Reklama

Reklama

Útěk z vězení - Série 1

(série)
USA, (2005–2006), 15 h 24 min (Minutáž: 42 min)

Tvůrci:

Paul Scheuring

Hudba:

Ramin Djawadi

Hrají:

Dominic Purcell, Wentworth Miller, Robin Tunney, Amaury Nolasco, Marshall Allman, Peter Stormare, Wade Williams, Sarah Wayne Callies, Rockmond Dunbar (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(22)

Stavební inženýr se rozhodne vysvobodit bratra z vězení. Přepadne banku a nechá se zatknout, aby mohl do věznice propašovat plán budovy. (Netflix)

Recenze (28)

kiddo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Revoluce, scénáristická a stylová genialita, již mám namemorovanou. Chytře se staví na kombinaci prostředí, vynikajících postav, pomalu dávkovaných příprav na útěk a komplikací; veškeré překážky jsou očekávatelné a jsou logickým a pravděpodobným vyústěním toho, co se stalo dříve. Pole, kde se může odehrávat další děj, je soustavně rozšiřováno i rafinovanou distribucí informací – jelikož jsou nám poskytovány informace, ke kterým hlavní postava nemá přístup, zvyšuje se tím napětí té které scény, jelikož my ze své pozice domnělé vševědoucnosti nevidíme způsob, jak problém vyřešit. Tím, že jsou nám ale zároveň upírány informace, ke kterým hrdina přístup má (a ke kterým přístup zároveň logicky mít musí), nenabude výsledné rozuzlení nikdy podoby deus ex machina. ()

TheSpearCZ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Už jen ta neskutečná atmosféra celého Fox River je k nezaplacení. Každá epizoda napínavá, každá postava je charismatická, exceluje a zvraty rozhodně nechybí až to někdy zachází do infarktových (až nezdravých :D) situací. Celkově se první série prostě neskutečně povedla a palec nahoru pro všechny hlavní postavy, protože ty tenhle seriál pozvedly tam, kde dneska je. Legendární série. 1. série - 200% ()

Reklama

Tlakomor 

všechny recenze uživatele

Pokud si chcete připomenout zlatou éru televizní zábavy alá „Breaking Bad“ bude tento seriál pro vás tím pravým ořechovým. Scénáristicky naprosto vypiplaná záležitost do posledního řádku, která vás nenechá ani na chvilku vydechnout. Atmosféra a napjatost jsou hlavními taháky celého seriálu a jsou odváděny opravdu na jedničku. Už dlouho sem nezažil takovou potřebu zapnout následující díl tak jako zde. Hlavní postavy jsou herecky i přesto, že se nejedná o žádné známá jména nad míru spokojenosti. Za zmínění stojí Michael (hlavní génius celého úniku, s očima probodávající mě každým okamžikem) a T Bag (místní magor a pedofil, který má stejná gesta jazykem jako barty skrk junior). Už teď mi je jasné, že následující série, kde bude chybět prostředí věznice zkrátka nemůže dostát takové úrovně jako tato. I přesto si myslím, že by každý fanoušek thriller 2000’s seriálů měl tomotu dát šanci a můžu vám zaručit, že nudit se opravdu nebudete. 100% ()

SNCIS 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Obsahuje spoilery: Bráchové (Génius a Bouchač) na život a na smrt v jednom lapáku. Po celou dobu se řeší, jak utéct + kdo a proč to na Lincolna ušil? Z kriminálníků je nejvýraznější Theodore Bagwell. Ať se herec objeví kdekoli jinde, tak v něm stále vidím postavu, co hrál zde. Jinak je to zdlouhavé a poslední 2 epizody, kde se prchá jsou nejlepší v této sérii. Jinak poměrně nuda, takový slabší průměr. - 50%. ()

Likan7 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Útěk z vězení má parádní start. Prvních takových 10 epizod byla špička. Pak sice kvalita maličko klesá, ale finále, který je rozděleno na takových 5 dílů je naprostá klasa. Realné chování, skvělý scénář a zvraty v každým díle společně se zběsilým tempem mě nutí se na dvojku hodně těšit. Snad se pojede v kolejích, jaké se projely na konci série. ()

Galerie (187)

Zajímavosti (16)

  • Pôvodný názov epizódy And Then They Were 7 je narážkou na knihu "And Then There Were None" ("Desať malých černoškov") od Agathy Christie. (ash99)
  • Keď Quinn (Michael Gaston) spadne do studne, bolo jasne vidieť, že jeho mobil leží vedľa neho. Keď sa preberie, zrazu si poň siaha do vrecka. (ash99)
  • Keď LJ (Marshall Allman) zhodí Quinna (Michael Gaston) do studne, tak sa poklop z dosiek zlomí, ale keď neskôr k nemu príde Paul Kellerman (Paul Adelstein), tak je poklop z dosiek položený na zemi vedľa studne. (ČSFD)

Reklama

Reklama