Reklama

Reklama

Kufr

(pořad)
Soutěžní
Československo, 1992, 35 min

Scénář:

Aleš Ulm

Účinkují:

Pavel Zedníček, Aleš Ulm, Jiří Sovák, Stella Zázvorková, Jan Skopeček, Lubomír Lipský st., Heidi Janků, Sabina Laurinová, Taťjana Medvecká, Ivo Pešák (více)

Tento zábavný soutěžní pořad se za léta svého vysílání stal oblíbenou stálicí televizní obrazovky. Pět soutěžících se utká v několika disciplínách. Nebude chybět hádání slov nebo pantomimické ztvárnění pořekadel. Soutěžícím bude pomáhat a napovídat pět slavných osobností. (Česká televize)

Recenze (145)

cariada 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejblíbenějších tv pořadů s Pavlem Zedníčkem jako moderátorema Alešem Ulmem jako jeho poradcem a dozorem. V pořadu šlo jen o pobavení finanční výhra byla poměrně malá 10 tisíc a to jen ,když se vám je povedlo najít někdy to taky byla jen pouhá 100 či 200 stovka. Šlo o to spojit soutěžícího se známou osobností nejčastěji hercem či zpěvákem a pak spolu hádat slova či uhádnout pantonimu a předměty. Pořad to byl velice příjemný a velice vtipný stejně jako Videostop škoda ,že takové soutěže už nejsou. Režiserém byl prvních několik let pan Jan Bonaventura až do své smrti ani v jednom díle potom ho nezapoměl pan Zedníček pozdravovat. Ps-Kde jste vyhrabali Heidi? Co ta měla společního s Kufrem? Mimo toho ,že tam byla jako host? ()

DadysGirl 

všechny recenze uživatele

Mě bylo tak líto, když ten pořad zrušili a je mi to líto dodnes... ČT by mohla zrušit některé perly jako Hodina pravdy - vážně na to někdo kouká? A vrátit tento starý osvědčený formát... nasmála jsem se neuvěřitelně a i když vím, že to není nijak hodnotný či bezchybný pořad, tenhle styl zábavy je mi prostě příjemný a milý... ()

Reklama

duklak2 

všechny recenze uživatele

Jo, to byly časy, když se tato soutěž vysílala. Klídek a leháro, které jsem prožíval u TV. Viděl jsem hodně dílů a velmi mě bavily. "Kufr" považuji za legendu mezi soutěžemi. Na obrazovkách se držel neuvěřitelných 12 let a to je co říct. Škoda, že už se nevysílá, myslím si, že by tato soutěž měla pořád úspěch. Líbily se mi i Silvestrovské speciály. Jeden zvlášť, jak tam Srstka s Bubeníkem soutěžili, kdo dřív vypije půllitr piva. Vyhrál myslím Bubeník (budiž mu země lehká). Silvestrovský speciální "kufr" byl mnohem lepší než estrády na NOVĚ. Výborný Pavel Zedníček v roli moderátora, kterého jinak moc nemusím. Přišlo mi zajímavé, jak tzv. "asistenti" soutěžících přicházeli v nějakých kápích a divák byl do poslední chvíle napjat, kdo že se to pod tou kapucí skrývá. Soutěž byla nezvyklá v tom, že se nehrálo o miliony, nýbrž "jen" o 10 000. Bavila mě pantomina, hádání slov a předmětů (žasnul jsem nad věcmi, které lidé do pořadu posílali, našlo se jich hodně, které jsem viděl úplně poprvé v životě), ale i odkrývání obrázků. Mimochodem, to bylo velmi zajímavé. Ale já bych v hádání obrázků úplně pohořel. Vždycky jsem hodně přemýšlel, když se nám daný obličej postupně odkrýval, o koho jde, ale nikdy se mi to nepodařilo uhodnout dříve, než soutěžícím. Dávám jasné 4 hvězdičky a basta. ()

triatlet 

všechny recenze uživatele

Do 51. dílu, v němž jsem si zasoutěžil, jsem se díval celkem pravidělně. Poté, co jsem zjistil, jak to chodí v zákulisí, jsem se díval už jen sporadicky. Při generálce byl Pavel Zedníček naprosto odměřený, nás soutěžící vůbec nevnímal. Při spuštění kamer začal hrát baviče. Ale díky péči dramaturga Aleše Ulma a režiséra Jana Bonaventury jsme si natáčení užili. Při generálce mi napovídala skvělá a chytrá Olga Walló, při ostrém natáčení jsem měl smůlu, že jsem si vybral Ivo Pešáka, takže jsem nepřežil první kolo... ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Nejlepší byly herecké nápovědi (předvádění různých řemesel, zvířat atd) či hádání rekvizit...Dnes už taktéž soutěžní televizní kult a tehdy zábava (narozdíl od tý dnešní) na poměrně vysoké úrovni jak dramaturgie tak i scénář byly silné stránky tohoto oblíbeného pořadu.. Čmaňa mi v tý době ještě nevadil:-) Takže poměrně vysoko a to za 4*. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (3)

Reklama

Reklama