Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Černošský seržant Roger Murtaugh (Danny Glover), který má pár týdnů do důchodu, dostane za parťáka bílého seržanta Martina Rigse (Mel Gibson), jenž chtěl po smrti manželky spáchat sebevraždu. Z počátku si nepadnou do oka, společně však budou muset vyřešit případ nebezpečného gangu pašeráků drog. Úspěch filmu zaručil další tři pokračování. (Magic Box)

(více)

Recenze (798)

jasiska 

všechny recenze uživatele

Keď som videla Smrtonosnú zbraň prvýkrát, cítila som sa, akoby som objavila nový žáner - vtipný akčný film. Mladý Mel Gibson tiež nenahnevá žiadne dievča:-) ()

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Hlavní úspěch bych viděl v bezchybném scénáři a volbě hlavních protagonistů. D. Glover a M. Gibson se výborně doplňují a vznikne z toho vtipný, akční a nezapomenutelný snímek. Nutno doplnit, že veškerá pokračování první díl důstojně doplňují. 90% ()

Ještěřák 

všechny recenze uživatele

Memento na dobu, které kralovali policajti bez pudu sebezáchovy, obrovské modré titulky, pornokazety plné bobrů a postvietnamská opice. Potenciál na začátku filmu mnohem větší, než jak to nakonec vysublimovalo. Takové příjemně teploučké hovínko. ()

Haymar 

všechny recenze uživatele

Akce, humor, krimi, spád, s řadou dnes již kultovních hlášek! Vynikající Donnerově režii zdatně sekunduje roztomile šílený Riggs (Gibson) s kouzelně usedlým konzervativcem Murtaughem (Glover)! Prostě klasika jak poleno a jeden z pilířů "buddy-movies" a zároveň nejlepších filmů svého žánru... ()

agass 

všechny recenze uživatele

Tehdy jeste pačesatý Mel Gibson a smrtelně hláškující Danny Glover = nejlepsi akcni komedie vsech dob.Druhy dil je taky perfektni, zato ostatni pokracovani ztraceji na razanci. ()

Dyas 

všechny recenze uživatele

Seržant Roger a seržant Rigs v akci, ve které se nudit nebudete a výborný scénář vás zabaví. Opravdu genialní dvojka, díky které se budete bavit po celý film. ()

Marrty3 

všechny recenze uživatele

Tohle je prostě naprostá klasika. Asi nejlepší krimi-komedie co znám. Samozřejmě souměrně s dvojkou, protože tyhle první dva díly jsou legendární. Žánr komedie je tu zastoupen pekelnou várkou vtipných dialogů a neskutečných scének. A krimi/akční tu má své osobité kouzlo, protože je to opravdu napěťový trhák. Tohle je film, jak má být. Vtip střídá napětí a akce. Pořád se něco a stopáž uteče tak rychle, že už si člověka říká, "to už tahle výborná jízda končí ?! " Hlavní dvojka v podání Gibson&Glover je jedna z těch nejosobitějších, co nám může kinematografie nabídnout. Skvěle se k sobě hodí a jejich hlášky od nich výborně sedí. Bez debat, 5***** ()

Hanes88 

všechny recenze uživatele

Naprosto úžasný film! Koho napadlo dát tuhle dvojici dohromady, opravdu zaslouží metál :-). Tihle odlišní detektivové jak řeší danou zápletku nemá chybu. Není co dodávat, jen snad, že dávám 90%. ()

peetriss 

všechny recenze uživatele

Možná nejlegendárnější dvojice buddy komedií, kdy se nápad užvaněných policistů, kdy jeden chce v klidu dosloužit do penze a druhý je "sebevražedně" horkokrevný, ukázal jako geniální. Vytvořena je tak úrodná půda plodící skvělé hlášky, vtipné situace, což v kombinaci s dobrou akční zábavou a skvělými Dannym Gloverem a Melem Gibsonem vytváří výborný start jedné z nejlepších akčních sérií. ()

Paldiny 

všechny recenze uživatele

Dokonalá zmes krimi, akcie a humoru. Chémia ústredného dua je na nezaplatenie, Gibson v ďalšej šialenej roli priam exceluje a Glover čoby kultivovanejšia verzia detektíva mu skvele sekunduje. Blues len podfarbuje náladu snímky, ktorá vsádza skôr na odľahčenosť než drámu, čoho výsledkom je zbytočné i keď silne chlapské finále. ()

Mitin 

všechny recenze uživatele

Určitě legenární akční film, který ještě o dost přesahuje průměr akčních filmů a dobově konkuruje Smrtonosné pasti a Skautovi. Pro mě jsou ale Willisovky ještě o dost výš nad Zbraní, i přesto že je film opět nadupaný hláškami, Gibson je jednoduše magor a postavu Rogera Murtaugha, ztvárněného Dannyho Gloverem jsem si prostě zamiloval. Nadprůměr, ale pro mě to na 5* nestačí. ()

Cement73 

všechny recenze uživatele

Tak, tento film je fakt jazda, Gibson ako pološialený maniak bez škrupúl a z krédom "Ved aj tak nemam čo stratit" a pri nom sy,patický čierny policajt z rodinným zázemím. Taklý kontrast je ťažké aj vymyslieť. ()

AIMÉE 

všechny recenze uživatele

Film, který otevřel cestu dvěma policajtům odklízet z ulic špínu. Tohle "černobílé" duo týpků, kteří ze sebe sypou památné hlášky (geniální scénář nejen u prvního dílu). Slušná zápletka a výdrž svižného tempa až vyvolává pocit blaženosti. A závěrečná bitka se záporákem (který dle Murtaugha "nemá na obličeji dolíčky, ale pořádný důlky a když se usměje je mu vidět skrz hlavu") byla tou pravou třešničkou na dortu. ()

TheKiw 

všechny recenze uživatele

Absence nostalgie jednak rozhodla o snížení až na 3*, jednak stála za tím, že mě ta přehršel klišé dost štvala a nudila zároveň. A vůbec to bylo celé takové kostrbatosté a nesehranosté. ()

Ollie235 

všechny recenze uživatele

,,I'm too old for this shit." Klasika žánru, která s přibývajícími léty neztrácí nic ze své jedinečnosti. Duo Gibson-Glover je nenapodobitelné a je hlavním důvodem proč se celá série dostala tam, kam se dostala. Jelikož mi tam ale přece jen něco nehrálo hodnotím ,,pouze" silnými čtyřmi. ()

Movie Gourmet 

všechny recenze uživatele

Na sérii smrtonosných zbraní se dá dívat pořád dokola a stejně se u nich bavíte a nenudíte. U toho hereckého koncertu a hlášek to ani nijak nejde. Dnes již kultovní snímek u kterého to hlavní dvojici Martinu Rigs(ovi) (Mel Gibson) a Roger(ovi) Murtaugh(ovi) (Danny Glover) funguje jako doposud žádné jiné. Je to sice žánrem akční krimi, ale v prvním případě je to hlavně skvělá komedie. Před Melem ale i Dannym opravdu klobouk dolů. Verdikt: 5* a 90 %. ()

Související novinky

Pátou Smrtonosnou zbraň natočí Mel Gibson

Pátou Smrtonosnou zbraň natočí Mel Gibson

16.11.2021

Těsně před tím, než nás nadobro opustil legendární režisér Richard Donner (Superman, Maverick), chystal on, jeho žena producentka Lauren Shuler Donner a scenárista Richard Wenk (16 bloků, The… (více)

Bautista s Momou v akční komedii

Bautista s Momou v akční komedii

13.11.2021

Vzniklo to původně jako vtip, jenže pak se hercům Daveovi Bautistovi a Jasonu Momoovi nápad zahrát si společně v akční policajtské komedii ve stylu Smrtonosná zbraň zalíbil natolik, že ukecali… (více)

Zemřel Richard Donner

Zemřel Richard Donner

05.07.2021

Legendární režisér Supermana, Smrtonosné zbraně nebo Spiknutí Richard Donner zemřel ve věku 91 let. Smutnou zprávu přinesla jeho manželka, producentka Lauren Shuler Donner. Slavný tvůrce pocházel z… (více)

Reklama

Reklama