Reklama

Reklama

VOD (1)

Gang bankovních lupičů vymyslel geniální útěk z místa činu. Poté, co vyloupí banku, utečou všichni na střechu, odkud zavolají televizní štáb se slibem exkluzivních záběrů. Když na střeše přistanou nic netušící reportéři, lupiči se zmocní jejich vrtulníku a bezpečně zmizí. Z party zlodějů jsou boháči s krásnými auty, motorkami, domy i ženami. Užívají si lehce nabytých peněz, dokud se neobjeví bývalý kumpán Rivers. Ten byl propuštěn z vězení poté, co ho policie při jednom z vloupání postřelila a zatkla. I když má Rivers bankovní účty plné peněz, nemůže svým dávným kamarádům odpustit, že ho nechali policii napospas. Jediné, pro co celá ta léta žil, byla pomsta. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (298)

kingik 

všechny recenze uživatele

Profesionální lupiči Paul Walker, Idris Elba, Chris Brown, Hayden Christensen a Michael Ealy přepadávají banky a transporty peněz. Vše by šlo podle plánu, kdyby do party nepřibraly podrazáka T.I. právě propuštěného na kauci, který se přišel pomstít za zmrvený život v lochu a nebyli jim na stopě dva zarputilí detektivové Matt Dillon a Jay Hernandez. Akční thriller plný přestřelek, honiček, které spolehlivě zvýší tepovou frekvenci a originálních vztahů jak na jedné i druhé straně, v mnohém překvapí. Režisér John Luessenhup, který se současně podílel na scénáři, má nesporný talent a šel do toho s vervou a maximálním nasazením a na filmu je to znát především v akčních sekvencích ve kterých se herci nenechali zastupovat dubléry (nebo to alespon není poznat) a tím film vynikne. Navíc obě strany jsou poměrně sympatické a je jen na divákovi, zda se přikloní na stranu sympatických noblesních lupičů, nebo sympatických, "autenticky" působících detektivů. Film láká na své zajímavé herecké obsazení a je opravdu z čeho vybírat a každý má možnost si oblíbit nějakou postavu a pak mít smutek ve chvíli, kdy zemře. Nejlépe herecky se tady vyjímá Matt Dillon a rozhodně překvapí Hayden Christensen nebo zpěvák rnb Chris Brown, který je producentem filmu. Když to shrnu, je tady hodně akčních pasáží v působivém vizuálu a za doprovodu chytlavého hudebního doprovodu se s pestrou hvězdnou hereckou partou nelze nudit. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Tvůrci si vážně myslí, že do naprosto klasického scénáře vloží kopu známých herců a hned na tom budou líp? Jako si to představte. Je parta, která krade, pak už bude chtít přestat, ale jejich bejvalej parťák přijde z vězení a řekne jim, že má přichystanou jednu obrovskou akci, kde si nakradou snad nejvíc, co si nakradli dohromady. Takže váhají, ale nakonec svolí, že do toho půjdou. Následuje řada scén příprav a následná akce. Celý film se tváří s těmi dějovými šoky hrozně hustě, ale vlastně vůbec ničím nepřekvapí, protože takové problémy se děly i v jiných, podobných filmech. Sympatické je, že se ve filmu objevilo plno známých tváří, stejně tak akce není vůbec špatná, ale kolikrát jsem si u střihu přišel jak mastičkář, co si právě masíruje tržné rány na noze. A stejně tak jsem se nezasmál prakticky u ničeho. Přestože ve filmu jsou známé postavy, snad kromě Paul Walkera nikdo do toho nedokázal dát víc, aby stálo za to alespoň jeho sledovat. Prostě rutina. ()

Reklama

Spooner 

všechny recenze uživatele

Celkově docela příjemný akčňák, kterému ale chvilku trvá než se rozjede. První půlhodinka se trochu vleče, akce tam ze začátku moc není, rádoby drsný hlášky jsou spíše nechtěně vtipný a kamera se přiliš klepe. Pak se ale zapne do akčnějšího režimu a celé už to odsejpá i přes děravý scénář celkem slušně. Kamera se sice klepat nepřestane, ale akce je i tak fajn a proti poslední půlhodince nemůžu říct ani popel. Je zde navíc výborný Matt Dillon nezvykle v kladné roli policajta a taky neselhávající Elda s Walkerem. Bohužel se zbytkem obsazení už to tak růžové není, to je totiž buď nevyužité (Christensen, Saldana) nebo příšerné (rappeři). I tak jsem se, až na ten začátek, pro jednou celkem dobře pobavil a vypnul mozek. ()

Caszidy 

všechny recenze uživatele

Zručně natočená akční kriminálka se zvučnými jmény v hlavních rolích. Pro mne zcela neznámý režisér Luessenhop se očividně snažil posunout snímek někam výš z kategorie žánru, avšak jeho snaha se utápí v přehnaném pozlátku a frajerství, jež způsobuje, že si už od začátku příběhu přejete, aby někdo těm "namistrovaným grázlíkům" dal výchovnou lekci. Vyzdvihnout musím likvidační scénu v hotelu podbarvenou skvělou hudbou. Naopak jakýsi odkaz na konec Butche Cassidy a Sundance Kida v podání Michaela Ealyho a Chrise Browna je těžkým direktem dobrému vkusu. Ve výsledku tak Gangsteři určitě stojí za zhlédnutí a rozhodě Vás těch 107 minut nebudou nudit, celkově ale jen o málo převyšují podobné snímky, jako jsou třeba původně komiksoví Parchanti. ()

O´Neill 

všechny recenze uživatele

Naprostá spokojenost s tímto filmem. Sympatičtí a dobře hrající herci, ne zbytečně protažený čas, a celkově trošku klišovitý, ale dobrý námět, kdy člověk chce ať se to těm "bad guys" podaří. Konec mě trošku zklamal, protože jsem zrovna u tohodle snímku chtěl happy end, ale nakonec se to podařilo jen dvěma. I tak ale snímku dávám rád plný počet. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (10)

  • Způsob vyloupení obrněného transportéru za použití koordinace městské dopravy a použití výbušniny C4 pro odpálení vozovky odkazuje k filmu Loupež po italsku (2003). (Conspi)
  • Film se měl původně jmenovat Bone Deep. (c.tucker)

Reklama

Reklama