Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jo, jo, jo. Losangeleští detektivové Riggs (Mel Gibson) a Murtaugh (Danny Glover) se vracejí do akce a pouštějí se do křížku s bandou kriminálníků, obchodujících na ulicích se zbraněmi – z policejních skladů! Joe Pesci je zpátky jako otravný bývalý mafiánský účetní Leo Getz a partu doplňuje Rene Russo jako drsná Lorna Cole, vyšetřovatelka z vnitřních záležitostí a – stejně jako Riggs – rozená hazardérka. Rizika jsou všude: věžák exploduje na mraky, obytný blok se složí jako domeček z karet, Riggs skočí na motorce do pětadvacetimetrové hloubky a Murtaugh prožívá svou obvyklou předdůchodovou paniku. Smrtonosná zbraň 3 není jen lepší. Je nejlepší! (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (466)

Terva 

všechny recenze uživatele

Tady už to trochu haprovalo. CITÁT - Mám osm dní do důchodu a neudělám žádnou blbost............ Scénář: Shane Black, Jeffrey Boam a Robert Mark Kamen. CITÁT - Stop! Stop! Co je to sakra za pitomce?! Může ho někdo odnést ze scény, prosím?.......... Kamera: Jan de Bont. CITÁT - No nazdar. Tady je víc plastiky, než má Cher. Režie - Richard Donnel. Hudba - Michael Kamen a Eric Clapton. Kamera - Jan de Bont. Úvodní scénka "který drát přestřihnout" je jasné klišé, ale v rukách těchto dvou odborníků je to prostě zábava. CITÁT - Ale před chvilkou jsi říkal modrý!!....... Však už víme, že jeden je Zkáza a druhý Chaos. Ne on je Zkáza, já jsem Chaos. Povídá Riggs (Mel Gibson). Roger (Danny Glover) má šest dní do důchodu a chce už mít klid. Jenže jsou nalezeny průbojné náboje tak zvané zabijáci policajtů. To však není vše, tento případ bude složitý. CITÁT - Dostanu bouchačku?.......... Hlavní aktéři maj sice spoustu vtipných dialogů, ale obsahově je to smutný příběh. CITÁT - Pozor Riggsi, je z vnitřního......... Scéna se psem okolo 55 minuty je úžasná. To je pánská záležitost. CITÁT - Lehni! Jeď! Šlápni na to!........... Na dvojku to nemá, ale úspěšně to šlape na paty jedničce. Chybí tomu ta originalita a je to trochu přeakčněné. A jak jsem již napsal dialogy jsou super. DIAOL: RIGGS na Rogera - Budeš řídit! ROGER na Riggse - Ne. Já budu řídit! RIGGS na Rogera - Ne, ty řídíš, já nemůžu! ROGER - Tak dobře, řídím............ CITÁT - Na tři? Ne na dvě? Tři! Policie vzdejte se!!!!!........ Závěrečná scéna je hodně demoliční a výbušná. Je to prostě super akce o kterou se ještě postará Lorna (Rene Russo) a Leo (Joe Pesci) CITÁT - Romantický večer u ohně........ Příběh vlastně končí tam, kde začal, ale pozor, nevypínejte své videopřehravače, film ještě nekončí. CITÁT - Kouření mi pomáhá zbavit se závislosti na psích sušenkách............ ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

Jediným menším záporem je, že byl oproti jedničce a dvojce slabší příběh, ale jen o trošku. Jinač je to opět velkolepá podívaná se skvělým duem Mel Gibson a Danny Glover. Vše funguje jako dřív, skvělé vtipy, hlášky, i akce je tu dost. Bavil mě opět herec Joe Pesci a přibyla nová herečka k filmu Rene Russo, která se dobře - hláškově vyplnovala s Melem Gibsonem. Hudba stejná, takže opět povedený díl. Hodnotím film celkově na 95% = ***** ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Já ho rozstřílím ... bude to vypadat jako sebevražda." Tak to považuju za adekvátní trest za to, že pachatel přešel silnici mimo přechod a narazil na dva zmatené pochůzkáře. Tradičně šílený Riggs s netradičně šíleným Murtaughem mě zkrátka opět pobavili a seržant Coleová z vnitřních záležitostí tomu taky dodala šťávu. Rád bych si s ní ukazoval zranění, sledoval ji při akci a i když jsem to taky nikdy nedělal se seržantem, tak bych s tím možná mohl začít. A až budu prodávat dům, tak rozhodně přes Lea Getze, protože ten správně informuje kupujícího o termitech v konstrukci, prozradí kudy vjel do domu drogový dealer i o rekonstrukci koupelny v důsledku pumového útoku. Ten chlap má prostě talent a mě to baví. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Od prvých sekúnd našľapané akciou a hláškami, príbeh (a vyšetrovanie) konečne dáva hlavu a pätu, tvorcovia zároveň reflektujú, akí mizerní policajti sú Riggs a Murtaugh, casting je úplne bohovský (či už ide o cameo Lea Getza alebo nový prídavok v podobe Rene Russo) a hlavne oproti predošlým dvom filmom záverečná akcia nie je uzívaná nuda (a hláškuje sa o sto šesť). Jednoznačne najlepší diel série a jedna z najlepších buddy movie z 80tych a 90tych rokov. ()

sud 

všechny recenze uživatele

O něco slabší pokračování vynikající jedničky a ještě lepší dvojky. Ale opravdu slabší jen o málo (asi tak o půl hvězdičky). Že se ve filmu objevila Rene Russo je podle mě jen dobře, protože přinesla do filmu spoustu nových prvků (hlavně její intimní seznamování s Riggsem stojí za to :-)). Pořád klape všechno tak jak má Roger s Martinem jsou pořád stejně dobří, nechybí spostu akčních scén, humorných chvil (Roger s tlustou policistkou v antonu, stíhajícím zločince) a také vážných (Roger v sebeobraně zastřelí kamaráda svého syna). Nastávající čtyřka je přibližně na té samé úrovni. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (27)

  • Zápas NHL mezi Los Angeles Kings a Toronto Maple Leafs, kde policajti honí padoucha na ledu a tím přeruší hru, nehrají skutečné týmy NHL. (Kulmon)
  • Murtaughova (Danny Glover) loď se jmenuje "Code 7", což je u L.A.P.D. (Los Angeles Police Department) kód pro přestávku na oběd. (Bauer)
  • Náklady na výrobu byly 35 milionů amerických dolarů. Tržby za první víkend v USA přes 33 milionů dolarů. (BloodMax)

Reklama

Reklama