Reklama

Reklama

Z vesmíru přilétá na Zemi loď. V ní jsou nestvůry, které začnou hned útočit na lidi. Vždy se přisají na lidský obličej, nakladou vajíčka do těla a poté se z těla „vyklube“ ještě horší zrůda – vetřelec. Brzy nato přilétá další loď s vesmírným tvorem – Predátorem, z jehož lodi vetřelci uprchli. Predátor likviduje těla mrtvých lidí, které zabili vetřelci, ale zabije i policistu, který ho při tom viděl, a stáhne ho z kůže. Predátor má i výjimečnou schopnost – umí být prakticky neviditelný. Poté dál sleduje stopy vetřelců a likviduje jimi zanechané mrtvoly lidí. Podaří se mu vetřelce najít a některé i zabít. Ostatní však prchají do města, kde dál zabíjejí a množí se... Místní šerif Morales objeví zohavené tělo policisty. Je mu jasné, že se nejedná o normální vraždu. Do města se vrací z vězení šerifův přítel Dallas a vyhledá svého bratra Rickyho. Ten je zamilovaný do dívky Jesse, která chodí s Dalem, ale zrovna se s ním rozchází. Cítí, že ji Ricky miluje a tajně s ním večer navštíví místní bazén. Tam je překvapí naštvaný Dale se dvěma kamarády a dojde ke rvačce. Nejsou zde však sami. Napadne je vetřelec a dva chlapce zabije. Ricky, Jesse a Dale jen o kousek vyváznou živí... Ve městě přibývá mrtvých. Po útoku Predátora na vetřelce dokonce dojde k požáru v elektrárně. Dallas se proto přidává k šerifovi a na Rickyeho popud se oba vydají do bazénu. Těla zde už nejsou, jen spousta krve. Rychle jedou pryč, je jim jasné, že tohle sami nezvládnou. Lidé jsou vyděšeni, protože zrůdy zahlédli nebo je viděli vraždit. Morales, Dalas, Ricky a další se vybaví zbraněmi a vysílačkou volají Národní gardu, která přijede do města. Poručík a jeho jednotka jsou však vetřelci likvidováni... Šerif Morales volá další posily. Plukovník Stevens jim říká, že je vyzvednou na náměstí, ale Kelly, která se ke skupině přidala s dcerou, se to zdá divné. Proč by měli lézt do středu příšer? Skupina se rozdělí. Dallas, Ricky, Jesse a Kelly spolu s dalšími odjíždějí k nemocnici, odkud se chtějí dostat pryč vrtulníkem. Morales a skupina lidí pokračují na náměstí. Dallas a ostatní dorazí k nemocnici, ale nejsou tu sami. Na místě jsou totiž nejen vetřelci, ale i Predátor... (TV Prima)

(více)

Recenze (918)

emo 

všechny recenze uživatele

Celkom pohodové B-čko od geekov pre geekov... Ostatní radšej ruky preč. Aj tak si však myslím, že by si Alien aj Predator zaslúžili dôstojnejší odchod do dôchodku... ()

Biggy 

všechny recenze uživatele

Blbost a zase blbost, sice je tam hodně akce, ale příběh nulový, herecké obsazení bych taky nezařadil mezi nejlepší a vzhledem k tomu jak se film dlouho připravoval mě velice zklamal. ()

c.tucker 

všechny recenze uživatele

Rozhodně horší než předchůdce, i když si to někteří lidé nemyslí. Herci nic moc, souboje trochu pokulhávající. Je sice pravda, že tam bylo hodně řežby, ale celé mi to přišlo až příliš tmavé (a není to tím, že bych viděl nějakou nekvalitní verzi) a to někdy hodně zbytečně, díky tomu jsem si toho užil minimum a kde už něco bylo vidět, tak to tam posral střih. Jedna hláška, která mi přišla celkem vtipná: "Myslím, že nám plukovník lhal." "To je blbost. Vláda lidem nelže." ()

Maty85 

všechny recenze uživatele

O něco lepší podívaná než první díl. Žádné velkolepé dílo to není,ale divák se aspoň nenudí. Zkrátka dobrá akce ()

O´Hara 

všechny recenze uživatele

Mám rád Alienovky. Ikdyž tato byla dějově slabší, efekty se zde jenom hýřilo. Musím říct, že zde bylo dost napětí a akce, za což jsem rád. ()

fars 

všechny recenze uživatele

Neskutecna nuda, naprosto zadna atmosfera, slaba akce, a kdyz uz je tak je stejne neprehledna a moc tmava na to abych si ji uzil. Film je staven tak, aby divak fandil hlavne Predatorovi a na lidi se kasle... no zajimave, predator je sice husty, ale porad je to jen dalsi bastard z vesmiru. I kdyz je fakt, ze zadna z lidskych postav nema ani trochu potencialu na to, abych ji pral preziti, takze to zas tak nevadi. Kdyz to tak vezmu, tak oni tam vlastne ti lide ani byt nemuseli. Jedine co trochu stoji za zminku je zaverecny souboj Predator vs Vetrelc-predator (i kdyz nevim proc si musel Predator predtim sundat masku, odhodit zbroj a hecovne si zarvat. Neni to prece Chuck Norris), a Predator s bicem. ()

WolfR 

všechny recenze uživatele

Film Vetřelec vs. Predátor, kde se spolu utkaly dva největší, filmový, mimozemští bastardi neměl příliš dobrá hodnocení, ale přesto se v kinech film zaplatil, ba co víc, on vydělal tvůrcům i nějaký ten dolar navíc. A tak se studio Fox rozhodlo natočit pokračovaní, aby opět vydělali pár dolarů. A tak načmárali nějaký ten scénář, sehnali nějaké ty rádoby režiséry a začali točit. Příběh navazuje na první díl. Na lodi Predátoru, kteří odlétají ze Země se z jejich padlého válečníka vyklube mutant Predalien, který vyvraždí celou posádku lodi a ta havaruje na Zemi. Vetřelci následně začnou likvidovat lidi z malého městečka, poblíž kterého loď havarovala. To se dozvídají Predátoři na své planetě a přilétají zneškodnit ty slizké Vetřelce. Děj a vlastně celý film nepřináší do série absolutně nic nového a skoro vůbec nerozvíjí mytologii těchto dvou monster, takže z tohoto úhlu pohledu je to naprosto zbytečný film. Jediné, co je zde nové je první kratičká ukázka planety Predátorů a pomrknutí pro znalce Vetřelců v podobě kratičké role jisté paní Yutani. Jinak nic nového do tohoto universa to nepřináší. Možná ty souboje dvou legend jsou trochu lepší než v prvním dílu a choreografie je celkem pěkná, ale opět to není nějaký super zážitek. Efekty jsou opět skvělé jako v prvním dílu a film taky přidal krapet na brutalitě, ale přesto to žádná lahůdka pro fajnšmekry není. A to je tak všechno dobré, co k tomu mohu říct. Film se zaměřuje opět hlavně na lidi a opět je předem jasné, kdo přežije. Ve filmu se prakticky neudálo žádné překvapení nebo zvrat, což je docela škoda. Snímek ovšem taky při té záplavě zbytečných, nedotáhnutých lidských postav obsahuje i naprosto zbytečné scény s těmito postavami. Scény jako hledání klíčů, kecy u bazénu nebo zmlácení pikolíka s pizzou mi přijdou fakt dost otravné. Mě prostě nebaví film, kde se mají prát dvě mimozemské potvůrky a místo toho, tam ty potvůrky nudně likvidují lidi. Tohle jako fakt ne. Pokud by měl vzniknout nějaký další díl, tak bud ať se obě příšery vydají zpět na samostatnou dráhu, anebo ať se děj odehrává ve vesmíru. Ale tohle fakt ne. 1 hvězda. ()

pankreminek 

všechny recenze uživatele

Už jsem přestal počítat, kolikrát jsem si tenhle film pustil znova, jen abych zjistil co mi na tom nesedlo. První polovina filmu je podle mě naprosto skvělá. Vetřelci se množí a Predátor se chová jako Predátor. Ale ve druhé půlce se něco podělá a já sám přesně nevím co. Dost se mi nelíbilo, že Vetřelce jsme prakticky pořádně vůbec neviděli, po většinu filmu maximálně jeho tlamu, nebo Predaliena (kříženec mezi Vetřelcem a Predátorem). Jinak až do finálního souboje nebýt těch ustřelenejch hlav a nechutností, tak bych se celkem solidně nudil, ale naštěstí to tam bylo a podle mě to k tomu prostě patří. Poslední souboj Predátor vs Predalien celkem slušnej a otevřenej konec dává prostor dalšímu dílu, což jsem jedině rád. ()

Demon.N odpad!

všechny recenze uživatele

Scénáristický průjem vyhnaný do extrému teenage ksichty a zažívacími obtížemi režiséra. Spíš než peklo poblíž Colorada to připomínalo zhovadilý výlet do zooparku na kvalitních lisohlávkách a lsd. Když navíác zařvala probraná zlatokopka, ukápla nejednomu divákovi bezpochyby slza, obzvláště když sledoval pizzaguye s kulometem v ruce, kterak chce natrhnout pozadí zmutlému vetřelci...Jinými slovy průser ve většině smyslech obžaloby... ()

animaxis 

všechny recenze uživatele

Bohužel je tenhle film tou snad nejhorší věcí, co se mohla v univerzu Aliena a Predátora stát. Radši se budu držet toho, že jsou ty dva v jednou univerzu maximálně kvůli tomu, co se stalo na konci druhého dílu Predátora (nebo spíš, čí lebka se tam objevila) a AvP si nebudu všímat. První díl nebyl tak špatný. Dokonce mě i zaujalo, že jeho režisér nechtěl, aby se xenomorphy (vetřelci) setkali s lidmi napovrchu, protože by to odporovalo sérii Alien, kde se s nimi lidé setkali poprvé až v době kmezigalaktických letů. Problém je, že na tohle se režiséři druhého dílu AvP totálně vybodli a všechnu snahu režiséra prvního dílu byla v tomhle ohledu zbytečná. Možná by se to dalo vysvětlit nějak, že vláda existenci xenomorphů a Jautja (predátoři) utajila atd., ale prostě mě to štve. Děj film AvP 2 se spíš rovná céčkovému slasheru, takže sci-fi tu pro mě platilo maximálně prvních pět minut. Zbytek děje mi přišel horší a horší, pak byl akorát zajímavý souboj s predalienem a predátorem (i když taky nebyl nic moc) a pak konec. Herecké výkony mi přišli strašné a když už jsem se zminoval o tom, že děj je spíš slasher, tak až na dvě vyjímky, jsou "zástupci lidské rasi" pubertální idioti. Našla by se tak jedna vyjímka, ale i ta nebyla nic moc. Asi jsem moc naštavný na film, takže možná můj komentář nedává takový smysl, ale tohle udělat s Alienem a Predátorem mi prostě přijde hrozný. Kdyby se tu někdo držel komiksové předlohy, kterých je dost, tak to mohl být i ačkový sci-fi film, ale na to asi ani nebyl rozpočet (snad ani inteligence). A proboha, vřískající holky co utíkají před xenomorphy jsem vážně nečekal. Pro mě je tohle nějaký pubertální slasher a Alien s Predátorem jsou jakoby doplněk, ale kdyby se jen trošku změnil děj a byl by tu klidně Michael Mayers, který by bojoval s Chuckym, tak by to bylo podobné. Prostě se od ted' radši budu tvářit, že AvP neexistuje, a nebo že existuje pouze první díl. ()

KatanaCZ 

všechny recenze uživatele

Když se budete na tenhle výplod koukat s trochou nadsázky, vezmete v potaz za jakých okolností, podmínek, kým byl film natočen a hlavně pokud jste fandové do serií Alien(s) a Predator, vyjde vám z toho průměrné, jednou zkouknutelné béčko, u kterého stačí pouze sledovat děj bez jakéhokoli přemýšlení o podstatě filmu. Takže za 3 hvězdy ()

Sabrewulf 

všechny recenze uživatele

Můžou mi producenti z 20th Century Fox vysvětlit, proč na tak velké téma vybrali režisérské bažanty? Kde to jsme?!!!! Pan "x" někam jde - bác - napadne ho facehugger, pan "y" někam jde - bác- napadne ho predátor, paní "z" někam jde - bác- napadne ji vetřelec... a takhle pořád dokola. Hrdinové nemastní, neslaní, akce >tělo na tělo< naprosto nepřehledná, finální souboj krátký a ubohý. Ve scénách s teenagerama jsem myslel, že se pobliju - spíš to vypadalo na Tajemství loňského léta než na film s Predátorem a Alieny. I v těch špatných filmech se najdou scény, které bych si na DVD pouštěl znovu. Tady není nic. To nejlepší už bylo v traileru. První díl měl rozhodně mnohem lepší momenty..... Jedna hvězdička za Predátora a Vetřelce jako takového ( i když to je vlastně zásluha Gigera a Winstona). ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Samá tma, většinu filmu samá tma. Film stál za chlup z podpaží kdykoliv se v něm objevili lidi. Však taky tu hvězdičku dávám jenom za ty potvory (včera jsem čuměl na Partu hic a té jsem dal odpad!, takže tohle bylo přece jen trošku lepší, chch). Bohužel jsem to ještě viděl v českým dabingu, takže jsem se opět ujisitl, že stojí za prdlačku. O ději mlčím.... ano... stále mlčím. Spoiler: aspoň že to městečko celkem pesimisticky lehlo... ()

otík 

všechny recenze uživatele

Lidská nicka opět ukázala, že se jen tak nevzdá a dokáže i několika vetřelcům nakopat prdel. I když bez vydatné pomoci predátora z rodu predátorovitých by se to nepodařilo. A také na druhé straně člověk ukázal, jaký je hajzl. Klasický příběh o tom, jak si vetřelci pochutnávají na lidském masíčku a kladou do něj vajíčka, zatímco predátor je likviduje a nezapomíná i na svůj lovecký dluh vůdči lidstvu, je provázen nabušenou hudbou Briana Tylera, slušnými triky a dostatkem krve i slizu. Plnohodnotné pokračování solidní jedničky, kde už nejde o nic jiného než zmasakrovat co nejvíce lidí a vetřelců. ()

Nivenx 

všechny recenze uživatele

První díl se mi líbil, ale tohle ne!! Vetřelci vypadají nejhůř ze všech dílů, pointa mě nevzala, predátor se choval blbě. Zkrátka skoro všechno špatně. Já namlsán docela povedeným prvním dílem těchto potvůrek, kde sice nešlo a nějaké složitosti, nebo hororovou atmosféru, ale byl tak pěkně stylově natočen, že bavil a akce strídalo další akce a stále tam byly dobré řežby. Zde je nějaká akce, která nudí, pak přijde další, která je ještě méně zábavná a nesnesitelná. Film jsem viděl několikrát, ale jediné co si z něho pamatuji je souboj Predaliena a Predatora, který se mi jako jediný z celého filmu líbil a to si myslím, že je sakra málo.10% ()

cinemag 

všechny recenze uživatele

Pokračování solidní jedničky bez špetky nápadu. AVP od Andersona bylo značně kritizováno, jedno se mu však upřít nedalo...snažil se rozvíjet predátorskou mytologii tím, že vesmírné lovce představil jako vesmírné bohy, kteří stáli na počátku zrodu mnoha civilizací...a pyramidy na jejichž stavbě se podíleli, jim sloužily jako lovecký revír....Zkrátka netřeba se více rozepisovat - Vetřelec vs. Predátor měl mnohem propracovanější příběh, který se inspiroval skutečnými mýty. To Vetřelci vs. Predátor 2 jsou pravým opakem...film je naprostou ukázkou absence filmového příběhu... a z AVP 2 se tak stala bezduchá akční řežba...smůla filmu je v tom, že jej dostali na starost režisérští bratři debutanti Strassouvé, kteří jsou spíše fanoušci předchozích dílů, než kvalitní filmaři (kdysi trikaři...škoda že u této profese nezůstali). Režie je naprosto špatná...jelikož se všechno odehrává v dešti a za tmy. Možná se režiséři domnívali, že když se Vetřelec strčí do temných koutů, nabudí se tak amtosféra Scottova původního Vetřelce, ne není tomu tak, k tomu je potřeba filmařský um. V AVP 2 jsou také použity hektolitry filmařské krve, místy účelné, místy zbytečné. Filmový zážitek je kažen zběsilým filmovým střihem, takže ať se divák sebevíc snaží chvílemi vůbec nemá přehled v akčních scénách. Hlavním tahákem AVP 2 je však kříženec Vetřelce a Predátora tedy Predalien (Predvetřelec), který je skutečně jedním z mála ze světlých bodů filmů. Jeho vzhled je impozantní: dredy, kusadla, držení těla - po predátorovi, hlava, ruce, ocas po Vetřelci. Avšak jeho potenciál nebyl plně využit, kdyby měl režii na starost Cameron (Vetřelci), situace by byla bezpochyby jiná. ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Jednička dala laťku, které dvojka ani dýchnout na paty nedokázala. Mnoho nudných momentů, děj nestrhne asi nikoho. Škoda...60% ()

Související novinky

Predátora čeká další sequel

Predátora čeká další sequel

26.06.2014

Začalo to Predátorem a Predátorem II, pokračovalo crossovery Vetřelec vs. Predátor a Vetřelci vs. Predátor 2 a nakonec přišli Predátoři. Jakýs takýs sequel jedničky, kterým chtěli Robert Rodriguez … (více)

Avatar... a dál?

Avatar... a dál?

15.12.2009

k0C0UR už se s námi podělil o dojmy z londýnské světové premiéry, dnes (úterý 15. 12.) se koná novinářská projekce v Praze, takže během dne budou přibývat další komentáře. Uvidíme, jak budou… (více)

Vyhoďme ho z kola ven...

Vyhoďme ho z kola ven...

10.06.2006

...a ukažme si na něj prstem. Před několika dny se filmová mašinerie opět rozhoupala k akci a vydala prohlášení o režisérovi pokračování nejzmršenějšího a zároveň nejočekávanějšího scifi horroru,… (více)

Reklama

Reklama