Reklama

Reklama

New Amsterdam

(seriál)
USA, 2008, 5 h 45 min (Minutáž: 43–44 min)

Hudba:

Mychael Danna

Hrají:

Nikolaj Coster-Waldau, Zuleikha Robinson, Alexie Gilmore, Stephen McKinley Henderson, Jamie Harrold, Annika Peterson, Susan Misner, Faya Madrid (více)
(další profese)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Píše se rok 1642 a John Amsterdam je holandským vojákem v kolonii New Amsterdam, dnešním New Yorku. Jakožto muž dobrých mravů nepřipustí zabití Indiánské ženy svými spolubojovníky a ta se mu za to odvděčí tak, že z něj za pomoci bylinek a zaříkávání učiní nesmrtelného ovšem jen do dobry, kdy potká svou pravou lásku. Střihem se přesouváme do roku 2008, kde John pracuje v NYPD jako detektiv a se svou partnerkou Evou Marquezovou řeší případy vražd. John se také přátelí s Omarem, majitelem Jazzového klubu, který jako jeden z mála zná jeho tajemství. (Vienc)

(více)

Recenze (45)

sulimo 

všechny recenze uživatele

Nejedná se o nic dechberoucího, ale je dost možné, že to jednoho dne mohl být hodně dobrý seriál a o to je větší škoda, že mu za oceánem nedali další šanci. Upřímně si myslim, že i kdyby to byl sebepitomějsší počin, což neni, tak Coster-Waldou by jen svym charismatem dokázal udržet seriál nadprůměrným. Škoda, že se to nechytlo, respektive nestačilo chytnout, jelikož mimo mírně řečeno pohledného Nikolaje, to má i kvalitu mnohem důležitější a zjevně nedoceněnější, je to dost originální a v prostředí, který se nikdy pořádně neokouká. No nic, jdu truchlit kroutíc hlavou nad demencí producentů, že zase jednou zabili dost dobrý projekt, nápad a možná i kariéru jednoho sakra dobrého herce. ()

kecinzer 

všechny recenze uživatele

Zpočátku jsem považoval New Amsterdam jako jeden z lepších (obyčejných) seriálů, ale po těch pár dílech co jsem viděl, jsem ho musel posunout mezi seriály nejlepší. Skvělá, ať už neoreginální (jak tu většina lidí tvrdí) zápletka, která udává hlavní děj seriálu je skvělá a k tomu ještě vedlejší dějové linii v každém dílu do sebe skvěle zapadají. Navíc tento žánr mám velice rád. ()

Reklama

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Dva plusy: Nikolaj a námět. Mínusy: Prachsprostě nevyužitý potenciál námětu. To, že je Nikolaj starý přes 400 let a stále žije na tom samém místě nemá v podstatě žádný smysl - sem tam jukneme ve flashbacích zpět do historie jeho života a sem tam má nějakou průpovídku ke své minulosti, jinak jde o jakési normální krimi. U tohohle seriálu se jeho konci vůbec nedivím. ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

I když Nikolaj Coster-Waldau je sympaťák, nic to nepomáhá. Tenhle seriál totiž za moc nestojí. Flashbacky dost nudné a místy nesmyslné (tolik různých povolání?), kriminální zápletky laciné až předvídatelné, postavy včetně té hlavní ploché. Jistě, najdou se tam i světlejší momenty, ale není jich moc. Je to fakt spíš taková televizní oddechová nuda, jakejch můžeme v televizi vidět hromady. Tady je to teda ozvláštněný tím jeho věkem, ale ani to není zrovna trefa do černýho... i když hlášky a zajímavé znalosti založené na jeho stáří jsou hlavní silou postavy Johna Amsterdama. V podstatě jsem se u všech 8 dílů nudil a vůbec mi neva, že to nebude pokračovat... i když dějová linka s láskou k doktorce zůstala otevřená. ()

pm 

všechny recenze uživatele

Musela jsem zapomenout na hromadu detailů, které mi vadí, protože zařadit toto dílo do oblíbených seriálů je pro mne prakticky jedinou možností, jak oficiálně dostat Nikolaje Coster-Waldaua do některé své zdejší topky. Přes zajímavou vyprávěcí strukturu, ať už tomu letitému rozsahu a odkazům divák věří nebo ne, je seriál "New Amsterdam" zbytečně konvenční, předvídatelný a přeslazený. Ale když tak nad tím přemýšlím, ráda to přejdu, protože detektiv John Amsterdam je nebezpečně sympatický muž a v podání Coster-Waldaua jednoduše perfektní. Bože, chci ještě alespoň jeden díl !! ()

Galerie (14)

Zajímavosti (3)

  • Hlavní postava měla syna, který zemřel v šesti letech. (aktakanamor)
  • Hlavní postava měla 63 dětí. Jedním z jeho dětí je i Omar. (aktakanamor)
  • Hlavní postava měla za svůj život 609 přítelkyň. (aktakanamor)

Reklama

Reklama