Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film líčí příběh dvou bratrů, kteří se ocitnou na rozdílných stranách zákona. Bobby Green (Joaquin Phoenix) pracuje jako šéf brooklynského nočního klubu El Caribe, který patří ruskému mafiánovi Bužajevovi. Prostředí jako stvořené pro distribuci drog ostrým zrakem sleduje Bobbyho bratr Joseph Grusinsky (Mark Wahlberg). Oba sourozenci se nestýkají a jejich vztah vzhledem k rozdílným příjmením zůstává utajen. Situace se však vyostří a Bobby je nucen si vybrat mezi nablýskaným kriminálním životem a rodinnou ctí, reprezentovanou policejními uniformami nejen Josepha ale i jejich otce Alberta (Robert Duvall). Volba to není jednoduchá a Bobby za ni zaplatí víc, než měl v úmyslu. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (617)

Slasher 

všechny recenze uživatele

Bodnul by nějaký čas navíc k ještě hlubšímu vztahu postav a diváka, uvěřitelnosti proměny té hlavní, co ale naplat, když má tady ta "rodinná" NYPD story tak hezky sychravou atmosféru, poutavý děj a Phoenixe v super roli člověka, co podlehne rozhodující zkoušce charakteru, kde buď promítne hrdinství, smysl pro čest a povinnost, nebo že je slabá troska. Témata co můžu, prostředí jakbysmet, všeho všudy překvápko a jeden z lepších policejních thrillerů. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Velmi kvalitní thriller s perfektním hereckým cástingem, dusnou atmosférou a zajímavou zápletkou. Od začátku do konce film doprovází styl, brutalita, ruská mafie, drogy a spousta skvělých scén, obzvlášť skvěle vygradovaná scéna v drogovém doupěti či naháněčka v dešti. Kdo neviděl ihned dohnat. Za mě hodně velká spokojenost. 80% ()

Reklama

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že při tak slibném hereckém obsazení (a ještě slibnějším traileru) jsem čekala mnohem víc než jen průměrnou "gangsterku" plnou sentimentu a nefungujících scén. Hlavní protagonisté (Phoenix a Wahlberg) byli sice fajn, ale ty bratry jsem jim prostě nevěřila... Nojo, chemie je mrcha a za mě slabé tři.;-) ()

FlyBoy 

všechny recenze uživatele

"Lepšie byť súdený 12-timi než nesený 6-timi." Tí čo nevidia mínusy "Departed", nevidia plusy "We own the night". A ani nečakám, že sa to zmení, pretože každý má svoj osobný náhľad na už celkom prevarenú tématiku zločinnosti a policajných vyšetrovaní. Pravda, nevyrovná sa to ani "Americkému gangsterovi" ani "Prísľubom z východu", ale táto "retro krimi" nádielka nie moc ostrieľaného režiséra aj napriek očividnej šablónovitosti predstavuje zvládnutú a dobre vypadajúcu žánrovku, ktorá síce vlastní tuctový "skript" (odhadnúť čo sa stane nie je vôbec zložité), no vsádza na chémiu medzi jednotlivými hercami (tá Eva), zapamätateľné okamžiky (záťah, auto naháňačka, šleh) a "oldschool" ošatenie. Tvorivé i osobnostné elementy miestami predčili logiku a vôbec mi to nevadí. Len tak ďalej pán Gray, zatiaľ je to na dobrej ceste. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

|46%| Příběhem, žánrem, hereckém obsazením – tím vším mě toto dílko zaujalo na to, abych si to pustil. Ve finále mě to moc neoslnilo. Prý drsný krimi thriller ? No, asi tak z poloviny, víc opravdu ne. Podle mě je chyba spíše v režii a snad i tak trochu ve scénáři. Snímek mě ani od začátku moc nezaujal. Joaquin Phoenix sehrál obstojný herecký výkon. Wahlberg se tentokrát držel trochu umírněně, ale roli chladnějšího policisty zahrál výborně. Nejvíc mě ale bavil Duvall. Záporáci mi přišli moc nevýrazní. Od scény kdy byl Phoenix při přehlídce výroby drog prozrazen, jsem byl zklamaný, čekal jsem, že to nebude tak rychle utnuto. Pak už se to pomalu posouvalo ke konci do finále, které mě vůbec nebavilo. Ve filmu je řada nelogických věcí. Jak mohli z Phonixe udělat provizorního policistu když bral drogy proboha? No nic, původně jsem dal nejslabší možné 3* - přeci jenom to pár světlých chvil mělo, ale moc jich nebylo. Prostě divný, mírně podprůměrný film, který ani za to 1 shlédnutí nestojí. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (17)

  • Původně patřil film pod Warner Bros., až poté ho získala firma Universal za 11 milionů dolarů. (ČSFD)
  • Režisér James Gray odmítl natáčet film v Torontu, kde by to bylo o mnoho levnější než v New Yorku. To je jeden z důvodů, proč se tento film točil tak dlouho. (ČSFD)
  • Eva Mendes uvedla, že před natáčením scény sexuální scény s Joaquinem jí štáb nechal napít vodky, protože byla velmi nervozní. (Janulla)

Související novinky

Brad Pitt opět nájemným vrahem?

Brad Pitt opět nájemným vrahem?

17.08.2011

Zdá se, že touží po vlastní akční sérii. Se Smithovými to nevyšlo, ale Pitt se nevzdává a upsal se adaptaci románu Marka Greaneyho „The Gray Man“. Ten už má jedno pokračování („On Target“ vyšlo loni)… (více)

Jeremy Renner – novodobý Steve McQueen?

Jeremy Renner – novodobý Steve McQueen?

03.05.2011

Jestli dnes existuje herec, kterého chtějí do svého filmu všichni producenti a režiséři, je jím právě Jeremy Renner, nominovaný na Oscara za Smrt čeká všude a Město. Nedávno dotočil Mission:… (více)

Brad Pitt na cestě do Akatoru

Brad Pitt na cestě do Akatoru

11.12.2008

Chvíli to vypadalo, že projekt Lost City of Z, který pro studio Paramount Pictures chystá produkční společnost Brada Pitta Plan B (a ve kterém si Brad zřejmě i zahraje hlavní roli), upadl v zapomnění… (více)

Reklama

Reklama