Reklama

Reklama

V odborné péči

(seriál)
  • USA In Treatment
Drama / Psychologický
USA, (2008–2021), 54 h 55 min (Minutáž: 19–29 min)

Tvůrci:

Rodrigo García

Hrají:

Gabriel Byrne, Dianne Wiest, Michelle Forbes, Blair Underwood, Mia Wasikowska, Josh Charles, Embeth Davidtz, Melissa George, Mae Whitman, Glynn Turman (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(130)

Obsahy(1)

Dokáže naslouchat cizím problémům, ale svoje zanedbává. Jeden psycholog a pět pacientů v oceňovaném americkém seriálu.  Seriál z produkce kabelové stanice HBO V odborné péči (2008) vznikl podle úspěšného izraelského seriálu Be Tipul. Každá z jeho 43 půlhodinových epizod je záznamem jednoho sezení. Hlavní hrdina, psycholog Paul Weston, přijímá pacienty ve své domácí ordinaci. V pondělí to je lékařka Laura, postrádající v životě otcovskou figuru, kterou si nahrazuje Paulem, v úterý namyšlený pilot Alex, traumatizovaný zbytečnou smrtí nevinných při plnění bojového úkolu v Iráku, ve středu šestnáctiletá gymnastka Sophie, přitahovaná myšlenkami na smrt, ve čtvrtek manželský pár Jake a Amy, kteří po několikaletém léčení neplodnosti najednou nevědí, co si počít s nastávajícím těhotenstvím, a konečně v pátek Paul sám chodí za Ginou, ovdovělou terapeutkou na odpočinku, s níž se před lety ve zlém rozešel. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (80)

Kroupa 

všechny recenze uživatele

Geniální dílo, které mě chytlo prakticky od prvního momentu, kdy terapeut sedí naproti plačící ženě, nevhodně, výzývavě oblečené, ale s fascinující mimikou. Ze začátku byl zájem, ale do konce prvního dílu mi bylo jasné, že čelím něčemu zcela výjimečnému. Seriál ve mě vyvolal pocity, které jsem před monitorem nebo obrazovkou ještě nikdy necítil. Kdyby mi bylo osmnáct, rozhodl bych se stát se terapeutem, o tom nemám pochybnosti. Už jen proto, abych mohl být divákem podobných strhujících historií ze skutečného života. Nemusel už bych se dívat na filmy a seriály. Na závěr dílčí zhodnocení - všichni herci jsou výborní, ale přesto mě nejvíc pohltil šarm dam: Laury (ze začátku), Sophie (hlavně později) a Kate (výslovnost Michelle Forbes je nezaměnitelná, vryla se mi do paměti už od jejího vystoupení v Lost, třebaže pronesla sotva čtyři věty). Velkým plus je hudba, rozmanitá a působivá. Zato venku je buď bouřka, anebo ptáci zpívají tak, jako by měl Paul za oknem voliéru plnou kosů. ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Trýznivé... Dušezpytné! - - - P.S. Jenom zase nechápu, proč to musela ta >jinoprostorní< šašskotelevizácká banda předabovat. To je fakt už téma na odbornou péči. Nebo ty debily už konečně poslat do piči... .-( - - - - - (Poprvé viděno 6.10.2008 na ČT2, komentář zde po prvním dílu jako pátý - 6.10.2008) ()

Reklama

pufina 

všechny recenze uživatele

(Neodolala jsem a musela jsem již ohodnotit.) První série mě neskutečně bavila, hlavně příběh Sophie a Laury. Zamilovala jsem si seriál hlavně proto, že mi svým způsobem dost blízký. Paul, Laura, Sohie, Alex, Gina, Kate, Jake a Amy.. plno postav, ze kterých si jistě každý divák najde své oblíbence i ty, jenž mu polezou na nervy - i já jsem si našla ty své. Seriál plný emocí, slov, myšlenek, zvratů a mnoho dalšího. Moje domácí terapie s Paulem.. Oblíbené postavy: Paul, Laura, Sophie, Jake.. ()

Ender66 

všechny recenze uživatele

Ďalší HBO seriálový šmačíček ponúkajúci nám sondu do života psychológa Paula. Väčšina dielov sa odohráva v jednej miestnosti s dvoma, maximálne troma postavami. A hoci sa v seriály takmer nič neudeje v mnohých dieloch sa napätie vybudované čisto pomocou dialógov dá krájať. Nutno pustiť Michaelovi Bayovi nech vidí, že atomsféra sa dá budovať aj iným spôsobom ako ratata :) ()

xdutchx 

všechny recenze uživatele

První řada velmi zaujala, jeden z mála seriálů co jde do hloubky, i když přístup je pořád takový povrchnější (američtější). Druhá řada má velmi vlažný rozběh a kvalitních dílů je do náprstku, pro mě bylo rušivé to, že se seriál začal moc zabývat rolí psychologa a pacienti byli až na dalších místech. I kamera a dialogy jsou o hodně slabší než první řada, ale pořád to má něco do sebe. V seriálech solitér určený pro empatické lidi. (90%; 80%) ()

Galerie (549)

Zajímavosti (6)

  • Narozdíl od klasické praxe, kdy se TV show točí po jednotlivých záběrech a neustále se přerušuje, Gabriel Byrne preferuje, když se natočí epizoda na jeden zátah, tzn. půl hodiny. (honzii)
  • Natočení jedné epizody trvalo půměrně 2 dny. (Missa08)
  • Gabriel Byrne nikdy nečte scénář k následující epizodě dřív než v den natáčení. Pomáhá mu to v zachování si odstupu od charakteru pacienta, kterého tak nemá přečteného, ale scénu po scéně se k němu propracovává. Díky tomu ho nesoudí, ale přirozeně ho zajímá, co se danou postavou děje, a proto je i jeho herecký výkon věrnější. (honzii)

Reklama

Reklama