Reklama

Reklama

VOD (1)

Píše se rok 2039 a celý svět je zničený válkou. Jednotlivá území už neřídí vlády, ale různé korporace. Nejmocnější - a nejkrutější - z nich je Tekken. Uprostřed zchátralé společnosti se však zrodí hrdina. Mladý muž vychovaný životem na ulici ovládá surové umění boje a jeho odhodlání zvítězit je poháněno touhou po pomstě za vraždu své matky. Musí však porazit ty nejlepší bojovníky světa a stát se Králem železné pěsti... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (420)

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Hra mě minula a film se k tomu vlastně chystal taky. Ale v deštivém ranním dopoledni, s lehkou kocovinou, mi přišel jako naprosto dostačující vyprošťovák. Když se spustila protisystémová rebelie, samotného mě překvapilo, že je stopáž dávno za půlkou. Pravda, střih je tragédie a arénové rubačky mají svou nedostižnou dimenzi ve společnosti Yuriho Bojky, ale… čert to vem, bavil jsem se solidně. ()

dex2man 

všechny recenze uživatele

Pokud se vám rozbil joypad nebo jste příliš "pod vlivem" na zuřivé mačkání tlačítek, pusťte si Tekken filmový. Všechny dva řádky scénáře na pergamenovém hajzlpapíru totiž nastiňují příběh, který pochytíte i po čichu. Stačí zapojit se do turnaje z pomsty, vyhrát první souboj v ringu, vyhrát druhý souboj v ringu, dožít se třetího, vyhrát třetí souboj v ringu, prohlídnout si našpulenou prdelku Kelly Overton v tuctu rajcovních outfitů a neudělat se do kalhot. Ale co, já se bavil jak v deseti u prvního Ramba a vo..vo..vo tom to je! ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Prvni povinna pulhodinka, kdy se osvetli situace, kdo ze to je ten hlavni hrdina a jeho motivace, nijak nesere, je to natoceny docela svizne a jelikoz tu mame gangy a lidi zijici ve spine na ulici, taky docela drsne. No a pak se dej konecne presune na turnaj, predstavi se bojovnici a muze zacit rezba. Tady bych jen zminil, ze nechapu, proc hlavni hrdina musi bejt vzdycky ten nejvetsi chudacek, slusnacek a nejmin cool vypadajici bojovnik. Tvurci taky sazi na to, ze clovek znalej her bude mit urcitej pocit nostalgie, jenze ja bohuzel hral jen Tekkena 6 a to ani ne nejak moc, takze mi vetsina postav nic nerikala. No nicmene souboje maj povedenou choreografii, jsou krvavy a jednotlivy udery jsou skutecne cejtit a druhou tretinu filmu jsem si dobre uzival. Problem je, ze tu je jeste treti tretina. Kdyby film totiz uz ke konci nenabid nic jinyho, nez souboje (kde sice uz od pulky filmu je jasny, jak to dopadne a kazdy vitezstvi pana hlavniho hrdiny spociva v tom, ze si vzpomene na nejakou radu jeho matky) tak bych byl spokojenej, ale to ne. Ona se musi rozjet linie o neznamym fotrikovi, tvurci se snazi o nejakej promakanejsi pribeh a i kdyz i tak se furt neco deje, je to uz dost stupidni, souboje prestanou mit nejaky pravidla, nekdo se k bojovani vubec nedostane, nekdo zase podezrele casto, ackoliv zustane jeste hodne bojovniku, najednou mame finale a cely se to proste zacne Littleovi rozpadat pod rukama. Ale ma stesti v tom, ze film trva jen 80 minut, takze nez by stihnul skutecne nasrat, skonci. Celkove bych rek, ze to je hodne drave natoceny, pekne krvavy a drsny, bojovnici radne cool, hudba svizna, asi tak o 1000% lepsi nez novej Street Fighter, ale i tak to neni na vic nez lepsi 3*, nicmene bavil jsem se slusne. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Film svou úroveň mohl mít ale vše je odhaleno když v prvním zápase proti Migueli Rojovi náš Jin hodí hlavou směrem do hlediště a jeho pohled je opětován stejně mrštným švihnutím Christie. To je záběr opravdu na ránu a to vše se vážení koná přesně uprostřed zápasu. Ano ty věčné záběry publika jsou hrozné a to se raději už nešířím o zbytku filmu. Další povedenou scénou je když po zabití svého otce záporák Kazuya pronese do kamery větu " Heihachi Mishima je mrtvý." Dívá se přitom divákovi přes kameru upřeně do obličeje tolik, že jsem se raději podíval za sebe jestli to bylo opravdu adresováno mě. Pak jsem si řekl že asi nějak musel zdůraznit že zabil svého otce, pak mě ale napadlo proč to vlastně říkal když jsme to viděli? No a takových srandovním scén je ve filmu hned několik. Nejhorší arénovka co jsem kdy viděl. Jsem rád že Jin vyhrál turnaj a že už nikdy nebude žádný druhý díl. ()

Arbiter 

všechny recenze uživatele

Tekken má duši. Duši rozdrásanou. Každý v jeho universu si nese svůj příběh. Je skoro vždy na povrchu blištivý ale uvnitř temný, nespravedlivý a smutný. Nikdo nění dobrý. Jsou jen více nebo méně špatní. Cíl má každý jiný ale vede skrze vítěství. Kde tu byl ten řád, hrdost, mystika a napětí? Proč se i takováhle látka musí znásilňovat a posouvat za použití dementního scénáře, špatný kamery, většinou necharismatických herců a absolutně proti feelingu předlohy?? Za poloviční rozpočet by člověk, kterej nemá potřebu tvořit sračky, natočil Tekken a né tohle! Proč jsou režiséři tak vygumovaný a nutěj fanoušky koukat na pár zrníček Tekkenu v prefabrikátu.. Jako když koupíte v hračkářství barbienu bez ksichtu v balení s lihovkou a ředidlem a prodaj vám to jako 40 milionů barbín v jedné._____Tekken není žádnej zasranej wrestling ! Proč Jin cestoval za svým cílem obklopen mentorama který vysublimovali z kdejakýho hnojáka a dobře poradili * Proč mu matka dala všechny rady do života v jedné konkrétní hodině v devíti letech * Proč to byla taková anarchie * Proč ho po celý turnaj podporovali v hospodě na stejných místech stejní lidé * Proč byla tak zmatená kamera * Co měla znamenat frackovitost u postavy jako je Jin * Proč vypadal Yoshimitsu jako polštář se vzorem * Proč byl každý zápas tak napínavý, s milionem zvratů * Jaký měl účel ten pošahaný střih * Proč bylo tak snadné sesadit autirotu jako je Heihachi a jedinej kdo ho bránil byl jeden securitas s pišťolkou * Proč jsem nedostal fight béčko * Proč to nebyl Tekken *Smutný je i to, že si za pár budu pamatovat jenom epesní zadeček Christie a to, že hlavní hrdina vypadal tak trochu jako postava z jedné hry.. ani se mi ten komentář nechce znovu číst a provést korekturu. U filmu jako je tento je úplně fuk jestli má hlavu a patu. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (11)

  • Scéna s policisty ze začátku filmu jsou jedním z nepoužitých záběrů, natočených pro film xXx (2002). (korbitch22)
  • Filmovou adaptaci počítačové hry Tekken od společnosti Namco měl původně režírovat Charles Stone III, jenže filmu se nakonec chopil úspěšnější Dwight H. Little. (Ignus.cz)
  • Ozbrojené složky Tekkenu používají samopaly belgické firmy FN - P90 a F2000. (Wopat)

Související novinky

Tekken rozkopne brány kin

Tekken rozkopne brány kin

27.12.2007

O filmové adaptaci úspěšné videoherní mlátičky japonské firmy Namco se mluví už několik let. Průtahy skončí 4. února 2008, kdy v Los Angeles padne první klapka. Scénář Alana McElroye se odehrává v… (více)

Reklama

Reklama