Reklama

Reklama

VOD (1)

Píše se rok 2039 a celý svět je zničený válkou. Jednotlivá území už neřídí vlády, ale různé korporace. Nejmocnější - a nejkrutější - z nich je Tekken. Uprostřed zchátralé společnosti se však zrodí hrdina. Mladý muž vychovaný životem na ulici ovládá surové umění boje a jeho odhodlání zvítězit je poháněno touhou po pomstě za vraždu své matky. Musí však porazit ty nejlepší bojovníky světa a stát se Králem železné pěsti... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (420)

robbiee 

všechny recenze uživatele

[imdb: 5.4/10] | me: Too much talking,.. Tekken je o battle-och, o combach, o schopnostiach ... Je zbytočné snažiť sa o rozhovory,... podstatný je boj. Samotná hra je vynikajúca a bolo potrebné z nej nasať maximum. Čo sa podarilo, je spôsob realizácie zápasov, výber oponentov a arény a to sa malo stať hlavným ťažiskom a podstatou filmu. Chcelo to proste viac fight-ov, viac techniky, menej chaotickú kameru (aby bolo možné vychutnať si bojové umenie ako celok) a menej rečí. Hlavný hero Jin je autentický (čo do porovnania s hrou - čo by mala byť hlavná podstata filmu) a jeho charakter sedí presne, ostatné postavy už nedostali priestor na realizáciu, čo je škoda, pretože hlavne o tom Tekken je. Takže viac bojov, viac arén, viac flashbackov (ktoré v kocke objasnia súvislosti a tréningové metódy) a menej snahy o akýsi dej. If you want to be the king of an iron fist tournament, ... enter the TEKKEN! [2 a pol *] ()

Sobis87 

všechny recenze uživatele

Ony všechny tyhle bojové filmy jsou prakticky na jedno brdo – děj tu slouží pouze jako základní kostra pojící dohromady jednotlivé atrakce a při psaní dialogů si scénáristé zpravidla musejí dávat pozor, aby napsali tak jednoduché repliky, že by si je zvládla zapamatovat i kdejaká hora masa, která po dobu své dlouhé zápasnické kariéry pravidelně inkasuje těžké rány takříkajíc na budku. To vše se dá však odpustit, pokud jsou ony zmíněné atrakce na vysoké řemeslné a choreografické úrovni. Důkazem budiž pitomoučké filmy s Tonym Jaa, které vás v některých momentech zaručeně zvednou ze židle. Tekken ze základního žánrového vzorce ani v nejmenším nevybočuje, avšak ani v těch veledůležitých bojových sekvencích neexceluje. Je přinejlepším průměrný. Jelikož se jedná o adaptaci videohry, která má mezi hráči dlouhou tradici a disponuje masivní fanouškovskou základnou, tvůrci filmové adaptace se zaměřili především na ně. Při castingu se tedy zaměřili více na podobnost herců s pixelovými předobrazy, případně na jejich bojové schopnosti, nikoliv však na schopnosti herecké, což se na výsledku krutě projevilo. Lidé zodpovědní za ošacení herců se svými výtvory jednoznačně vítězí nad ostatními složkami a nepochybuji, že právě díky nim srdce mnoha fanoušků předlohy zaplesá blahem, neboť filmové postavy se opravdu podobají svým předobrazům. Stačí to ale na dobrý film? Jednoznačně ne. ()

Reklama

verbal 

všechny recenze uživatele

Padesátikilový asiaamerický pubescent slavně zvítězil v baletním Mortal Kombatu v kategorii do 120 kilogramů, protože jej maminka skvěle naučila padedé. Fúúúú. S grácií Černé labutě si proklestil cestu zástupem dvoumetrových hovad, které by jej za "normálních" okolností rozmázly o zeď, jen kdyby neprozřetelně kýchly a zadýchal se při tom pouze proto, že neustále zatínal do kamery bříško. Jo, a jako bonus rozložil zevnitř autokratickou, bezskrupulózní korporaci terorizující svět. Cítím se teď tak morálně povzbuzen, že si o tom budeme s kámošema na Assbooku povídat snad celou noc a hned ráno si v šatně vyhlídnu nějakého o hlavu menšího, rachitického prvňáka a dám mu strašně na držku, aby holky viděly, že už konečně nemám tak Malého Dvajta.. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Prvni povinna pulhodinka, kdy se osvetli situace, kdo ze to je ten hlavni hrdina a jeho motivace, nijak nesere, je to natoceny docela svizne a jelikoz tu mame gangy a lidi zijici ve spine na ulici, taky docela drsne. No a pak se dej konecne presune na turnaj, predstavi se bojovnici a muze zacit rezba. Tady bych jen zminil, ze nechapu, proc hlavni hrdina musi bejt vzdycky ten nejvetsi chudacek, slusnacek a nejmin cool vypadajici bojovnik. Tvurci taky sazi na to, ze clovek znalej her bude mit urcitej pocit nostalgie, jenze ja bohuzel hral jen Tekkena 6 a to ani ne nejak moc, takze mi vetsina postav nic nerikala. No nicmene souboje maj povedenou choreografii, jsou krvavy a jednotlivy udery jsou skutecne cejtit a druhou tretinu filmu jsem si dobre uzival. Problem je, ze tu je jeste treti tretina. Kdyby film totiz uz ke konci nenabid nic jinyho, nez souboje (kde sice uz od pulky filmu je jasny, jak to dopadne a kazdy vitezstvi pana hlavniho hrdiny spociva v tom, ze si vzpomene na nejakou radu jeho matky) tak bych byl spokojenej, ale to ne. Ona se musi rozjet linie o neznamym fotrikovi, tvurci se snazi o nejakej promakanejsi pribeh a i kdyz i tak se furt neco deje, je to uz dost stupidni, souboje prestanou mit nejaky pravidla, nekdo se k bojovani vubec nedostane, nekdo zase podezrele casto, ackoliv zustane jeste hodne bojovniku, najednou mame finale a cely se to proste zacne Littleovi rozpadat pod rukama. Ale ma stesti v tom, ze film trva jen 80 minut, takze nez by stihnul skutecne nasrat, skonci. Celkove bych rek, ze to je hodne drave natoceny, pekne krvavy a drsny, bojovnici radne cool, hudba svizna, asi tak o 1000% lepsi nez novej Street Fighter, ale i tak to neni na vic nez lepsi 3*, nicmene bavil jsem se slusne. ()

Arbiter 

všechny recenze uživatele

Tekken má duši. Duši rozdrásanou. Každý v jeho universu si nese svůj příběh. Je skoro vždy na povrchu blištivý ale uvnitř temný, nespravedlivý a smutný. Nikdo nění dobrý. Jsou jen více nebo méně špatní. Cíl má každý jiný ale vede skrze vítěství. Kde tu byl ten řád, hrdost, mystika a napětí? Proč se i takováhle látka musí znásilňovat a posouvat za použití dementního scénáře, špatný kamery, většinou necharismatických herců a absolutně proti feelingu předlohy?? Za poloviční rozpočet by člověk, kterej nemá potřebu tvořit sračky, natočil Tekken a né tohle! Proč jsou režiséři tak vygumovaný a nutěj fanoušky koukat na pár zrníček Tekkenu v prefabrikátu.. Jako když koupíte v hračkářství barbienu bez ksichtu v balení s lihovkou a ředidlem a prodaj vám to jako 40 milionů barbín v jedné._____Tekken není žádnej zasranej wrestling ! Proč Jin cestoval za svým cílem obklopen mentorama který vysublimovali z kdejakýho hnojáka a dobře poradili * Proč mu matka dala všechny rady do života v jedné konkrétní hodině v devíti letech * Proč to byla taková anarchie * Proč ho po celý turnaj podporovali v hospodě na stejných místech stejní lidé * Proč byla tak zmatená kamera * Co měla znamenat frackovitost u postavy jako je Jin * Proč vypadal Yoshimitsu jako polštář se vzorem * Proč byl každý zápas tak napínavý, s milionem zvratů * Jaký měl účel ten pošahaný střih * Proč bylo tak snadné sesadit autirotu jako je Heihachi a jedinej kdo ho bránil byl jeden securitas s pišťolkou * Proč jsem nedostal fight béčko * Proč to nebyl Tekken *Smutný je i to, že si za pár budu pamatovat jenom epesní zadeček Christie a to, že hlavní hrdina vypadal tak trochu jako postava z jedné hry.. ani se mi ten komentář nechce znovu číst a provést korekturu. U filmu jako je tento je úplně fuk jestli má hlavu a patu. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (11)

  • Filmovou adaptaci počítačové hry Tekken od společnosti Namco měl původně režírovat Charles Stone III, jenže filmu se nakonec chopil úspěšnější Dwight H. Little. (Ignus.cz)
  • V úvodní sekvenci s mnoha obrazy války a nepokojů lze také vidět postup tří českých policistů za vozidlem Škoda Felicia Městské Policie. (Wopat)
  • Ozbrojené složky Tekkenu používají samopaly belgické firmy FN - P90 a F2000. (Wopat)

Související novinky

Tekken rozkopne brány kin

Tekken rozkopne brány kin

27.12.2007

O filmové adaptaci úspěšné videoherní mlátičky japonské firmy Namco se mluví už několik let. Průtahy skončí 4. února 2008, kdy v Los Angeles padne první klapka. Scénář Alana McElroye se odehrává v… (více)

Reklama

Reklama