Reklama

Reklama

V dějinách Spojených států se objevila spousta persón, na něž by Amerika nejraději zapomenula. A u některých se to skutečně podařilo. Například o muži jménem Albert Fish, jemuž přezdívali The Gray Man nebo také Brooklynský upír, se dlouhá léta nemluvilo. Tedy až do momentu, kdy přišlo na scénu Mlčení jehňátek a jeho hlavní „hrdina“ Hannibal Lecter. Právě Albert Fish byl totiž jeho částečnou předlohou. Režisér Scott L. Flynn se rozhodl o Fishovi v roce 2007 natočit samostatný film. Toto komorní, a přesto ve výpovědi intenzivní a děsivé drama je příběhem jednoho z nejhorších vrahů, s nimiž měl nový kontinent kdy co dočinění. Fish trpěl bludy, kompulzivním lhářstvím, ale stejně tak i touhou prolévat krev. Byl to člověk, který vlastně ani nebyl člověk. Psychopatický a sadistický zabiják dětí byl nakonec usvědčen z únosu a vraždy desetileté Grace Buddové a sám se přiznal ke třem vraždám. Je však možné, že měl na svědomí až stovku malých školáků, které nejen že zabíjel, ale následně i pojídal. V úloze zrůdy, jejíž řádění v roce 1936 zastavil proud procházející elektrickým křeslem, se českému publiku představí původem belgický Patrick Bauchau. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (57)

stuntmanMIKE 

všechny recenze uživatele

velmi nevyuzity pribeh magora, ktory unasal deti. Cele to bolo ponate nejak divne. Daleko viac by sa mi pacil ten film keby bol Fish vykresleny brutalnejsie. Takto vyzeral len ako mily ujcek s uchylkou. Nakolko som mal moznost citat o nom viacere clanky a vytvorit si nazor na toto monstrum, nemozem s hodnotenim filmu inak. Je to velmi vakuovite a ta atmosfera...co ja viem.... tak absolutne ziadna. 40 % s privretymi ocami ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Ach jo. Takhle výživný téma (jakým Albert Fish dozajista je), podat takhle nezáživně. A. Fish je pro mě jedním z nejzvrácenějších a nejzvrhlejších vrahů. Vím co byl Fish za psychouše ale tomuhle filmu se to ani v nejmenším nepodařilo vystihnout. Vše působilo nudně, nezáživně a totálně bez emocí. A. Fish by podle mě zasluhoval snímek, kterej by víc vystihl jeho zvrhlou duši a nebál se ukázat i jeho zvrácené činy. Z tohohle filmu vychází Fish až moc dobře a Fishe zbytečně přikrášluje. Jednoduše řečeno. Tenhle film nemá koule na to aby ukázal pravou tvář Alberta Fishe. Palec dolů. ()

Reklama

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Skutečný Albert Fish byl nepochybně tajemnější, děsivější a mnohem úchylnější, než film samotný. Hlavní postava sice ztvárněním nezklame, ovšem omáčka okolo je značně nedochucená. Tahle biografie za mě připomíná lacinou tv produkci, která ničím neobohatí, ale naštěstí ani nezpůsobí duševní poruchy.50% ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Americký režisér Scott L. Flynn si zřejmě oblíbil legendární koprodukční seriál Antonína Moskalyka, neboť tomu se jeho Gray Man (přezdívka Alberta Fishe) nejvíce podobá. Biografická filmová rekonstrukce činů jednoho z nejhorších sériových vrahů v historii, Alberta Fishe, pedofila s kanibalistickými sklony, který žil právě v době, kdy se Amerikou šířil nový objev daktyloskopie, se totiž nese v sofistikovaném Moskalykovském retro duchu. Jako epizodu výtečného Dobrodružství kriminalistiky bych tenhle film bezpochyby bral, ale to by musel mít klasickou stopáž 60 minut, jako svébytný celovečerní film je to poněkud mdlé a chudokrevné dílko a hlavně coby snímek o jednom z největších lidských monster v historii je to promarněná šance... Jak by tenhle film asi natočil takový David Fincher? ()

jefff 

všechny recenze uživatele

Kvalitní zpracování kriminálního případu, kde v hlavní roli řádí sadistický kannibal Albert Fish. Film se sice nedrží skutečnosti nikterak přesně, i tak jsou v příběhu použity častokrát podložená fakta (dopis rodině o Grace je citován věrně, obscéní dopisy...). Hlavní představitel Fishe je opravdovému Fishovi dost podobný a roli zvládl obstojně. Kdo se zajímá o skutečné kriminální případy jako já, jistě snímek ocení a potěší ho jeho dobré zpracování (oproti jiným např.: Gacy, Evilenko...). Doporučuji. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (7)

  • Svoju prvú vraždu Gray man spáchal vo veku 40 rokov. (Carol Pifková)
  • Sexuálne preferencie A. Fisha boli brutálny sadizmus, pedofília, bisexualita a takmer všetky sexuálne aberácie. (Carol Pifková)
  • Pracovní název - Wisteria: The Story of Albert Fish. (Chatterer)

Reklama

Reklama