Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Antikrist v těle Damiena Thorna je nyní na vrcholu sil a poznání a dychtí po vládě nad světem. Jeho jedinými nepřáteli je sedm mnichů, kteří se zasvětili Damienovu zničení a kteří mají posvátné meče ukované pouze k tomuto účelu. Damien je po nečekané sebevraždě velvyslance jmenován do jeho funkce. Na recepci velvyslanectví se seznámí s novinářkou Kate Reynoldsovou a později i s jejím dvanáctiletým synem Petrem. Ty zcela ovládne Kate se stane jeho milenkou a Peter apoštolem, kterého využívá při systematickém vyvražďování novorozených chlapců věří totiž, že na zem přišel znovu Kristus, a chce se ho tak zbavit. Mniši Damiena pronásledují - zvítězí dobro, nebo zlo? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (96)

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Ambiciózne. No aj keď neide rovnakou sebavykrádajúcou cestou ako druhý Omen, v konečnom dôsledku je to ešte horšie. Scenár je spŕška nezmyslov a skôr pôsobí ako dráma ako horor. No vrcholom je casting. Väčšina zúčastnených katastrofálne prehráva svoje role a na ich čele je nevhodne vybratý Sam Neill, ktorý sa nespráva, netvári a už vôbec nevyzerá ako Damien Thorn. Ten stihol v priebehu piatich rokov od nakrútenia prvého filmu zostarnúť o skoro 30 rokov a klesnúť skoro na samé dno. Na dno nudy. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Tak a Damien je dospělý v podání Neilla, kterej se role zhostil výborně. Ale i když je tu výborná hudba od Goldsmithe i atmosféra která v předešlém díle chyběla, tak je to o dost slabší, třeba mordy jsou už totálně nezajímavé a celé je to takový plytký a občas zbytečně překombinovaný. Navíc je to zbytečně dlouhý plno scén bych zkrátil. A konec bylo celkem wtf. ()

Reklama

zlabus 

všechny recenze uživatele

Pro mě osobně celkem překvapivě snesitelná záležitost. Po druhém díle, jenž jen recykloval díl první se tento díl snaží přinést něco nového, sice ubylo nápaditosti co se úmrtí týká, ale to celkem s přehledem vynahrazuje velice dobrý Sam Neil, který měl oproti svým dětským předchůdcům o poznání složitější roli a porval se s ní více než statečně. Pro mně tento díl v celkovém vyznění asi předčil díl druhý, i když dílu prvnímu se bohužel ani na hony nepřiblížil. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Sam Neill je jako antikrist překvapivě příjemný a uvěřitelný. Bohužel žádný z navazujících filmů na původní úžasný horor z roku 1976 nedokázal převzít atmosféru a působivou hudbu. Celý příběh třetího dílu je v rámci možností slušně vymyšlen, ale je škoda konce, který je trochu useknutý a působí příliš křesťansky. ()

Kangax 

všechny recenze uživatele

Hmm, nie... Toto má byť ten slávny Antikrist, ktorého príchodu sa všetci báli? Ha,ha,ha. Veď tento chudáčik vo svojich činoch takému Napoleonovi a lebo Hitlerovi nesiaha ani po členky. Že zle radí americkému prezidentovi?, Že jeho činy vedú k hospodárskej recesii? No a čo? Veď hospodársku recesiu a krízu tu máme aj bez neho, a americkému prezidentovi tiež radí hocikto. Kde je to peklo na zemi čo mal priniesť? Keď toto je ten slávny Antikrist, tak sa nemusíme ničoho báť, ľudstvo prežilo oveľa hroznejšie udalosti... Inak Sam Neill vyzerá rozhodne diabolsky, a aj hudba je skvelá (za to tie dve hviezdičky) ale nechať na záver druhý príchod Ježiša, tak to chce poriadnu odvahu tvorcov. Toto nemohlo dopadnúť dobre, a ani to dobre nedopadlo. Keď kvôli takémuto miernemu a slabému Antikristovy má prísť na zem Ježiš osobne, tak spálim celú svoju zbierku hororových filmov... Amen... ()

Galerie (38)

Zajímavosti (15)

  • Časová osa filmů Omen nesouhlasí. První film se odehrává v 70. letech. Druhý film uvádí, že události prvního filmu vyvrcholily v roce 1976, a pak se posunul o sedm let dopředu, přibližně do roku 1983, kdy Damienovi (Sam Neill) mělo být 13 let. Podle výpovědí postav se události filmu Poslední střetnutí odehrávají v roce 1982, ačkoli Damienovi je nyní kolem třiceti let. Vzhledem k tomu, že od druhého filmu uplynula téměř dvě desetiletí, měl by se film odehrávat kolem roku 2003 – i když to může být způsobeno tím, že tvůrci a studio v té době nepočítali s pokračováními a odpovídající časovou osou. (Johnny.ARN)
  • Film se natáčel v létě, což je patrné z listí. Při přijetí Damiena (Sam Neill) jako velvyslance USA na dvoře svatého Jakuba je manželka jeho asistenta zobrazena v pozdním stádiu těhotenství a důležitým aspektem zápletky se stává skutečnost, že její syn se narodí 24. března. Pokud by byla v pozdním stádiu těhotenství, měla by tedy být pozdní zima, nikoli léto. Zeleň neodpovídá načasování v dějové linii s jejím těhotenstvím a datem narození dítěte. (Johnny.ARN)
  • Sekvence, v níž Damien Thorn (Sam Neill) promlouvá k davu svých stoupenců, se natáčela v yorkshirském lomu s přibližně 450 komparzisty. Scény byly natáčeny s velmi nízkou úrovní dostupného světla. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama