Reklama

Reklama

Horákovi

(seriál)
Komedie / Rodinný
Česko, (2006–2007)

Hrají:

Igor Bareš, Lucie Benešová, Hana Vagnerová, Jan Hraběta, Jakub Chromeček, Jan Komínek, Marek Zeman, Mariana Prachařová, Ctirad Götz, Nela Boudová (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(39)

Jan a Lucie spolu v období dospívání chodili, ale když dosáhli plnoletosti, tak se vydal každý svou cestou. Lucie odjela do Brna, vdala se tam, měla dvě dcery a dosáhla více než dobré životní úrovně. Přesto však nebyla šťastná a rozhodla se rozvést. Jan nikdy ze čtvrti, kde od mládí žil, neodešel. Před pěti lety ovdověl a od té doby se musí sám starat o své tři syny. Jan a Lucie se náhodou po letech setkají. Oba cítí, že láska mezi nimi nikdy nevyprchala, a tak se rozhodnou společně vytvořit novou rodinu. Svatba je výchozím bodem, který otevírá příběh celého seriálu. Na obřadu a hostině se seznámíme se všemi hlavními i vedlejšími protagonisty. Jako jsou Janovi synové. Nejstarší Tomáš, který má do dospělosti už jen krůček. Prostřední Ondřej je rozený rošťák a nejmladší Kuba zatím vše pozoruje ze své dětské perspektivy. Je tu i Janův bratr Stanislav, který spolu s Janem provozuje malou rodinou hospůdku U Horáků, kde mají ty nejlepší pivní klobásky. Vedle Lucie stojí její dvě dcery Tereza a Eva. Evě chybí jen o něco málo větší krůček do dospělosti než Tomášovi. Mladší Tereza je zapřísáhlou vegetariánkou a ochránkyní zvířat. A nesmíme zapomenout na Zdenu, matku Lucie, která je stejně jako její dcera dámou z dobré rodiny. Tedy z „lepší“, než je ta Janova... alespoň z jejího pohledu. Každý z následujících dílů je vždy otevřen vnitřním komentářem nejmladšího z Janových synů Kuby. (Česká televize)

(více)

Recenze (289)

L_O_U_S 

všechny recenze uživatele

Nevím, zda je zhlédnutí jednoho dílu tohoto seriálu oprávněním k hodnocení, ale což. Na to, že se jedná o sitcom, bych čekal trochu (nebo spíš podstatně víc) srandy. Nevím, odkud ČT seriál okopírovala (točí se u nás vůbec ještě něco původního? - soutěže, šou, seriály...), ale uvádět poslední jméno herce v úvodních titulcích spolu s jeho rolí, přičemž u ostatních herců role chybí, tak tohle se u nás opravdu nehodí. (356.) ()

halogenka 

všechny recenze uživatele

Tak si to proberme - nepůvodní námět (dobře, akorát těch děcek je oproti Kroku za Krokem myslím 5), podivná aférka mezi nevlastními sourozenci, gradace příběhu nula a dialogy především mladších členů rodiny psal patrně někdo, kdo nikdy mladý nebyl. ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Dlouholetá stálice prázdninového programového schématu České televize. Až letos, deset let od svého prvního hodnocení, jsem se podívala na všechny epizody a rozhodla jsem se seriálu udělit lepší známku. První série je na kvalitativně lepší úrovni, věnuje se totiž všem členům rozvětvené rodiny takřka rovnoměrně. Navazující řada už ale v různých variacích omílá pouze jednu hlavní zápletku (zakázaný vztah nejstarších "sourozenců") a mladší Horákovi nedostávají skoro žádný prostor. Jako kulisa k letnímu obědu je ale seriál stravitelný a některé konkrétní scény opravdu pobaví (Igor Bareš trestající své syny záchodovou štětkou). A titulní písničku si ráda pustím i samostatně. ()

Laurent 

všechny recenze uživatele

V tomto seriálu (jak se zdá) je sice namrskána spousta nereálných situací a laciná zápletka na kvalitě nepřidává. Jestliže to má ale být komediální seriál, tak v tomto žánru by měl člověk ledacos odpustit. Hodnocení odpadu je ustřelené !!! ()

zipexx 

všechny recenze uživatele

Jsem rád za každý ČESKÝ koukatelný seriál ! Nechápu, jak tady někdo může dát hodnocení "odpad"... !!! Myslím si, že tenhle pro českého diváka originální počin rozhodně není na stejné úrovni jako "ordinace.." nebo "pouta". Bych chtěl vidět Vás co by jste natočili za paskvil ! ()

Havaj8 

všechny recenze uživatele

Na české poměry jeden z nejlepších seriálů, nechápu to nízký hodnocení. Herecký obsazení taky celkem povedený v čele s Prachařem, je to pro všechny věkový kategorie, pro děti, teenagery i starší, pro každýho tam je něco. Není tomu moc, co vytknout, opět zdůrazňuju, že na český poměry to skvěle pobaví, a docela mi je líto, že těch dílů je takhle málo. Ty rodinky mi budou chybět... ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Na české poměry poměrně slušný rodinný seriál, ve kterém jsou ale mnohé zápletky až příliš "americké" (či španělské) a do našeho prostředí nehodící se. Trochu se peru se zaměřením na diváka, kdy pro děti jsou dospělácké problémy někdy až dost hrubé (rozkopání auta kolegyně) a dětské scény jsou zase mnohdy až příliš "drsné". Navíc někteří dětští herci hrají skutečně špatně, především "Kuželka". Také to, jak se rodiče (i učitelé) ke svým dětem chovají, je až příliš neuvěřitelné. Postupně ze sebe udělá v podstatě každá z hlavních postav pitomce, až na paní učitelky, které (k mé zlosti) ze sebe dělají .... stále. Moralizovaní je někdy také až moc okaté, a tím méně přijatelné. Každopádně, na poobědový čas stravitelné. ()

Elyssea 

všechny recenze uživatele

Naštěstí, že tenhle seriál má bavit úmyslně, ne jenom náhodou jako VKV (slečny sestry teda velkou fantazii nemají) takže nááhodou se na to dívá dobře:-) hodinka rychle uteče.... ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Náš pokus o jakýsi roddiný seriál o vztahu mezi sourozenci v komediálního stylu. Seriál má své kouzlo až po čase, na nedělní podvečer je to ideální. ()

Crawler-D odpad!

všechny recenze uživatele

Sitcomový pr*ser (s hvězdičkou). Nezábavný, logiku postrádající seriál mě zklamal o to víc, že jej vyprodukovala ČT, jejíž tvorbu považuji spíše za lepší. ()

Trainspotter 

všechny recenze uživatele

Poněkud lepší komerční produkt než konkurenční na současném trhu seriálů pro nejširší diváckou obec. Ale stejně je to blbost... ()

Amroth666 odpad!

všechny recenze uživatele

Myslím, že jsem udělal dobř, když jsem tomu nasolil odpad, protože tenhle hrozný seriál si ho zaslouží.Ani jeden dobrý herec, který byl stál za dobrý výkon.Bohužel podprůměrné od hlavy až k patě a každý díl jsem zapnul jenom z velké nudy . ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Ty zdejší odpady mi tu moc nejdou do hlavy, protože Horákovi jsou ještě dost nadprůměrný počin na to, co se v ČR točí za ukrutné sračky. Má to sympatické obsazení, přiměřený děj, slušný humor, což nemůže říct naprostá většina českých seriálů. Samozřejmě, že to je celé kopírka jiných seriálů, ale co. Mě to docela bavilo. 75% ()

lakikaki 

všechny recenze uživatele

Rodinný seriál, ktorý sa príliš snaží byť seriálom komediálnym. Zabávať sa však nebudete, možno vás akurát naštve úbohá imitácia Barta Simpsona (nejaký mladý člen rodinky Horákovcov), tak ako naštvala mňa... A ako tak rozmýšľam, nie je to ani seriál rodinný, to by musel byť zaujímavý aj pre iné vekové kategórie ako pre deti do 10 rokov. P.S. Potom, čo som začal tento seriál pozerať pravidelnejšie (z nudy) musím aj napriek jeho (ne)kvalitám zdvihnúť hodnotenie o jednu hviezdičku. :) ()

zette odpad!

všechny recenze uživatele

Pro me osobne jeden z nejhorsich serialu, ktery kdy byl u nas natoceny... Dejove strasne plochy, nic neresici, plny prazdnych dialogu. Co je vsak alarmujici, to jsou herecke vykony vetsiny hercu. Za takovou praci bych se stydel jeste dnes... ()

Reklama

Reklama