Reklama

Reklama

VOD (1)

Píše se rok 2039 a celý svět je zničený válkou. Jednotlivá území už neřídí vlády, ale různé korporace. Nejmocnější - a nejkrutější - z nich je Tekken. Uprostřed zchátralé společnosti se však zrodí hrdina. Mladý muž vychovaný životem na ulici ovládá surové umění boje a jeho odhodlání zvítězit je poháněno touhou po pomstě za vraždu své matky. Musí však porazit ty nejlepší bojovníky světa a stát se Králem železné pěsti... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (420)

Tom Riddle 

všechny recenze uživatele

Filmový Tekken má jeden podstatný háček. Víceméně je výhradně pro fanoušky původní videoherní série, ale právě je nejvíc naštve pitomý děj, vynechání nejoblíbenějších charakterů (Xiaoyu, King, Julia) a upravení těch zahrnutých ve prospěch Jina (Nina je chladnokrevný vraždící stroj s vlastní agendou, ovšem ve filmu je z ní sexuchtivá číča podkuřující Kazuyovi). Ovšemže na souboje se dívá vcelku hezky, a ještě lépe se jistě pánům (a snad i některým dámám) dívá na mnohokrát zabíranou prdelku (bílé) Christie, nicméně to nezakryje fakt, že tady něco hodně podstatného chybí. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Padesátikilový asiaamerický pubescent slavně zvítězil v baletním Mortal Kombatu v kategorii do 120 kilogramů, protože jej maminka skvěle naučila padedé. Fúúúú. S grácií Černé labutě si proklestil cestu zástupem dvoumetrových hovad, které by jej za "normálních" okolností rozmázly o zeď, jen kdyby neprozřetelně kýchly a zadýchal se při tom pouze proto, že neustále zatínal do kamery bříško. Jo, a jako bonus rozložil zevnitř autokratickou, bezskrupulózní korporaci terorizující svět. Cítím se teď tak morálně povzbuzen, že si o tom budeme s kámošema na Assbooku povídat snad celou noc a hned ráno si v šatně vyhlídnu nějakého o hlavu menšího, rachitického prvňáka a dám mu strašně na držku, aby holky viděly, že už konečně nemám tak Malého Dvajta.. ()

Reklama

oje 

všechny recenze uživatele

Fanoušci legendární bojové hry by si po těch letech zasloužili víc. Filmaři si bohužel z herní předlohy mnoho nevzali. Rádoby děj se tak zabývá vesměs jen postavou Jina Kazamy, jehož příběh je klišé nejjednoduššího kalibru. Snímku tak bohužel chybí všechny ty příběhy a propletené osudy ostatních bojovníků, na které jsme se těšili. Ostatních postav samotných tam mnoho není a když už, příliš se o nich stejně nedovíme. Souboje pak sice uplně špatné nebyly, ale jen o těch to celé být nemůže. Vedle tohoto filmového zpracování vypadá i openning pro hru jako hollywoodský trhák. Divákům, které herní nákaza Tekken minula úplně, tenhle film neřekne už vůbec nic. Mnohem lepší adaptací bojové hry je Mortal Kombat. Alternativa: Mortal Kombat. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Solidní akční nářez, který mě strhnul, a to filmy o bojových uměních zrovna dvakrát nevyhledávám, ale takovéto fighty v arénách si nechám líbit. A je mně jedno, jak je nebo není, film věrný slavné herní předloze. Tu si stejně vybavuji jen matně a příliš mě nebavilo ji hrát. Mladý Jin Kazama (Jon Foo) se doslova z trucu a touhy po pomstě za smrt své milované matky a trenérky bojových umění v jedné osobě přihlásí do turnaje Železná pěst každoročně pořádaném ve městě Tekken. Chce zabít muže, kteří vládnou přísnému režimu a spravedlivě pomstít smrt blízké osoby. Netuší však, že se tady seznámí nejen s pohlednou Christie (Kelly Overton) a sympatickým Steve Foxem (Luke Goss), ale také se bude muset probojovat přes houževnaté soupeře až do finále, ve kterém vítěz bere vše. Legendární hra se tedy dočkala svého filmového zpracování a její realizace se ujal Dwight Little, který sice nikdy nepatřil k režisérské špičce, ale pro natočení takového druhu filmu se celkem hodí. V titulních rolích pochopitelně nehledejme žádné hvězdy. Jsou zde spíše méně známé nebo povědomé tváře, které plní jedinou funkci a tou je dobře se hýbat, skákat, kopat (Gary Daniels, Anton Kasabov, Ian Anthony Dale a další) nebo sexy vypadat (Kelly Overton, Candicé Hillebrand, Marian Zapico). Fighty v aréně vypadají na oko dost dobře a jejich choreografii si vzal na starost zkušený Eric Norris a fyzičku bojovníků jim může každý závidět. Kamera servíruje bezpočet záběrů v různých úhlech nebo kolem zápasníků dynamicky krouží. Little mě dost režijně překvapil. Jednoduchý děj si žádal jednoduchý a dynamický film. A tím Tekken rozhodně je. Pro mě příjemné překvapení. ()

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Většina námětů podle počítačových her má smůlu v tom, že se dostane do rukou béčkové produkce a ta příběh ořeže na dřeň, vynechá jakoukoliv psychologii postav (kromě té hlavní) a dá to všechno režisérovi, který zrovna dotočil reklamu na pivo. Tekken ale naštěstí není dalším trapasem na poli herních adaptací a i přes klasické výtky ke zbytečně strohému scénáři nabízí solidní adrenalinovou zábavu. A to i pro ty, kteří Tekkena nikdy nehráli. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (11)

  • V úvodní sekvenci s mnoha obrazy války a nepokojů lze také vidět postup tří českých policistů za vozidlem Škoda Felicia Městské Policie. (Wopat)
  • Cary-Hiroyuki Tagawa, který ve snímku ztvárnil Heihachiho Mishimu, si zahrál i ve filmu Mortal Kombat (1995), další známé adaptaci bojové hry. (virus10)

Související novinky

Tekken rozkopne brány kin

Tekken rozkopne brány kin

27.12.2007

O filmové adaptaci úspěšné videoherní mlátičky japonské firmy Namco se mluví už několik let. Průtahy skončí 4. února 2008, kdy v Los Angeles padne první klapka. Scénář Alana McElroye se odehrává v… (více)

Reklama

Reklama