Reklama

Reklama

Helena

(seriál)
Komedie / Rodinný
Česko, (2012–2018), 25 h 3 min (Minutáž: 23–27 min)

Předloha:

Matt Williams (kniha)

Hudba:

Daniel Fikejz

Hrají:

Sandra Pogodová, Leoš Noha, Martina Kavanová, Kristýna Belzová, Jan Maršál, Martha Issová, Petra Hřebíčková, Jaroslav Plesl, Pavlína Mourková (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(58)

Obsahy(1)

Helena se snaží čelit strastem a radostem rodinného života s velkým nadhledem a optimismem. Jenže k tomu všemu chodí do práce a vychovává tři ratolesti. Tak se nejednou stane, že jí jde ze všeho hlava kolem... (TV Nova)

Recenze (261)

Puerdraco 

všechny recenze uživatele

Původně jsem hodnotil jako odpad, ale když nyní tento sitcom srovnávám s jinými seriály z CS tvorby, tak musím v rámci objektivity své hodnocení zvednout, ale pořád mi velice vadí tyto skutečnosti: (1.) Smích v podmazu. To jsme my, diváci, skutečně tak dementní, že nám produkce musí říkat kdy se máme smát!? (2.) Změna hereckého obsazení za pochodu asi po 15. epizodě. Marthu Issovou střídá Petra Hřebíčková (postava Kláry) a Jana Maršála Filip Antonio (postava Marka Musila). (3.) Jako mnoho sitcomů, a jiných seriálů, neví, kdy má skončit a začíná vykrádat sám sebe a jde do sr..ek. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Po Comebacku opět pád do televizního pekla. Příšerně zahrané, bez děje, absolutně nevtipné a s pekelným umělým smíchem. Celé to navíc působí dojmem, že si s námi Nova pouze hraje. Jakoby nám po Comebacku, který ukázal, jakým způsobem se u nás mají sitcomy točit, chtěli předvést i varovný příklad toho, jak by v žádném případě tento komediální žánr vypadat neměl. Jako varovný příklad to totiž funguje naprosto dokonale. ()

Reklama

ivishka odpad!

všechny recenze uživatele

Příčí se mi, když mi někdo říká kdy se mám smát - je to něco jako ukázka demence lidu,že musí poslouchat co "je" vtipné.Bohužel tohle je "seriál" u kterého mi to extrémně vadí,jelikož COKOLIV co uslyšíte slovo od slova - tudíž každé druhé slovo v dialogu je podloženo smíchem "živého publika".Jsou i známé seriály u kterých to není na škodu např. Přátelé nebo Will a Grace, jelikož tyhle seriály jsou samy o sobě vtipné díky brilantním scénářům - což se o české tvorbě říci nedá.Všudypřítomná a přehnaně ukecaná Sandra Pogodová(která je bohužel rodačka z naší krásné Olomouce)situaci nezachrání-ne že by jí to nějak šlo.Situace ve které malá holka cca 13 let s blond vlasy řekne o jakémsi klukovi po shlédnutí porno časopisu: "Proč se jim chce dívat na hromadu holek,který neznaj??" - proč asi proboha?????Nohácký(novácký) herec pan Noha je ztělesněním typicky vyhlížejícího nechutného hloupého Čecha,který chlupatí na všech viditelných částech těla a hrdě vypíná pod bílým pocintaným tílkem svou chlupatou obtloustlou hruď.Vážně si někdo z vás myslí,že je to vtipné, vkusné a zajímavé???Kdyby alespoň šlo jen o mizerné herectví ale tady je mizerné VŠE počínaje scénářem. ()

MEL 

všechny recenze uživatele

Jak Nova mohla na české poměry něco tak geniálního, jako je Comeback, nahradit něčím tak tuctovým a neoriginálním, jako je tento sitcom? Humor je trapný, v lepších případech ohraný. Jediné (malé) plus patří dvěma hlavním představitelům (Sandra Pogodová, Leoš Noha), kteří si označení ,,odpad" za své herecké dovednosti zkrátka nezaslouží. ()

Ded@M@tes 

všechny recenze uživatele

Jedná se o předělávku amerického seriálu "Roseanne", do české tvorby televize Nova. Srovnávat s Comeback nelze, tohle je úplně jiný druh komedie. Podle mě to úplně špatné není, i když jde místy trochu o suchý humor. Prozatím za slabší dvě hvězdy, uvidím časem kam se seriál bude ubírat. / Viděné epizody *42.dílů / Zhlédnuté vše ( Hodnocení: 4/10 ) ()

Galerie (28)

Zajímavosti (15)

  • V 3. epizodě s názvem "Přesčas", kdy přijde Leoš a říká, že mají špatně sestavený výrobek, ukazuje Helena ukazuje čísla 8 a 9, přičemž číslici 8 drží chvíli správně a poté naopak. (Ivousx.y)
  • Ve 24. epizodě pouští Marek (Filip Antonio) televizi, ve které hraje úvodní znělka k sitcomu Přátelé (od r. 1994). (fiLLthe3DD)
  • Od prvního castingu se kromě Leoše Nohy obsazení Musilovic rodiny kompletně proměnilo. On sám to komentoval slovy: „Asi jsem typický Musil.“ (Olík)

Související novinky

Podzimní televizní boj

Podzimní televizní boj

13.08.2012

Skromný český televizní píseček se dočká zanedlouho dalšího boje o sledovanost, především na poli komerčních seriálů. Dvě nejsilnější komerční televize vsadily na školní prostředí (TV Nova seriálem… (více)

Reklama

Reklama