Reklama

Reklama

Mel Gibson a Danny Glover se vracejí jako neohrožení losangeleští detektivové Riggs a Murtaugh a s nimi i Joe Pesci coby Leo, jehož žvanivost by měla být trestná. Murtaugh je pořád rodinný typ a Riggs stále funguje jako odjištěná zbraň a – cože? - rodinný typ. Jeho nejistota, zda se má či nemá oženit s Lornou (Rene Russo) je dalším problémem tohoto úspěšného diváckého hitu, v němž hrají i populární komediální hvězda Chris Rock a akční hvězda Jet Li. Svatební zvony, zásobníky, exploze smíchu... Tahle zbraň je ostře nabitá! (Magic Box)

(více)

Recenze (511)

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

"DON'T BE A DON'T-BEE. BE A DO-BEE. BE POSITIVE." -------- Štvrtá jazda, rovnaká jazda, len s vymeneným záporákom a inými okolnosťami. Sentiment k Riggsovi a Murtaughovi je ale silnejší ako samotné neduhy a príliš veľká repetetívnosť štvrtého filmu. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Lethal Weapon 4 je fajn, ale s tej scenáristickej nádhery s predošlých dielov sa do tohoto moc neušlo. Gibson a Glover opäť fajn, zapadla aj Rene Russo, ale Joe Pesci je zase neskutočne otravný a Chris Rock má síce fajn postavu, no vedel by som si tam predstaviť iného (lepšieho) herca. Príbeh sa mi tiež moc nepáčil a s tými číňanmi to nebol dobrý nápad, no záverečné finále, ktoré je prekvapivé drsné, štvrtý diel trošku vytiahne na lepšie svetlo. Stále je to Smrtonosná zbraň a s toho čo predvádzali predošlé diely si tento odniesol dosť málo, no napriek tomu nuda vyložene nehrozí a kto miluje Riggsa, Murtaugha a túto sériu, verím, že ho bude baviť aj tento diel. 90% - 5* ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Vicemene uz trochu zbytecnej dil, kde po ctvrte koukame zase skoro na to same, i kdyz tady je ten pribeh precejen trochu komplikovanejsi. Co se tyce zaporaku, Jet Li sice umi serezat kazdyho ve filmu, jenze postrada nejaky charisma. No a nevim, kterej chytrak to teda vymyslel, ale mame tu urvanyho Glovera s Gibsonem, do toho obcas Pesciho a nekomu to zrejme bylo malo, takze pribil jeste ukecanej Rock, takze proste neustale nekdo rve a i kdyz to je vetsinou hodne zabavny, obcas uz to je trochu moc. Sice jasne nejslabsi dil, ale porad slusna zabava. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Máš právo mlčet, tak koukej zavřít hubu. Máš právo na advokáta a jestli na něj nemáš, tak ti opatříme toho nejblbějšího advokáta v zemi. Jestli máš na lepšího, tak tě sejmu." Kapitán otec Riggs a Kapitán děděček Murtaugh se odvážně pustili do souboje s Wah Sing Kuem. Je to sice týpek, který umí přeprat i vysokozdvižný vozík, ale stačí na dva veterány? Odpověď je snadná: Stačí. Ale je tu ještě scénárista, takže důchodci mají šanci a my ostatní se můžeme bavit. Jenže tentokrát na mě zaútočilo docela dost pokusů o zábavu, ale k nějakému zásadnějšímu hýkání smíchy nedošlo. A já hýkám rád. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Nejslabší ze smrtonosných zbraní,ale pořád je to kvalita. Gibson s Gloverem jsou sice už starší, hlavně na Gibosnovi to je znát, ale to vůbec nevadí, protože jsou stejně úžasný a na jejich výkonu se to neprojevuje. Příběh je tentokrát míň vtipnej a celkově nedosahuje na předchozí díly. Už je to tady moc přrplácaný a i když je tady jet-li, tak se mi akce taky nelibila tolik jako v minulých dilech, ale jako čtvrtý pokračování to je dokonalý, neznám moc čtvrtých pokračování který by byly takhle kvalitní, ale při srovnání s ostaími díly nemůžu dát víc než 4* ()

Galerie (95)

Zajímavosti (40)

  • Jde o první hollywoodský film Jeta Liho (Wah Sing Ku) a o první film, ve kterém ztvárnil záporáka. (BloodMax)
  • Keď sa v záverečnej prestrelke v prístave Martin Riggs (Mel Gibson) pýta Rogera Murtaugha (Danny Glover), koľko má v pištoli nábojov, Murtaugh odpovie, že 2 náboje. Potom vystrelí na čínskeho vojaka dvakrát, takže by už nemal mať v bubienku žiadny náboj, ale v dalšej scéne mieri a vystrelí na Wah Sing Kua (Jet Li), ktorí sa uhne, a zasiahne jeho brata (Conan Lee). (Insomnia)
  • Ve scéně v Rogerově (Danny Glover) domě, kdy Wah Sing Ku (Jet Li) pošle obloukovým kopancem k zemi Riggse (Mel Gibson), lze vidět, že ho ve skutečnosti nekopl. (PlayEasy)

Související novinky

Pátá Smrtonostná zbraň se hýbe kupředu

Pátá Smrtonostná zbraň se hýbe kupředu

29.01.2020

Podle producenta Dana Lina jsou herečtí veteráni Mel Gibson a Danny Glover připraveni vrátit se ještě jednou naposled do legendární akční série Smrtonosná zbraň. Producent potvrdil, že on a režisér… (více)

Jet Li je celý zafačovaný!

Jet Li je celý zafačovaný!

24.03.2007

Nebojte, hvězda bojových umění neutrpěla žádné vážné zranění během natáčení fyzicky náročného kousku na zlomeniny všech druhů a otřesy mozku tu přece máme Jackieho Chana. Jet Li však oficiálně… (více)

Reklama

Reklama