Reklama

Reklama

Letci z Tuskegee byli za druhé světové války slavnou americkou leteckou jednotkou složenou z Afroameričanů. V té době v americké armádě stále existovala rasová segregace a černoši byli považováni za lidi podřadné, neschopné ovládat složité stroje, vhodné pouze k pomocným úkolům. Prvního kurzu se v červenci 1941 účastnilo třináct afroamerických kadetů. V příštích čtyřech letech byli letci vysláni na více než patnáct tisíc bojových misí po Evropě a severní Africe. Tito hrdinové tedy bojovali nejen proti Hitlerovi, ale i s předsudky své vlastní země, za kterou někteří i položili život. (TV Nova)

(více)

Videa (19)

Trailer 1

Recenze (218)

Paxxx.cz 

všechny recenze uživatele

Od red tails jsem upřímně čekal trochu více... Bojové scény byly super a herci nezahráli špatně, ale některé momenty byly trochu přehnané (nesmrtelnost černošských nezkušených pilotů, nálet mustangu na německou loď, němci degradování na nesympatické a neschopné soupeře - podobně jako ve filmu Železná srdce). Navíc se tu ale našlo spoustu klišé, a přehnaná dávka hrdinství, ale co může člověk od amíku čekat. Přiškrcení stopáže o nějakých 20 minut by myslím bylo taky na místě a hlavně bych uvítal trochu méně odfláknuté zakončení... 6/10. ()

Helo 

všechny recenze uživatele

Kdo hledá kvalitní scénář bez logických blbostí, se skvělými rozhovory a srdcervoucími scénami, bude opravdu hodně zklamán. Komu stačí pohled na slušně vypadající letecké souboje za zvuků na takovýto film zvláštní, leč dobré hudby, zklamanán bude, ale trošku méně. Opravdu zvláštní mi přišly úvodní titulky, které jsem naposled viděl u 40 let starého filmu. Popravdě, nebýt těch leteckých soubojů, šel bych ještě níž. P.S.: Cuba s dýmkou vypadal drsňácky xD ()

Reklama

Kryšpín 

všechny recenze uživatele

Přehlídka hereckých hvězd černé pleti, kteří doposud měli úspěch pouze v televizní tvorbě (snad polovinu herců můžete vidět v seriálu The Wire), ale bohužel i přes zajímavé téma z filmu vyzařuje špatné vyprávěcí schéma, které podkopává kvalitu filmu, stejně jako špatně ředěné palivo v letadle... ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Možná přeci jen o stupínek lepší než Flyboys, tam ale zase hraje ve prospěch snímku klučina jménem James Franco. Těžko pak srovnávat, když Hemingwayův kousek nabízí znatelně promakanější a mnohem efektivnější akční scény. Vytvoření silných pout k jednotlivým postavičkám zde také nehrozí, na druhou stranu se ale divák nemá šanci začít příliš nudit, steroidy jsou do něj totiž pumpovány s rozmyslem a sympatickými intervaly: bitky jsou zatraceně sexy, a není jich málo. Příběh zaostává, ale kdo by nepřimhouřil jedno oko, když je to true story, že. Jinak další (i když o něco menší) fail české distribuce a tudíž jasná volba v (pouze!) HD. ()

pabab 

všechny recenze uživatele

Keď som videl trailer, začal som sa tešiť. No tento film zachránili len letecké súboje. Z tých zbytočných kecov, čo padlo na zemi a niekedy aj pri leteckých súbojoch mi padala sánka. Dúfam, že Lucas len vypísal šek a venoval sa niečomu rozumnejšiemu. Ako milovník histórie za tie staré P 40 Tomahawk bod, druhý za M 262 , tretí za nastratého nemeckého stíhača. Mýslím , že film Letci z Tuskegee, aj pri menšej akčnosti, bol o triedu lepší. Možno keby sa toto veľdielo jemne prestrihalo, tak na 90 minút........ ()

Galerie (60)

Zajímavosti (23)

  • Natáčelo se v Milovicích, v Praze v ateliérech v Letňanech a scény z "Itálie" v Chorvatských horských městečkách. Dále se filmovalo na letecké základně Hamilton v Kalifornii a ve Slovinsku. (ČSFD)
  • Na letišti v Milovicích byly k vidění stíhačky P-40 a P-51, bombardér B-17 či dopravní letadlo Dakota. Stejně tak množství dobových aut. (ČSFD)
  • Pokud by „Lightning“ (David Oyelowo) ve skutečnosti inkasoval při závěrečném čelním souboji s německým Me 206 byť jen jediný zásah, byl by roztrhán na kusy a pravděpodobně by okamžitě explodovalo celé letadlo. Me 262 byl vybaven čtyřmi 30mm kanony používajícími výbušné granáty - tři zásahy z této zbraně mohly zcela zničit celou létající pevnost. (Klot)

Související novinky

Lucas jde do důchodu, končí se Star Wars

Lucas jde do důchodu, končí se Star Wars

21.01.2012

Možná je v tom jen snaha za každou cenu upozornit na válečný epos Red Tails, který tento víkend startuje v amerických kinech, ale George Lucas se v rozhovoru pro The New York Times tvářil vážně.… (více)

Reklama

Reklama