Reklama

Reklama

Výpravný historický film kanadského režiséra Jena-Marca Valléea sleduje první roky vlády královny Viktorie, která nastoupila na britský trůn v pouhých osmnácti letech. Mladičká panovnice si musí vybojovat své místo v rámci zkostnatělého systému a emancipovat se jak ve vztahu k vlivným politikům své doby, tak ve sféře soukromé ve vztahu k panovačné matce a jejímu ctižádostivému tajemníkovi lordovi Conroyovi. V prostředí plném intrik nachází tolik potřebnou oporu ve vztahu k princi Albertovi. Viktorii ztvárnila Emily Bluntová, která byla za svůj výkon nominována na prestižní Zlatý glóbus, prince Alberta hraje Rupert Friend. Ve vedlejších rolích obrazově i technicky dokonale zpracované podívané se představují Jim Broadbent, Mark Strong, Paul Bettany a Miranda Richardson. Snímek získal celou řadu cen, včetně Oskara za nejlepší kostýmy. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (214)

Sammya 

všechny recenze uživatele

Zbožňuju tenhle film. Má prostě všechno, romantiku, drama, historické pozadí, plejádu výborných britských herců. Ze začátku se mi při úvodní promluvě Viktorie a následné korunovaci vždy úplně rozechvěje srdce a na konci se mi chce brečet, i když vím, jak to dopadne (a vlastně to nemá špatný konec). Nádherný soundtrack, ústřední téma nemůžu dostat z hlavy, jak je krásné. Emily Blunt jsem měla ráda už před tím, ale tady jsem si ji úplně zamilovala, stejně jako Ruperta Frienda. Skvělí Mark Strong a Paul Bettany ve vedlejších rolích, zbytek ani nezmiňuju, byla by to jak přehlídka herecké elity. Kdyby se tenhle film soustředil na biografii, asi by to vypadalo jinak, ale za tenhle úžasný romantický příběh mladé britské panovnice musím dát plný počet hvězdiček. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

velmi dobře obsazený a vizuálně nejlépe vypadající historický film poslední doby (o nějakem dramatu snad ani nemůže být řeč),který nadchne především dámské publikum.Osobně sice podobně laděné filmy nevyhledávám,ale tady mi těch 100 minut velmi příjemně a rychle uteklo.Velká škoda,že podobných "životopisných" a de-facto podle stejné šablony vzniknuvších příběhu je v poslední době poměrně dost...i tak ale lepší 3 a 70% ()

Reklama

Thommie 

všechny recenze uživatele

Pokud to beru jen jako drama, tak je to dechberoucí. S tou historičností a životopisností (faktografie mě nezajímá, jde o to, že jí tam bylo zoufale málo) bych přibrzdil. Tedy jako drama je to úchvatnost sama. Skvělá monarchistická atmosféra, pro kterou mám slabost. Jednu chvíli se mi chtělo křičet, "ať žije král", takže za skvěle odvedenou práci jak režijní, tak kostýmní patří tvůrcům jen chvála. Já se na tyhle monarchistický filmy nemůžu dívat, protože jednou přijde den, kdy budu ochotnej dát za monarchii všechno :)))) A Paul Bettany je skvělej herec! ()

Lenny.M 

všechny recenze uživatele

Čekala jsem všechno možné, jen tohle ne. Oboum hlavním hercům role náramně sedla, Emily by si zasloužila nějaké to ocenění. Námět krásný, naučný, skvěle natočený, žádné nudné chvilky, na které jsme už zvyklí. Nebýt pohádkového konce, ale na můj vkus nějakého dramatičtějšího, dávám 5*. Úprava: za trailer o hvězdičku nahoru, krása, když si na film vzpomenu. ()

Fiftis odpad!

všechny recenze uživatele

Emily Blunt robí z Victorie neodolateľnú mladú ženu. A tu končia klady snímky. Film so svojím nepovzbudivým vtipom a zle spracovanými postavami nestojí za pozretie. Je to film, ktorý nie je poučný ani zábavný. Prispieva tak k reprezentácii kráľovnej Viktórie ako k nekultúrnej ikone. Film sleduje život „mladej Viktórie“ od detstva po deň, kedy sa stala schopnou kráľovnou. Jej život je bojom o získanie moci, premýšľanie o prosperite krajiny, pochopeniu politiky, zvrhnutiu patriarchátu a správneho zastupovanie rozširujúcej sa ríše. Láska, romantika, filmový aparát cez kostýmy, dialógy a prostredie sú stále dobre vykonané, ale snímok je len jedna veľká sračka, pri ktorej 5x zaspíte. ()

Galerie (62)

Zajímavosti (11)

  • Královna Viktorie vládla dlouhých 63 let, což je nejdelší panování jednoho panovníka v historii Británie. (Petulka88)
  • Dcera producentky Sarah Ferguson, princezna Beatrice z Yorku, si ve filmu zahrála malou roli jedné z dvorních dam Viktorie. Beatrice je skutečná pra-pra-pra-pra vnučka královny Viktorie. (Lenny.M)

Související novinky

McConaughey léčí AIDS drogami

McConaughey léčí AIDS drogami

11.03.2011

Na nějakou dobu si dal pohov od rolí hezounů v romantických komediích, takže jej uvidíme v právnickém dramatu The Lincoln Lawyer a pak možná i v jeho vysněném projektu nazvaném The Dallas Buyers Club… (více)

OSCAR 2010 - výsledky

OSCAR 2010 - výsledky

08.03.2010

Většina filmových fanoušků bude nejspíš z “prohry” Avatara zklamaná. Není ovšem na škodu, že dala Akademie přednost filmu, který nejenže nebyl ani v nejmenším zamýšlený jako \"oscarový\", ale jeho… (více)

Reklama

Reklama