Reklama

Reklama

Mob City

(seriál)
Trailer 3
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
USA, 2013, 4 h 19 min (Minutáž: 42–48 min)

Tvůrci:

Frank Darabont

Předloha:

John Buntin (kniha)

Hudba:

Mark Isham

Hrají:

Jon Bernthal, Milo Ventimiglia, Neal McDonough, Alexa Davalos, Jeffrey DeMunn, Robert Knepper, Gregory Itzin, Edward Burns, Dana Gould, Andrew Rothenberg (více)
(další profese)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Film sa odohráva v Los Angeles v povojnovom období štyridsiatych a päťdesiatych rokov minulého storočia, kedy proti sebe bojovala mafia a skorumpovaná polícia. Dej je založený na skutočných udalostiach a sústredí sa na súboj vtedajšieho policajného šéfa Williama Parkera a hlavy podsvetia Mickeyho Cohana. (Hydra Foy)

Videa (13)

Trailer 3

Recenze (77)

Topco 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Retro-noirová mini-séria nás zavedie do Los Angeles, 1947. Pilot má síce pomalší rozjazd, MacGuffinom je úplné klišé (usvedčujúce fotky), femme fatale je bývalá žena a nájdu sa tiež viaceré nepravdepodobné dejové uľahčenia. Avšak, poďme k tým lepším aspektom: ambivalentný antihrdina je presne obsadený Jonom „pitbulom“ Bernthalom, dobové lokácie LA (Union Station, LAPD, kluby) sú luxusné a výborne sa tu pracuje s noirovými fetišmi: znervózňujúco blikajúci neón za oknom, neónový odraz v mláke, tiene popravcov, výrazné podhľady, vyfukovanie cigaretového dymu či džez! ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Pro někoho, kdo miluje staré noiry a nové retro krimi filmy zasazené do 20. - 50. let je tohle velice příjemná podívaná. Po prvních dvou dílech jsem měl téměř pětihvězdičkové pocity, ale bohužel ty další čtyři na mě už tolik nezapůsobily. Nicméně i tak jsem si Mob City oblíbil a lituju, že už nedojde na druhou sérii. Z herců samozřejmě nejvíce kraloval Robert Knepper, kterého jsem předtím vídával v Prison Breaku. ()

Reklama

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Mafiánská minisérie, která je někde na rozmezí akční gangsterky a vážně míněné retro mafiánky. Na mě film fungoval pouze v akční poloze, když se objevila další cool zpomalená přestřelka. V rámci příběhu a atmosféry bohužel slabší a vše se snaží dohánět neustálým jazzovým podkresem. Žádné z postav jsem nevěřil, že se pohybuje ve 40. letech minulého století a to beru jako velký problém, zvláště když film nechce být pouze akčňákem ale seriózním projektem. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Skvělá retro série / zpatlaný pokus o vydírání, válka s mafií a do toho zasazená love story. Staré Los Angeles a krásně neonový noir vizuál, silná plejáda v obsazení, přičemž Bernthal jako policejní ranař v hlavní roli padne přímo dokonale (kam se hrabe Punisher). A je to slušně krvavý, popravu v závěru prohlašuji za legendární. Převeliká škoda, že to zapadlo bez S02. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Dobová atmosféra je navozena dokonale a to jak vizuálně, tak hudebně. Nemůžu se ale zbavit pocitu, že kdyby bylo Mob City zpracováno jako celovečerní film, udělali by tvůrci lépe. Ačkoli má první série (a další nebude) pouhopouhých 6 epizod, tempo seriálu je děsně uondané. Sem tam mě z usínání vytrhla nějaká efektní scéna, ale děj není natolik nosný a propracovaný, aby utáhl 6 epizod. Nějaké to napětí a silnější sžití s postavami chybí úplně a to i navzdory tomu, že je herecké obsazení vyloženě skvostné. Tentokrát však až moc vítězí forma nad obsahem. ()

Galerie (683)

Zajímavosti (10)

  • Představitelé televize TNT v roce 2014 neschválili produkci druhé série. Hlavním důvodem byla relativně nízká sledovanost. (zbyshek)
  • Názov filmu bol zmenený z L.A. Noir na Lost Angeles, pretože spoločnosť Rockstar Games - autor hry "L.A. Noir" sa údajne vyhrážala režisérovi, že ak ho nezmení, narobí si tým problémy. (Mp3k)
  • Joe Teague (Jon Bernthal) používá revolver Smith & Wesson M&P v poniklované povrchové úpravě a ráži 38.Special. Dále používá pušku M1 Carbine v ráži .30 Carbine. (HectorHagman)

Související novinky

Sněhurka a Darabont

Sněhurka a Darabont

27.06.2014

Na návrat Franka Darabonta k celovečerním filmům čekáme dlouhých 7 let. Režisér Vykoupení z věznice Shawshank, Zelené míle nebo Mlhy se v posledních letech usídlil v televizi, kde vzkřísil zombie… (více)

Reklama

Reklama