Reklama

Reklama

Den, kdy se zastavila Země

  • USA The Day the Earth Stood Still (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Ve snímku Den, kdy se zastavila Země, který je remakem klasického stejnojmenného sci-fi filmu z roku 1951, se uznávaná vědkyně dr. Helen Bensonová (Jennifer Connellyová) ocitne tváří v tvář mimozemšťanovi jménem Klaatu (Keanu Reeves). Ten přicestuje na Zemi s jediným úkolem – varovat lidstvo před hrozící globální krizí. Když síly, které Helen nedokáže ovládat, začnou s mimozemšťanem zacházet jako s vetřelcem a odmítnou jeho požadavek jednat se světovými mocnostmi, Helen společně se svým odcizeným nevlastním synem Jacobem (Jaden Smith) rychle odhalí smrtící důsledky Klaatuova tvrzení, že je "přítelem Země". Helen teď musí najít způsob, jak přesvědčit někoho, kdo má v rukou rozhodnutí o naší budoucí existenci, že lidstvo stojí za záchranu – možná je ale příliš pozdě. Proces už začal. (HBO Europe)

(více)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (1 189)

Superpero 

všechny recenze uživatele

Originální verze z roku 1951 asi kvičela jako prase, když jí znásilňovali. Tuto látku nelze prostě dneska podat s vážnym ksichtem. Tvůrcům sice došlo, že i když v 50. letech lidi naivně žrali ufo, co vypadá jak létající talíř, tak že dneska už by to neprošlo. Proto tam dali spoustu nudnejch profesorskejch vysvětlovacích keců o tom z čeho se co skládá atd. Místo puncu serióznosti, to ale bylo jen nudný. Neprominutelné je, že se vytratila ta béčkovost. Těšil jsem se, že konečně s pomocí dnešních triků uvidím Gorta jak ničí mrakodrapy svejma megarukama a vono hovno!!!!!!!!!!!!!! Mění se tam na jakýsi robomouchy, který všechno rozežíraj!!! Fuj! Jestli tohle není málo, tak rozhovor s čínskym ufonem, nebo do očí bijící rasová a genderová vyváženost postav vás znechutí dokonale. Aspoň že ten Keanu Reeves a Jennifer Connelly byli dobrý. ()

dobytek odpad!

všechny recenze uživatele

Originál z roku 1951 jsem viděl před pár lety a už si to moc nepamatuju, takže to nechci srovnávat. Ale tohle spíš vypadalo jako parodie a né jako remake. V New Yorku přistane koule s mimozemšťanem, kterej celou dobu čumí, jak kdyby čuchal toluen. Kromě toho si zajde pokecat do McDonalda s jinym mimozemšťanem, kterej vypadá jako pan Miagi z Karate kida. Když nepočítám cca posledních 20 minut, kdy z GORTa začnou lítat mouchy, tak je to neskutečná nuda. Na konci začne nějaká ta destrukce, ale triky jsou na rok 2008 hodně ubohý, stejně jako je ubohej celej film. Jinak jsem měl pocit, že scénář asi napsal Bursík s Kocábem. Kromě toho, že celou dobu tam někdo blábolil nějaký ekofašistický sračky, tak bylo zajímavý sledovat herecký obsazení. Snad v každym záběru musel bejt nějakej příslušník etnický menšiny, takže hlavní postava běloška má za syna černocha. Hned mi to připomnělo film Me, myself & Irene. Jinak kdyby toho smrada na konci sežraly ty mouchy, tak snad dám za to hvězdičku. Taky zřejmě bylo potřeba uspokojit feministky, takže skoro všechny důležitý postavy jsou ženský. Škoda, že toho mimozemšťana nehrála třeba Queen Latifah. To už by byla úplná fraška... ()

Reklama

Hakha 

všechny recenze uživatele

Bál jsem se zbytečně vyhozených peněz, ale jsem rád, že návštěvy kina jsem nemusel litovat. Celkové zpracování a téma mě velice vtáhlo a po celou dobu jsem neměl čas se nudit. Keanu Reeves se do této role naprosto hodil a krásná Jennifer Connelly ho výborně doplňovala, jen postava Jadena Smithse mě vcelku lezla na nervy. Vizuální stránka je parádní, jediné co mě nejvíce vadilo byl závěr filmu, který mohl vypadat jinak... Jinak jsem spokojený, já hodnotím silnými 4 hvězdičky a to i přes to, že jsem původní verzi neviděl… ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Co říci? Nejsou to čisté 4 hvězdičky, spíše tak 3 a půl. Nůž do Derricksonových zad vráží (jak naznačují komentáře některých kolegů) zejména malý Jaden Smith a pak také částečná drobná nedopracovanost scénáře, zejména co se věrohodnosti postav týče. Jinak to mělo celkem náboj i myšlenku, děj se zbytečně neprotahoval a já se určitě ani chvilku nenudil. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Ono je asi naozaj na mieste na začiatok povedať, kto originál videl a kto nie, pretože od toho sa dá odvodiť určité percento hodnotenia. Každopádne, po sakramentsky dlhej dobe som si pozrel čistokrvné sci-fičko, pri ktorom som si užil len čistej zábavy. Komerčná stránka filmu je v norme, dobre naplánovaný je však environmentálny podtón, ktorý udáva tempo celému filmu, ale nebol aspoň tak prvoplánový ako v nedávnom 'The Happening'. Takže spokojnosť, určite to nebol film, pri ktorom sa mi zastavil mozog. 75%. ()

Galerie (53)

Zajímavosti (24)

  • Severoamerické tržby dosáhly 79,4 milionu amerických dolarů, celosvětové pak činily 233,1 mil. (NIRO)

Související novinky

Goliáš bude hodovat v pekle

Goliáš bude hodovat v pekle

23.01.2011

„Ve stylu 300“ je už poněkud ošoupaná formulka, ale Hollywood s ní pořád operuje. Několikrát jsme něco takového opravdu viděli, hlavně v seriálu Spartakus: Krev a písek či v aktuálním mixu westernu a… (více)

Den, kdy se zastavil Hyperion

Den, kdy se zastavil Hyperion

02.02.2009

Dvoudílný román Dana Simmonse Hyperion Cantos (v češtině pod názvy Hyperion a Pád Hyperionu) patří k nejdůležitějším sci-fi knihám uplynulých... inu, vlastně patří k nejdůležitějším a nejlepším vůbec… (více)

Tak už se rozhodni, Keanu!

Tak už se rozhodni, Keanu!

17.01.2009

Keanu Reeves toho během propagačních rozhovorů ke Dni, kdy se zastavila Země, navyprávěl o své budoucnosti opravdu hodně. Ve kterém z filmů jej tedy uvidíme? V „šéfkuchařském filmu“ Davida Finchera,… (více)

Samuraj Keanu

Samuraj Keanu

10.12.2008

Marketingová kampaň k remaku scifárny Den, kdy se zastavila Země stojí především na konceptu „zdůrazněme divákům, že hlavní roli hraje kdysi tak hvězdný a milovaný Keanu Reeves“. Na internetu to… (více)

Reklama

Reklama