Reklama

Reklama

Lesní duch

Trailer 3

Mia je mladá dívka, jejíž život je prostoupený zklamáním a závislostmi, požádá svého bratra Davida, jeho přítelkyni Natalie a přátele z dětských let Olivii a Erika, aby se společně s ní vydali do rodinné chaty v lesích, kde by jí pomohli vypořádat se s démony závislosti jednou provždy. Jakmile tam společně dorazí, Mia obřadně zničí své zásoby drog a přísahá před svými přáteli, že už na ně nikdy v životě ani nesáhne. V opuštěné chatě s překvapením zjistí, že se do ní kdosi vloupal. Sklep byl proměněn v bizarní oltář, obklopený desítkami mumifikovaných zvířat. Erika fascinuje prastará kniha, kterou tam objeví. V touze po odhalení jejích tajemství z ní nahlas předčítá, aniž by tušil, jaké následky bude jeho čin mít. Jak se zhoršují Miiny abstinenční příznaky, přestává se ovládat a pokusí se uprchnout, ale je zastavena děsivým viděním. V chatě se začíná chovat tak násilně, že jsou přátelé nuceni ji spoutat. Venku zuří nebezpečná bouře a lidé v chatě se zvolna začínají obracet jeden proti druhému. Jak stoupá brutalita útoků, je David postaven před nepředstavitelné rozhodnutí. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (1 085)

Nach 

všechny recenze uživatele

Ponaučení z filmu... 1) Pokud je kniha převázána ostnatým drátem, nikdy z ní nečtěte. 2) Zabít člověka je stejně těžké jako zakázat Justinu Biebrovi zpívat. 3) Filmy PG-18+ jsou pozvánkou pro ty, kteří sní o tom, že jim teprve tolik bude. Pěkný oddychový horůrek, který hraje na zaběhlé hororové klišé a má několik chybek si získal mou pozornost už svou reklamní kampaní. Za nejstrašidelnější horor roku ho sice nepovažuji (stále to prvenství drží zatím Maniak), ale za pohodový žánrový krvák určitě. Rozhodně mám teď chuť mrknout se na původní Evil Dead. ;) 65% ()

Jimmi 

všechny recenze uživatele

Videne na Bratislavskej predpremiere(Skoda ze sajfa neponukol do sutaze aj tu motorovu pilu...to by som sa zapojil aj ja).Ale teraz k filmu. Dostal som presne to co som od toho cakal a som nadmieru spokojny.Bolo to ultra drsne, krvave az miestami nechutne ale o nejakom velkom strachu sa z mojho pohladu hovorit neda.Po cely cas fiilmu som ale nemal nutkanie pozerat na hodinku a len som si uzival pekelne tempo.Da sa povedat ze ma film vtiahol do deja:)Bavilo ma sledovat aj ako si kamaratka zakryva miestami oci.Doteraz nerada pocuje ked odriekavam slova "Cunda astratta montose eargrets gutt nos veratoos canda amantos canda":)) ()

Jino 

všechny recenze uživatele

Tohle opravdu zabolelo. Pro mě jedno z největších zklamání, které je bohužel o to větší, s jakým očekáváním jsem na nový Evil Dead čekal. Tam kde tvůrčí invence originálu dokázala vylekat, pobavit, zaujmout či držet diváka v napětí, tady nefunguje ani z jedné třetiny... a připadalo mi to, že se o to ani nikdo nesnaží. Dodíváno jen z úcty k originálu, i když ten si jakékoliv srovnávání s tímto moderním výblitkem krve vůbec nezaslouží. 20% ()

Attta 

všechny recenze uživatele

Tohle je přesně případ, kdy tenhle novodobý "remake" byl totálně zbytečný a zcela neopodstatnělý (tedy alespoň pro mě). Co z toho, že se na to dalo koukat a co z toho že jsem se mohl podívat na tucet pěkných efektů, když chyběla atmosféra 80. let, humor a správná porce "béčkovosti". Kdo zná starý dobrý Evil Dead (Lesního Ducha :) ) tak uzná, že to je prostě zcela jiná kategorie a tohle byly prostě předem jasně vyhozené prachy. Rada na závěr pro ty co mají rádi klasického Lesního Ducha. Pokud nechcete vidět na vlastní oči jak vám zprzní váš oblíbený film, tak tímhle neztrácejte čas a raději si pusťte něco jiného. ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Z původního Evil dead,který sem viděl nesčíselněkrát,rozhodně vodvařenej nejsem.Hodně málo peněz způsobilo v kombinaci s tehdejšíma možnostma,že film vypadá jak vypadá.Pro mě průměr jak vyšitej.Proto sem byl rád,stejně jako Raimi,že se na jeho film dostalo,navíc u toho mohl být osobně.Natočený je to o dost jinak,ubylo grotesky,parodie,přibylo krve.Nějaký kecy k pousmání tam sou,ale je to celkem držený na uzdě.Začátek hodně dobrej,film vás pohltí,a kdo se dokáže u filmu soustředit,ponořit se do prostředí,tak nemůže bejt nespokojenej.80%. ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Remake hororové klasiky, který kupodivu dopadl víc než dobře, což se moc často nestává. Krvavost je velmi slušná atmosféra rovněž. Už se těším na pokračování hlavně z toho nedělat komedii, jako pokračování původní série. ()

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

Na tenhle film se nesmí koukat jako na remake Evil Dead, jinak si pokazíte velmi slušnou zábavu! Brutalitou nasátý film stříká hektolitry krve všude kde může. A finální scéna mě potěšila u tohoto snímku nejvíce! Bohužel ten odkaz na Evil Dead 81" tu stále je a tak musím ze 4* dát úctyhodných 60%. PS: Jinak kdo vydrží přes titulky, sem tam se něco dozví a na konci spatří i Ashe (Bruce). ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Když jsem už při druhé scéně vyprskla smíchy, říkám si, že asi bude něco špatně. A nemýlila jsem se. Od začátku až do konce to bylo hodně špatné. Nevěřila jsem, že nakonec odsouhlasím tvrzení ve zdejších diskuzích, že někdy snímek působil až nechtěně směšně. Vyjmenovávat tu zápory by bylo na dlouhé psaní, ale není dobré znamení, když už se v kině kroutím na sedadle v polovině projekce. Tohle měla být událost roku 2013 a nakonec z toho bylo zklamání roku 2013. Jak natěšená jsem do toho sálu přišla, tak zklamaná jsem z něj odešla. Postavy mi vadily snad úplně všechny, až na Erika, který to tam ke konci i trochu rozparádil a nebýt jeho asi ještě hvězdu srazím. Atmosféra nulová, lekla jsem se asi dvakrát a nelogické úvahy hlavních hrdinů a jejich stupidní repliky byly vážně k smíchu. Tak a teď aspoň těch pár kladů. S brutalitkou se teda roztrh pytel, ale mně osobně to problém nedělalo. Občas byly krásně vidět ty počítačové efekty. :-) Hvězdu taky uděluji maskérům, fakt tleskám, já mám tyhle zrůdičky asi v oblibě nejvíc, takže s tímto jsem byla nadmíru spokojená. Masky ale ještě film nedělají. Jako klad považuji také nějakých 20 minut ke konci, když se konečně objevil nějaký originální nápad a trošku to film vytáhlo ze dna, pak ale nastalo jisté idiotské jednání hlavní hrdinky a opět jsme se vrátili do starých kolejí. S rukou na srdci můžu bez výčitek říci, že toto byl nejhorší horor, na jakém jsem v kině kdy byla. A hluboce mě to mrzí. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Původní Evil Dead je neremakovatelný z několika důvodů. Vždy bude chybět Campbellův veselý parodický ksicht. Vždy bude chybět Raimiho skvělá režie. Vždy bude chybět klasická osmdesátková stylizace. Tahle verze je pouhý brutální výplach, který se s postavami vážně nesere, ale nic jiného vlastně nenabízí. 60% ()

MovieKings 

všechny recenze uživatele

Přemýšlím nad nějakým inteligentním komentářem, který by všechny ty plačící a naříkající poslal do pryč. Bohužel mě však žádný nenapadá a jestli vám u hororu vadí, že se nezasmějete a nedokážete se přenést přes klišé, kterými tento žánr oplývá, tak se na to vyserte a koukněte po vysílání Viasat Explorer na Spice. Nasmějete se u toho a klišé tam rozhodně nenajdete. ()

Alfréda 

všechny recenze uživatele

Ze slibovaného nového dílu Evil Dead se po několika letech oddalování natáčení vyklubal přece jen remake. Remake v tom smyslu, že se dostáváme na počátek dějové linie prvního dílu, byť trochu poupravené (viz motivy hlavních postav k výletu apod), čili do bodu, kde to všechno začalo. Díky tomu, že jsem viděla několik trailerů, jsem se předem připravila na zklamání, že to bude zcela jiné než původní Evil Dead. Jednička mě nikdy zvlášť nebrala a dvojku miluju především pro psycho-humorné momenty, jako je smějící se jelen na stěně, pohupující se lampička, hlavní hrdina mlátící se po hlavě vším, co má "po ruce", nebo úžasná scéna před zrcadlem. To jsou pro mě nejsilnější momenty původního Evil Dead. To vše zde zcela chybí. Na základě trailerů jsem předem odsoudila, že by mě film s gore scénami a hektolitry krve měl čím oslovit. Prasárny alá podélně rozříznutý jazyk mě nikdy nebrali, hrůzu mi to nenahání a vůbec, mám se u hororu bát nebo se u něj poblejt?? Jenže: z Evil Dead 2 si můžu pustit jen vybrané scény, jelikož dějovou linii má úplně na štíru. Vedlejší postavy v původním Evil Dead mi byly naprosto ukradený, ne-li že mi ve filmu přímo překážely; to byla prostě sólo jízda mistra Ashe, ostatní mě těžce nezajímali. Remaku se nedá upřít to, že postavy jsou zajímavé. Dokážu si představit jednu sortu diváků, která fandí pouze a jedině Davidovi, který je ztělesněním Ashovi odvahy, i sortu diváků, která fandí Ericovi, který je sice jedna velká chodící bolístka, ale je to pohodář a navíc trochu vypadá jak John Lennon. A co se dějové linie týče: jakkoli to překvapilo i mě, do filmu jsem se zažrala tak, že třičtvrtě hodina utekla ani nevím jak. U některých konkrétních scén jsem se přistihla, že skoro ani nedýchám očekáváním, jestli si ta holka teda uřízne kus obličeje nebo ne... u čeho mi spadla čelist byla horká scéna ve sprše, jelikož nic podobného jsem ve filmu nikdy neviděla. Naprosto dokonalý efekt byl zvuk sirény, který mě doháněl k šílenství a vyburcoval ve mě ještě větší napětí. Moc se mi líbilo, jak se naplňovaly jednotlivé obrazy z Knihy nemrtvých. Co rozhodně potěšilo bylo hudební téma, které bylo v Evil Dead 2 a objevilo se tu asi ve třech scénách. Scéna s posedlou rukou byla nechutnější a drsnější než v originále, je zase ale méně nápaditá a opět v ní postrádám onen šílený černý humor. S původním Evil Dead tak tento "remake" nemá skoro nic společného a především je to pro mě úplně jiný žánr. Co u mě ale přehouplo misky vah byl konec filmu, o kterém jsem se snažila vymyslet nespočet různých variant, jak by mohl vypadat, ale opět mi spadla čelist. Nemusím se zrovna dívat na to, jak někomu cpou motorovou pilu do pusy, ale napětím jsem měla vytřeštěný oči a především jde o to, kdo vyhrál... a kdo nevydržel do konce. To mi vzalo dech. Stejně tak jsem měla ráda konec Evil Dead 2, jelikož se nekonal happyend; a tenhle konec... mohl být klidně ještě trochu krutější :) Hodnoceno jako remake, je to jednoznačně jeden z těch lepších, po sra*kách Friday the 13th (!) a A Nightmare on Elm Street (!!!!) je to milé překvapení, takový normální průměr. Hodnoceno jako horor bez nálepky Evil Dead: napínavé, s atmosférou až do poslední vteřiny, s rychlým spádem a takovým sledem událostí, že je divák neustále ve střehu. Místy nechutné a hodně, hodně krvavé... Není to zcela můj šálek kávy ale tenhle film mě opravdu dostal. Lepší průměr.................nicméně, Evil Dead 2 to nikdy nepřekoná :) () (méně) (více)

Pajky3 odpad!

všechny recenze uživatele

Vážně jsem se snažil najít něco pozitivního, něco, za co bych mohl dát alespoň jednu hvězdičku, ale bohužel. Vážně jsem se snažil, jenže atmosféra tam nebyla ani chviličku, lekačky se taky nepovedly, postavy všechny na pěst, závěr předvedl tolik kombinací, že jsem nevěřil, že to je možný. Navíc k tomu všemu je tam jen a pouze nechutnost, mám radši když se bojim a ne když je to prostě jen hnusný. Nějak nemiluju ani originál, ale proti tomuhle je to hororové zlato. ()

Wormboy 

všechny recenze uživatele

Alvarez ma povodny Evil Dead nakukany spredu-odzadu, to mu musim nechat. Co to vsak pomoze mne ako divakovi, ktory sa tesil na prijemne mrazivy zazitok a dostal len recyklaciu vsetkeho podstatneho z desiatok rokov starej klasiky? ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Od doby kdy jsem viděl Raimiho kultovku (tenkrát na videokazetě) uplynula dostatečně dlouhá doba, abych se neuchyloval ke srovnávání. Ale zase ne tolik, abych si nepamatoval pocity, které ve mě tento krváček vyvolal. Míra násilí a způsob jeho provádění byla natolik přepálená, že minimálně podvědomě divák tušil, že nesleduje jen horor, ale taky připoťouchlý bizárek. U "nového" Lesního ducha poměrně brzy poznáte, že sledujete standardní vybíjenou, která je samoúčelná, nenápaditá a díky tomu vlastně vcelku zvrhlá. Chybí moment překvapení a originalita, kterou měl k dispozici Raimi. Alvarez žánr nikam neposouvá a z toho dobrého se nepoučil. Takže jde o zcela zbytečný film, který ocení asi jen mladší generace, pro kterou je cokoliv před rokem 1990 film pro pamětníky. ()

Juto 

všechny recenze uživatele

,,Evil Dead" je remake, ktorý pracuje so všetkými tradičnými klišé pod slnkom. Napriek všetkému očividnému nedostatku akejkoľvek predstavivosti film nejako dokáže zachytiť predstavivosť a poskytnúť celkom vzrušujúcu zábavu. 6,5/10 ()

Ruuzha 

všechny recenze uživatele

Za mě určitě ne odpadovej film. Když jdu do kina nejdu hledat na filmu mouchy. Uznávám, že tu byli věci, které tu být nemuseli. O tom prohlášení o nejděsivějším filmu bych možná pochyboval. Lekačka podtržená uřvanými zvukovými efekty, určitě není zas až tak děsivá. Co se týče krve a brutality, tak tady autoři určitě nešetřili, mnohdy až absurdně přehnané řekl bych. Nicméně jako celek, to nepůsobilo špatně, natočené je pěkně. Možné je tam až trochu moc akce, slušelo by tomu lehce to uklidnit. Nějaký odkaz na původní Evil Dead tam taky byl, nicméně působil spíš humorně. Za mě takový průměr 60% ()

RickDeckard 

všechny recenze uživatele

Přiznám se dobrovolně - původní Evil Dead jsem neviděl. Stydím se, ale díky tomu se mohu na remake (popř. restart nebo co to má být?) dívat nezatížený kultovností originálu. A moje dojmy? Že si zase jednou někdo spletl slova "děsivý" a "nechutný". Nic proti všem těm pilám, nožům, kráječům a hřebíkům zatínajícím se do masa, kladivům a záchodovým mísám drtícím kosti a lebky a hektolitrům krve z toho (resp. z postav) pramenících. To ke gore subžánru patří. Jenže tohle všechno mne donutí maximálně si říci "Fůůůj!", nikoliv se bát. A z pohledu strašidelnosti tento horor, který se bere vážně a ne jako (sebe)parodie žánru (viz nedávná Chata v horách), nadmíru selhává a to z několika důvodů. Předně jsou to postavy. Těm chybí ústřední hrdina, kterému by šlo fandit, a jako skupinka jsou příliš nezajímaví, než aby jim divák držel palce všem společně. Především se ale všichni chovají jako banda trotlů, která dělá stále ty samé chyby a vrací se na nebezpečná místa, jen aby přehlídka ubližování a umírání mohla pokračovat (návrat do chaty plné posedlých zlým duchem jen kvůli fotce z mládí?; riskovat souboj s démonem na férovku namísto bezpečného upálení?). Místy je tohle dobrovolné nabíhání si na smrt/posednutí tak zjevné, že působí až komicky (kino se na CSFD projekci několikrát smálo) a to obávám se nikoliv záměrně. Herci, snad vědomi si těchto nepravděpodobných konin, působí místy dost nepřirozeně a představitelka posedlé Miy navíc občas nesnesitelně přehrává. Nejzásadnějším prohřeškem je nicméně to, že tvůrci neustále porušují pravidla hry, tedy čeho je ústřední zlo schopno, o co mu jde a jak se šíří. Může to znít banálně, ale právě pátrání po tom, jak se zlu ubránit a jak ho porazit (což jde obvykle zjistit jen tam, kde zlo sídlí) je hlavním nábojem většiny kvalitních hororů s nadpřirozenou tématikou. Zde návody v knize nedávají smysl, protiřečí si, zlo se pak šíří poprvé v podobě jakéhosi červa, podruhé zvratkami, potřetí kousnutím a dále už zcela náhodně bez jakékoliv logiky, jak se zrovna v dané scéně hodí. Proč se třeba duch děsí toho, že si jedna z postav uřízne posedlou ruku, když ji o pár vteřin později beztak posedne celou i bez ruky? Aha, on je to odkaz na originál. Nic pak nepomáhá, že mikrokosmos chaty je výborně nadesignován a všechno to násilí vypadá až na výjimky hodně realisticky. Jediné povedené děsivé scény jsou v podstatě ty ze sklepa, které mají výrazně lepší atmosféru než zbytek filmu a skutečně přinášejí mrazení v zádech. Celek je bohužel příliš rozpačitý a nekonzistentní. Nepřekvapilo by mne ale, kdyby pubertální mládež byla nadšena, protože té nějaké to stříkání krve ke spokojenosti často stačí. 40% ()

Bane_Boss 

všechny recenze uživatele

Tak jako nejděsivější horůrek to nebyl, a to sem nějaký posránek. Ale brutalitka supr, sexy a čirá. A Jane Levy - http://i.imgur.com/vgvK0.gif tož kurva, nejdu ju nemilovat. Miluji ji, ale víc když vypadá, jak tady na gifu :***. Krvavý deštík potěšil, stejně tak jako epic hlášky - Maník č.1 - "Všechno bude dobrý, uvidíš!" Maník č.2 - "Dyť si právě uřízla ruku, co je na tom dobrýho kurva?" hihihihihihihihhihihihihihih. Co se týče hodnocení filmů, je mi jasné, že každý máme jiné chuťky ale dle mě je J*A*S*M neboli J*A*S*M*K*K*T neboli JA SOM KOKOT debil,že tomu dal 5 hvězd, nevím no, podle mě je vymletý jak seno. Aloha. ()

okkac 

všechny recenze uživatele

Raimiho trilogii mám ve velké oblibě. Zprvu jsem o remaku nechtěl ani slyšet, pak mne ukázky a to, že se to ponese ve zcela vážném duchu nabudilo, aby pak reakce to zase schladili. No ve výsledku je to asi jeden z intenzivnějších hororů. To co mu schází na úplném děsiu Sinister nebo Insidious dohání lekačkami a hromadou hnusu a krve. Ale jak výtky ke scénáři a chování postav jsou na místě. Navíc prostě holka s motorovou pilou nesahá legendárnímu Ashovi ani po kotníky. 4* za to, že většina současné hororové produkce na takovýhle brutal prostě ztratila odvahu. 7/10 ()

Související novinky

Pokračování Smrti ve tmě našlo režiséra

Pokračování Smrti ve tmě našlo režiséra

21.01.2020

Horor Smrt ve tmě z roku 2016 režiséra Fedeho Alvareze (Dívka v pavoučí síti) sklidilo relativní úspěch jak u kritiků, tak u diváků – což se posléze promítlo na tržbách. Snímek proměnil 10milionový… (více)

Sam Raimi slibuje další Evil Dead

Sam Raimi slibuje další Evil Dead

05.01.2020

Když zhruba před půl rokem připlaval do kin aligátoří horor Kořist, naznačoval jeho producent kultovní režisér Sam Raimi (Armáda temnot, Spider-Man), že se od něj fanoušci možná brzy dočkají i… (více)

Sci-fi Chaos Walking čekají přetáčky

Sci-fi Chaos Walking čekají přetáčky

05.05.2019

Studio Lionsgate najalo režiséra hororů Smrt ve tmě a Lesní duch Federica Álvareze, aby dohlédnul na přetáčky chystaného sci-fi blockbusteru Chaos Walking s Tomem Hollandem (Spider-Man: Daleko od… (více)

Co chystá režisér Smrti ve tmě?

Co chystá režisér Smrti ve tmě?

16.10.2016

Fede Alvarez na sebe upozornil už remakem Lesního ducha z roku 2013, letos se pak díky Smrti ve tmě postavil na vlastního nohy. Jeho novinku pochválili diváci i kritici a tržby se zastavily u 140… (více)

Reklama

Reklama