Eisensteinovi a Frankovi jejich laskavost... (mac000)

(více)

Recenze (2)

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Velice pěkné, jen mám radši verzi s Baarovou. A za verzi s Ondrou bych dala život ;) Nyní je Netopýr poprvé barevný, však čím také jinak osvěžit teprve třetí zvukovou verzi téhož v prvních 15 letech zvukového filmu? Obsazení je fajné, Marte Harell vystřídá dva různé přelivy, Johannes Heesters je řádně sebejistý, Willy Fritsch roztomilý, ale Dorit Kreysler mě neuchvátila. Víme ale, proč je to celkově takové příjemné? Ernst Marischka napsal scénář - a čeho ten se kdy dotkl, to povýšil na blaženost. ()

mac000 

všechny recenze uživatele

Adaptace slavné operety "Netopýr" od Johanna Strausse (ml.) se vydařila (rakouské a německé hvězdy čtyřicátých let). Přestože natáčení začalo v roce 1944, film byl uveden do kin až po válce, v roce 1946. ()

Reklama

Reklama