Reklama

Reklama

Zvrat: Washingtonovi špioni

(seriál)
  • Česko Špioni americké revoluce (více)
Trailer 1
USA, (2014–2017), 31 h 15 min (Minutáž: 42–65 min)

Předloha:

Alexander Rose (kniha)

Hrají:

Jamie Bell, Heather Lind, Seth Numrich, Daniel Henshall, Meegan Warner, Burn Gorman, Angus Macfadyen, Ian Kahn, Samuel Roukin, JJ Feild, Michael Gaston (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(40)

Farmář Abe Woodhull z Long Islandu se spolčí se skupinkou kamarádů z dětství a vytvoří netradiční oddíl špionů nazývaný The Culper Ring, který zvrátí výsledek amerického boje za nezávislost. (Viasat)

Recenze uživatele KM Phoenix k tomuto seriálu (5)

Zvrat: Washingtonovi špioni (2014) 

Seriál jako takový není úplně špatný, má napětí, akci, dobrou výpravu i obstojné herecké výkony ( i když ne u všech protagonistů). Problém je ale v tom co se nám tvůrci snaží vnutit za pohled. A ten je tak černobílý, že to bije do očí. Svět je rozdělen na hodné (i když drsné) Američany a zlé (v mnohých případech i arci zlé) vyžehlené Brity. Britové jsou obzvlášť přešponovaní, že se člověk musí ptát o co tvůrcům vlastně jde? Udělat z války o nezávislost ještě hrdinštější epos než se pokoušel Patriot? Proč udělali z John Gravese Simcoea sadistického asociálního psychopata, když ve skutečnosti to byl vzdělaný důstojník, který se zasazoval o osvobození černochů a po válce proslul jako Guvernér Kanady, který se také mimo jiné podílel na založení města Toronta a dodnes je po něm v Kanadě pojmenováno kdeco. Proč si vybrali zrovna tuhle historickou postavu a úplně ji zmršili, když stejně tak pro účely seriálu tam jako zápornou postavu mohli dát nějakého no-namea. Pokřivené historické reálie a zmutované historické postavy jsou v tomto seriálu všudypřítomné a bohužel ho srážejí do podprůměru, přitom stačilo málo a mohl to být seriál nadprůměrný. ()

Série 2 (2015) (S02) 

Druhá série mi přišla o trochu lepší než ta první, nebo už je to tím, že jsem částečně rezignoval na jejich kreativní přístup k zobrazování historie. Ale jsou dvě věci, které jsou velmi zneklidňující a to že George Washington vypadá jako Jan Čenský s dikcí Kapitána Picarda a to že Benedict Arnold vypadá jako John Cleese za mlada... ()

Muži krve (2015) (S02E04) 

Dr. Phlox jako Samuel Townsend :-) ()

Úspěch (2015) (S02E08) odpad!

Ponorka? Ohřívání se v mrtvole zvířat jako v Impérium vrací úder? Opravdu?! ()

Série 3 (2016) (S03) 

Po předchozí řadě se jedná o podstatné zhoršení. Chování postav chvílemi postrádá logiku (rozkaz odstranit křesadla ze zbraní při útoku na britskou pevnost v 8. dílu - ve skutečnosti šli vojáci s nenabitými mušketami, což je mnohem jednoduší) či působí úplně nevěrohodně či bizarně (viz amatérský cirkus u Townsendů v 6. dílu). Další problém je v tom, že těžko budete šponovat napětí (jak se tu často snaží) tím, že budete (opakovaně) usilovat o život osobám, které historicky přežily (pokud tedy nechtějí odeslat tento seriál kompletně do říše Sci-fi). Škoda, že nejzábavněji působí Samuel Roukin jako John Graves Simcoe, jehož postava je snad nejvíce vzdálena historické předloze. ()

Související novinky

Rupert Wyatt chystá novou sci-fi

Rupert Wyatt chystá novou sci-fi

28.08.2016

Režisér Zrození planety opic patřil v roce 2011 mezi nejobletovanější hollywoodské filmaře. Jeho úspěšný restart opičí ságy vydělal 481 milionů dolarů, Wyatt se ale kupodivu neujal pokračování. Místo… (více)

Reklama

Reklama