Reklama

Reklama

Gangster Squad – Lovci mafie

  • USA Gangster Squad (více)
Trailer 3
USA, 2013, 113 min

Režie:

Ruben Fleischer

Předloha:

Paul Lieberman (kniha)

Scénář:

Will Beall

Kamera:

Dion Beebe

Hrají:

Josh Brolin, Sean Penn, Ryan Gosling, Emma Stone, Giovanni Ribisi, Nick Nolte, Anthony Mackie, Mireille Enos, Michael Peña, Robert Patrick, Jon Polito (více)
(další profese)

Mafián Mickey Cohen platil v polovině 20. století za nejmocnějšího a také nejbrutálnějšího bosse na západním pobřeží Spojených států. Učil se od Al Capona a v Los Angeles kontroloval kšefty s drogami, prostituci i odbory. Město se tak ocitá pod jeho nadvládou. Má pod palcem skoro všechny, včetně policie a soudů. Jedinou výjimku tvoří policejní náčelník, který pověří seržanty O'Maru a Wooterse sestavením speciálního týmu pěti nebo šesti mužů, kteří se pokusí zničit Cohenovo impérium, aniž by měli oficiálně něco společného s policií. (TV Nova)

(více)

Videa (28)

Trailer 3

Recenze (1 214)

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Gangsterka, která se snažila být stylová i osudová, vtipná i vážná a nakonec akční i komorní. Výsledkem je tak trochu mišmaš, který sice dává smysl, ale to jen proto, že je to jedno velké klišé, má pár lepších momentů, ale v hlavě je příliš dlouho neudržím a v žádném případě nebudu mít v životě důvod, si tohle pustit znova. Takže za Ryana a Emmu a celkem povedené retro je to nakonec za 6/10. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Súčasná doba už priam volala po poriadnej gangsterke, aké tu bývali hlavne v 80.a 90.rokoch minulého storočia. Pre mňa ako milovníka tejto doby, bezpochyby najviac uchvátila atmosféra, teda prostredie, v akom naše postavy vystupovali. Predovšetkým barové scény boli úchvatné a skvele spracované do svojej doby. Film je dosť násilný čo ma neprekvapilo, ale to by mal mať každý gangsterský film. Chválim slow-mo scénu s Pennom, na ktorú len tak nezabudnem. Na záver napíšem že sa určite nejedná o najlepšiu gangsterku, ani z ďaleka, ale za to prostredie, atmosféru, drsný štýl Goslinga a štartovací mostík pre nové obdobie gangsteriek sa pre mňa tento film stal jedným z tých, ktoré si môžem pozrieť aj viac krát za deň a nikdy neomrzia. A práve také film radím medzi moje najobľúbenejšie. ()

Reklama

Slasher 

všechny recenze uživatele

Jednoduchá, výborně obsazená akční gangsterka. Fajn... nic extra, trailer sliboval víc, ale bavila mě od začátku do konce. Navíc, téma samotný -válka prohnilýho města s tvrdou a čestnou skvadrou drsňáků od policie-, plus zasazení děje do týhle krásný éry, mi prostě imponuje automaticky. Brolin u mě vždycky znamená hvězdu nahoru, šarmantní Gosling tu má bohužel ze záhadnýho důvodu hlas jak buzna (škoda), Penn přehrává zlýho mafiánskýho bosse na jedna. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Will Beall / Predloha: Tales from the Gangster Squad by Pail Lieberman | Hudba: Steve Jablonovsky | Produkcia: Bruce Berman, Dan Lin, Ruben Fleischer, Kevin McCormick, Jon Silk, Michael Tadross | Distribúcia: Warner Bros. Pictures | Štúdio: Village Roadshow Pictures, Lin Pictures | Rozpočet: 60 miliónov $ | Tržby: 99,403,415 $ || Zas až také očakávania som nemal, keď som pohladel na autorský tým mimo obsadenie. Podobne to aj dopadlo. Herci skvelý, scenár za pár šupov. Predstava, že Will Beall bude mať na svedomí Justice League ma úprimne desí. Každopádne, Gangster Squad je ešte aj cez to dobrou oddychovkou. Človeku vadí ale to, že mohol byť niečim výnimočným. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Gangster Squad je totálna oddychovka bez akýchkoľvek vyšších ambícií s tak lineárnym a absolútne neprekvapujúcim scenárom, že ani nie je možné ako sa im podarilo nalákať takú hereckú zostavu. Absolútne sa to nedá prirovnať k LA Confidential či nedávnemu Lawless. V momente odchodu z kina vyprchá z hlavy. ()

Galerie (68)

Zajímavosti (32)

  • Ryan Gosling (Jerry Wooters) súhlasil s účasťou na filme, výmenou za financovanie štúdia jeho režisérskej prvotiny Lost River (2014). (Trip)
  • Po masakru na promítání filmu Temný rytíř povstal (2012) ve městě Aurora v Coloradu, při kterém padlo šílenému střelci za oběť 12 lidí, byl z kin stažen původní trailer, jehož součástí byla scéna, v níž skupina gangsterů v kině zahájí palbu skrze promítací plátno. Kvůli incidentu byla rovněž o rok odložena samotná premiéra filmu a byly provedeny úpravy některých scén, obsahujících právě střelbu v kině. Nahradily je scény s nákladním vozem v Čínské čtvrti. (Fancipal)

Související novinky

Justice League? Možná za deset let!

Justice League? Možná za deset let!

14.02.2013

Starý scénář se opakuje. Pokusů o zfilmování týmovky Justice League of America (Superman, Batman, Green Lantern, Wonder Woman a spol.) už tu bylo několik, třeba digitálně animovaný film v režii… (více)

Sean Penn jako „agent s povolením zabíjet“?

Sean Penn jako „agent s povolením zabíjet“?

30.01.2013

A bude na to dohlížet Pierre Morel, který se v 96 hodinách postaral o definitivní vstup Liama Neesona do síně slávy největších bad-ass borců? Vypadá to, že Penn potřebuje vydělat na nájem, protože si… (více)

I duchům se líbí Emma Stone

I duchům se líbí Emma Stone

21.01.2013

Guillermo del Toro pilně pracuje na postprodukci své novinky Pacific Rim (to víte, do filmu o souboji obrovských robotů s obrovskými monstry je potřeba dodělat „pár“ triků), ale už se pozvolna… (více)

Spy Hunter našel režiséra, ztratil Rocka

Spy Hunter našel režiséra, ztratil Rocka

27.09.2012

Ten totiž zřejmě vyrazí na lov démonů. Ale popořadě. Studio Warner Bros. se už několikrát pokoušelo rozjet filmovou adaptaci stařičké videohry Spy Hunter. O režii se zajímali třeba John Woo či Paul W… (více)

Reklama

Reklama