Reklama

Reklama

Vetřelec: Covenant

  • USA Alien: Covenant (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Snímkem Vetřelec: Covenant se režisér Ridley Scott vrací do vesmíru, který sám stvořil ve Vetřelci, prvním filmu věnovaném nejstrašnějšímu mimozemskému monstru filmové historie. V nejnovější a ještě děsivější kapitole se připravuje posádka vesmírné lodi Covenant kolonizovat vzdálenou planetu na druhé straně galaxie. Nový svět, který nečekaně objeví, se jim z počátku zdá být dosud nezmapovaným idylickým rájem. Ve skutečnosti je to ale temný a brutální svět, jehož hrůzy si nikdo z členů posádky nedokázal představit ani v těch nejhorších představách. Když se tito vesmírní poutníci ocitnou tváří v tvář smrtícímu monstru, nezbývá jim nic jiného než se aspoň pokusit o zoufalý únik z tohoto zdánlivého ráje proměněného ve skutečné peklo. (CinemArt)

(více)

Recenze (1 630)

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Členovia vesmírnej výpravy Covenant narazia na nepreskúmanú planétu umožňujúcu prežitie. Keď však na planéte pristanú, zisťujú, že na planéte už určité tvory žijú. A tie ich neprivítajú s otvorenou náručou, ale s túžbou po krvi. - Pre mňa osobne to je jeden z najmenej vydarených áčkových hororov v posledných rokoch a dosť velkým sklamaním. Po väčšinu času sa tu nič zaujímavé nedeje, členovia posádky robia nesmierne hlúpe rozhodnutia a tá ich nerozvážnosť je až úsmevná, naviac sú herci absolútne nesympatickí a tie najzaujímavejšie postavy zomrú hneď na začiatku, Alienov je velmi málo, ale Javier Botet ako ich zobrazenie samozrejme dokonalý a teší ma, že sa zo španielskeho undergroundu dostal až do Hollywoodu. Určite sa tomuto projektu kvôli názvu dostane velkej pozornosti, ale ja by som bol radšej, keby sa tie milióny investovali niekam inam. + Javier Botet + herec z Eden Lake a Town Creek + herečka z Enter Nowhere + herec z Infini + herečka z The Purge: Anarchy + herečka z From Dusk Till Dawn: The Series a Blair Witch + herečka z You're Next, The Sacrament a Stranger Things + herec z Don't Be Afraid of the Dark ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Na konci titulků jsem si přečetl, že na filmu se podílelo 15 000 lidí. Vkrádá se ono Pelíškovské "a přitom taková blbost". Aneb jsme tam, kde jsme byli před pěti lety. Technická brilance vs. trhání vlasů nad hloupostí scénáře. Být kosmonaut, už snad vážně ty filmaře zažaluju za urážku mého povolání, protože tato individua by nikdo soudný nepustil ani do Hvězdné pěchoty. Leda že by ta kolonizační loď byla variací na Archu B ze Stopaře, to by pak dávalo smysl. Demence postav hraničí s absurdním dramatem, takže např. očekávejte, že první, co moderní nezávislá žena udělá v neznámém nepřátelském prostředí poté, co přijde o polovinu svých kolegů, je, že se půjde sama vykoupat. Jiné dvě ženy hned po sobě uklouznou v téže louži rudé krve na bělostně bílé podlaze (čili variace na: Blondýna vidí slupku od banánu a řekne si: "a jéje, zase upadnu"). Nebo klasické "počkejte, může to být nebezpečné, co kdybychom se rozdělili". To je tu na denním pořádku. A například když vám již odhalený padouch nabídne, abyste se podívali do podezřelého vejce (poté, co už pár vašich kamarádů za podobných okolností skončilo), prostě to neřešte a udělejte, oč vás žádá, asi jako když Edmund Černá zmije zlikvidoval soupeře tím, že ho nechal prohlédnout si dělo zevnitř. Zkrátka víc komediálních prvků nemá leckterá dobrá komedie. Ještě by to do soundtracku chtělo skladbu Když android políbí androida. Alespoň že demence je dle tvůrců tentokrát univerzální a týká se i mimozemšťanů (ta Davidova vzpomínka je ale fakt ještě debilnější než to ostatní). Jediná postava, která se během filmu chová jakž takž rozumně (Danny Mc Bride), je na plátně hrozně málo a jakože hrdinka se na konci stává vychtěnou hrdinkou čistě jen proto, že naplňujeme stejné schéma, které k tomuto světu patří, aniž by to logicky zapadalo do předchozího vývoje postavy. Na finální "překvapivý" zvrat musí divák čekat ještě půl hodiny, ačkoli je to jasné jako houska na krámě (čímž mimochodem Covenant hodně připomíná vlastní vykrádačku Life), atmosféra nefunguje, o partu Cardů Retardů se není proč bát, stejně jsou od sebe nerozeznatelní. Opakuji z komentáře k Prometheovi: "ve Vetřelcích i těch několik vojáků, kteří byli KIA hned po první scéně, mělo svojí osobnost a místo v posádce i ve filmu. Frost, Dietrichová, Drake, Wierzbowski, seržant Apone, člověk si jejich jména i tváře zapamatuje. Tady po úvodním nepředstavení se spousta postav na desítky minut ztratí, aby se odkudsi objevily v náhodném místě filmu a bídně či hrdinně zahynuly nepoznány, nerozeznány." Zkrátka nic než hloupý film navazující na jiný hloupý film. Stejné chyby, stejné známky. Sám vlastně nevím, proč to neopatřit zaslouženým odpadem, snad za toho Wagnera, který tam občas zazní. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Představuji si, že kdyby se banda kamarádů v libovolném sociálně-lubrikujícím prostředí bavila o tom, jak by mohl pokračovat Prometheus, tak by jim v hlavách probleskovalo to, jak ve výsledku vypadá Covenant. Některé vize jsou ostré a super, spousta detailů a funkčních věcí je v mlze a postavy jenom jako loutky chodí od jedné cool scény k druhé. A Fassbender oplodní, co mu pod ruku přijde. Ale jako kdyby to vůbec nepřišlo do kontaktu s profesionálními filmaři, kterým někdo platí za to, aby vyrobili nejlepší možný výsledek. -"Don't let the bed bugs bite." ()

choze 

všechny recenze uživatele

S přehledem nejslabší VETŘELEC. Ridley opět rozkročený mezi wannabe filozofickou sci-fi o stvoření života a vesmírnou monster vyvražďovačkou a jestliže minule šlo o - pro někoho více, pro někoho méně - splasklou ambiciózní bublinu, tentokrát je výsledkem nezastírané béčko. A jestliže se minule vytýčil úplně nový směr (pátrání po původu Inženýrů a Vetřelců), tentokrát se v tom sice pokračuje, ale zároveň se de facto remakuje první VETŘELEC. Další posádka se neplánovaně probouzí z hibernace, vydává se za tajemným signálem na neznámou planetu se ztroskotanou mimozemskou lodí, stává se obětí infekce i androida se skrytou agendou, infekci zavlečou do mateřské lodi... Audiovizuálně je to opět nabouchané, postavy si svou charakterovou plochostí a hloupým chováním zase moc sympatií nezískávají, má to atmosféru, krev, nechtěně komickou scénu filozofování při hře na flétnu, nenápadité vyvražďování, jedinou větší a celkem zbytečnou akční scénu před koncem a závěrečný zvrat, který je průhledný prakticky od samého začátku. Dost tristní bilance, kterou v mých očích zachraňuje linie s Davidem, která až trochu moc stručně (ale za to slušně zlověstně) přivádí zpátky na scénu Inženýry i zodpovídá otázku stvoření Vetřelců nastolenou v PROMETHEOVI. Další díl v tomhle duchu radši ne. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Je třeba se smířit s tím, že atmosféra někdejších vetřelců je tatam. Scott přináší novou verzi podle starého scénáře, který obohatil zádumčivým tlacháním dvou adroidů o jejich elektronických snech, avšak pryč je i napětí a hrůza z monster. Spíš se zaobíráme vznikem finální podoby xenomorfa, jako kdyby to bylo nějak extra důležité. Takže, zatímco ve Vetřelci 1979 se jen naklonili nad vajíčko a vzali si příšeru na loď a tam s ní bojovali, zde se děje to samé, jen se sáhodlouhou přestávkou mezi "nakažením" a exportem na loď. Načež samozřejmě samotná naháněčka v chodbách korábu nemá prakticky ve srovnání žádný grády, jedná se jen o rutinní akci. Z vetřelce jde strach asi jako z babičina štrůdlu. Po akci ultimátního mimozemšťana ve filmu LIFE zde Scott se svým zabijákem blatantně selhává. Vetřelec je sice mrštný, ale celkem neschopný a křehký. A hloupý jako ostatně celá posádka. Budiž to tím, že je to ještě mladík, že za pár let, kdy začne obtěžovat posádku Nozdroloma, už trochu nabude formu, nemluvě o kadenci útoků v Aliens 1986. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Ten signál z neznámé planety neměl být „Take Me Home Country Roads“ od Johna Denvera, ale „Hurt“ od Johnnyho Cashe, protože tohle, drahý Ridley, bolelo nejen posádku vesmírné lodě Covenant.. Nepříliš funkčně svázaná hra na dvou písečcích, kdy ten první představuje akční sci-fi, co se sice koupe v odvážných krvavých lázních, ale inteligencí se otírá o AvP a druhý Fassieho androidí exhibici, při které se Walter / David potměšile tváří, jako že on ví, co ostatní ne, sám sobě recituje Shelleyho a hraje si při tom na Stivína, doktora Frankensteina či mocného Stvořitele. Nejhorší je, že já si uvědomil, že to točí Scott, až po finále na lodi, které budilo dojem, že něco z natočeného materiálu zase čeká až na director´s cut.. Ještěže James Franco bezodkladně vzplál touhou opustit plátno, protože místy se vyskytovaly momenty, kdy jsem očekával, že tam rozpustile nakráčí s Dannym McBridem a na krku budou mít přívěsky z vetřelčích pyjů. Výsledkem je bohužel i to, že má shovívavost při hodnocení Promethea začíná dostávat povážlivé trhliny.. ()

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Scott nemá příliš v lásce ostatní filmy z této série, tudíž zřejmě ani fanoušky, a Vetřelec: Covenant navazuje obsahově i náladově spíše na Promethea, který mrštné xenomorfy viděl jen z rychlíku. Tady do něj sice po slušně vystupňovaném začátku naskáčou v hojnějším počtu, ale v téhle jízdě není moc času na nějaký strach z neznáma. Černí slizouni se po vzoru slasherových vrahů náhodně teleportují, aby na někoho vybafli ve sprše či u studánky, ohodili krví nejbližší stěnu a vyklidili scénu pro pseudofilozofické forbíny androida Davida (jehož velmi snaživě hraje Michael Fassbender). Kdo tady komu dělá Boha a jaké literární klasiky zrovna citovat, to zkrátka Scotta tankuje víc než plíživý horor. Naštěstí neplní sny jen sobě, ale i fanynkám Fassbendera, který konečně prožije na stříbrném plátně romanci s vhodným partnerem – se sebou samým. Ano, polibky zde nerozdávají jen vetřelčí hlavičky, ale i homoroboti, účastnící se tak neoficiální soutěže o největší mimózní moment filmu. Konkurencí jim jsou trénovaní astronauti, kteří však spíš trénují na jejich první Jackass video, a panáčkující vetřelčátka. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

Fassbender hraje dvojité AI bezprecedentne, ale vzľadom ku škatuľkovému charakteru umelej inteligencie je aj jeho herecký plac obmedzený. Ostatný nehrajú zle, ale nemajú zďaleka také charizma. Mne sa osobne zlepenec príbehu celkom páčil, problém som nachádzal skôr v absencii rýchlejšieho napredovania gradácie a tempa. Logické premýšlanie je pandorinou skrinkou pre postavy v tomto žánru už desaťročia, takže som v tomto ohľade nečakal žiadne zázraky. Vizuálne lahodná oddychovka. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Ani nedávny Prometheus, ktorý sa snažil trochu rozšíriť a dovysvetliť univerzum pôvodného Votrelca mi nijak zvlášť nevadil a dokonca mimo vyvražďovacích scén ma aj dosť bavil, ale predsa len som sa viac tešil na toto nové pokračovanie, ktoré malo konečne omnoho viac ponúknuť aj samotného votrelca, ktorý mi roky chýbal, ale nakoniec to bola chyba, pretože práve votrelec a hororová zložka tomuto filmu dosť podkopáva nohy. Ako pokračovanie Promethea to v mimoakčných scénach funguje veľmi dobre, toto univerzum sa mi jednoducho páči a tu mi zápletka, ale aj samotný dej prišli dostatočne zaujímavé, je tu zodpovedaných mnoho otázok, nielen z Promethea, ale aj Votrelca, ktoré ma zaujímali už roky a na moje prekvapenie ma to dokonca ani nesklamalo a tieto odpovede mi vyhovovali, aj keď som sa ich dosť obával. Ale filmu sa aj tak nedarí držať plnú zaujímavosť po celý čas, tempo mi prvú polovicu prišlo trochu pomalšie a v druhej je to zase dynamické až moc, niektoré sekvencie by to chcelo skrátiť a iné zase predĺžiť, jednoducho k ideálu to malo stále ďaleko, ale celkovo ma to bavilo. Ale práve po tej hororovej zložke ma to skoro vôbec nebavilo. Akoby tvorcovia zabudli, aké typy hororových scén boli v pôvodnej sérii najlepšie, práve tie pomalšie, v ktorých sa votrelec nečakane sa objaví pri svojej obeti a nemilosrdne ju zlikviduje alebo unesie. Toto je návrat ku trojke, ktorú mám z celej série najmenej rád, ale ešte v o dosť horšej podobe. Hororové časti sú zbytočne preakčnelé, votrelca vidno príliš moc a často v úplne nevhodných lokáciách, napríklad taký útok na lúke alebo jeho pohyb po vonkajšej strane vesmírnej lode mi vôbec nesedeli a navyše je neustále až moc viditeľne digitálny. Pri týchto nových dieloch klasík si len divák uvedomí, ako sa to kedysi robilo omnoho poctivejšie a lepšie. A tak vlastne jediný hororový moment, ktorý ma celkom zaujal bola scéna v sprche a od tej som pri tom čakal najmenej. Ale aspoň tu vyzeral votrelec konečne poriadne. Inak krvi a zabitých je tu viac než dosť, ale tie likvidácie teda za moc nestoja, tu som čakal omnoho viac. Problém je aj obsadenie, jedine Michael Fassbender v dvojúlohe androidov je výborný, obe jeho postavy a rozdiely medzi nimi ma bavili, práve jeho postava je na moje prekvapenie veľkým plusom nielen tohto dielu, ale myslím, že aj celej novej série a práve kvôli nemu som zvedavý, ako sa budú vyvíjať ďalšie diely. Zvyšok postáv je už úplne zameniteľný, takže mi bolo úplne jedno, kto prežije. Režijne to inak nie je zlé, Ridley Scott vie stále natočiť minimálne nadpriemerný blockbuster, vizuálna stránka je výborná, ale aj mimo nej má svoje klady, len ako som spomínal, tá hororová stránka nestojí za nič. A musím pochváliť aj hudbu, tá sa mi dosť páčila. Takže Alien: Covenant určite nie je zlý film, kľudne si to ešte pozriem a kladov je tu dosť, hlavne to zodpovedanie mnohých otázok z Promethea a Votrelca, ale na film z tohto univerza je to predsa len trochu slabé, samotná postava votrelca si zaslúži omnoho citlivejší prístup a lepšie vymyslené scény, než tieto na zúfalo priemernej úrovni. 66% () (méně) (více)

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

S drobnou nechutí za velmi slabé 3 body... protože byl prostě lepší než Prometheus, kterému jsem dal velmi slabé 2 body. V čem lepší? V práci s postavami. Tím nemyslím (jen) postavení celého filmu na Fassbenderovi, který částečně nepřehrával, ale spíš to, co jsem v Prometheovi zoufale hledal - postavy, s kterými by se dalo aspoň trochu identifikovat, které by byly životné (tady tu a tam ano). Co postrádám nadále, je logika chování skoro všech, nicméně ve vyhrocenosti zápletky to pominu. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Nechci působit jako zrovna tenhle chlápek, ale přišlo mi, že filmu by pomohlo kdyby hlavní hrdinka byla pěknější a sympatičtější. Jinak to fungovalo hezky, obzvláště Michael Fassbender byl výtečný v rolích robotů a také mne velice zaujala návaznost na přechozí díl i když ten byl ve výsledku lepší než pokračování. 3 hvězdy zasloužené (65%) ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Stvořitelská linie z Promethea je obohacená o citování původního Vetřelce. Sebevražednými sklony trpící posádka bojuje s příznaky podivného patogenu a pak i s oblíbenými slintaly. Posádka je kromě McBridea nezajímavá. Fassbender ve své dvojroli dominuje a rozhodně patří k nejzajímavějším postavám celého Vetřelčího univerza. Vizuálně je Scott pořád na úrovni, kulisy zničené civilizace jsou neuvěřitelně působivé. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Před premiérou jsem byl jasně smířený s tím, že jdu na Promethea 2 a laškovně jsem tento sequel, jehož název se v průběru preprodukce a produkce několikrát změnil (Paradise-lost asi příště), označoval. Viděl jsem všechny související snímky, fanoušek ovšem nejsem, ačkoliv jsem byl v obnovené premiéře v kinech na jedničce i dvojce. Před pěti lety jsem byl také poprvé v Imaxu na Prometheovi a byl to pro mě naprosto skvělý zážitek, později jsem sice oddělil zrno od plev, ale stále mám onen "návrat" k sérii poměrně rád. O to překvapivější pro mě bylo v kině zjištění, že "Alien: Covenant" není jen marketingová klička a už úvodní zelené poznámky dávaly tušit příklon k legendárnímu dílu, na který nejen pamětníci stále s láskou vzpomínají. Vzal jsem to hodně ze široka, ale takhle nějak jsem se v kině cítil. Úplný flashbackový začátek s "otcem" jsem nejprve úplně nechápal (pusťte si prolog, ty dvě minuty ve filmu citelně chybí), pak přišla atmosféra ála Vetřelec 1 a až pak se řešily události z minulého filmu. Je to jeden velký mišmaš, který velice pomalu přistupuje k nevyhnutelným událostem přislíbeným v trailerech, ovšem když už na ně dojde, tak je to velice brutální hororová přehlídka vetřelčích fragů, které jsme sice již vesměs viděli, ale dnes to přecejen vypadá mnohem lépe a nekompromisněji. Když říkám hororová, tak musím Riddleyho Scotta pochválit, jelikož takovou porci napětí a překvapení při lekačkách jsem už dlouho nezažil a dobře jsem se u nich bavil. Příběhově to ovšem opatrně přešlapuje na místě, abychom se náhodou omylem nedostali moc blízko k událostem prvního filmu, opakuje se zažitý koncept průzkumu neobydlené planety a taktéž se opět opatrně nastiňuje mytologie s Tvůrci a končí obrovským, ač téměř ihned předvídatelným, cliffhangerem. Foxové zatím nic dalšího neoznámili, jestli tohle bude propadák, tak tu máme snad nejzbytečnější a navíc nedokončenou sérii, které měla kdysi tak velké ambice..takhle je to jen fajn film, který si v dohledné době rozhodně znovu nepustím. PS : James Franco? Klidně místo něj mohl být kdejaký noname a ničemu by to nevadilo. Určitě jen vzali nějaké vystřižené záběry ze 127 hodin. :-D...7/10 ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Jestli si tohle pustí James Cameron, musí se jen škodolibě uculovat, jak mu podobné prvky jakou jsou v Covenantu fungovaly v jeho klasice Alliens před 30ti lety minimálně o dvě třídy lépe. Jediné co Scott překonává a vychází ze stínu předchozích dílu je opojný vizuál a výprava. Jinak velké zklamání. Scénář vycucaný z prstu, hrdinové bez šťávy, Vetřelce málo a android hrající na flétnu - wtf ? Scott cpe filozofii a rádoby myšlenkové přesahy někam, kam vůbec nepatří a nebo ok, ale jinačí formou. Paradox je, že on sám by to měl vědět nejlépe, protože dal tomuhle spektakulárnímu monstru život. Opět výsadková loď, signal od osadníků na neznámé planetě, vojácí nedbající na hrozby a zajeté bezpečnostní postupy, jatka, záchranný modul, těžká technika, přetlaková komora. S nějakými menšími odchylkami a přesmyčkami v podstatě to stejné opakující se pořád dokola. Příští díl prosím dostaňte Vetřelce na Zemi, pusťte ho do měst a udělejte třetí světovou, ať máme konečně po 20ti dílech nějaké ozvláštnění. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Nejprve velké nadšení, ovšem pak nám ty barevné balónky cestou z poutě postupně popraskaly. Revoluce to nebyla, k průšvihu se blížíme i podruhé. Prometheus byl minimálně rozpačitý. Dějově předcházel původnímu Vetřelci, někdejší svět rozšiřoval a měl nám představit, odkud se neznámý mimozemský organismus vzal a jak vznikl. Potenciál k rozvíjení mytologie tady tudíž byl, jenže.. Další vetřelčí zastavení britské legendy potěší skvostnou výpravou, velmi dobrými triky i hudbou. Atmosféře strachu z prvního (bezmála čtyřicet let starého) dílu se ovšem ani nepřiblížíme. Poměrně dlouho sledujeme osudy asi tuctu členů posádky lodi Covenant, která převáží v umělém spánku jedince k osídlení a vybudování lidské kolonie. O postavy se nebojíme, jsou zoufale zaměnitelné a k některým si cestu vůbec nevytvoříme. Melou filozofické bláboly, dělají pitomé kroky, za které by scénáristé zasloužili přes prsty. Ridley Scott, který letos oslaví osmdesáté narozeniny, navíc trestuhodně zeslabil vliv titulního monstra a žádných dramatických her na schovávanou se nedočkáme. A o ty tady přece jde, ne? ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Téměř dvě hodiny se Scottův COVENANT tváří jako tradiční akční sci-fi horor, s troškou té filozofie pana režiséra o stvoření a umírání, aby vás pak finální pětiminutovka, se skvělou pointou (to je ona přidaná hodnota) uvrhla do stavu, kdy o filmu přemýšlíte ještě několik hodin po odchodu z kina. Ridley Scott se po trochu průměrnějším MARŤANOVI, vrátil se vší parádou a připravil mi kvalitní krvavý sci-fi zážitek, díky kterému nám po letech konečně dějově dozrál i PROMETHEUS. Tak ať vás blešky štípou celou noc... ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Zrejme som až príliš dúfal, aby sa tunajší divák zakliesnením "Alien: Covenant" na 66%-tách mýlil. Lenže uvedené hodnotenie, mnohými od odpadu do piatich hviezd vykreslené, je akoby skutočnou realitou kvality prevedenia. Strašne som si prial, aby všetci Scott-ovi krivdili, a ja tu následne tým kritikom "amatérom" (rovnako ako som ja sám), slovnými hračkami vytriem zrak. Lenže ja sa až na určité nápady či dokonalé gore zábery skrátka nemám čoho chytiť. A tak mi nezostáva nič iné ako skonštatovať, že je "Alien: Covenant" síce nenudná "anekdota", ktorá celkovú sériu po "Prométheovi" prebrala zo spánku, lenže ako celok bez duše, som absolútne nemal ten "feeling", aký som skrátka čakal, že mať budem. Votrelec už zrejme nikdy nebudem tým Votrelcom, ktorý sa bude zakrádať z temných kútov, ako som si Ja hlupák, naivne vsugeroval pred 20 rokmi. Palec síce hore, no posledný článok ostal zlomený. Každopádne, veľmi sa teším na ďalšie pokračovanie. Toto prekrásne monštrum bude totiž baviť vždy ... - 65% ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Rovnocenné nebo o něco lepší pokračování Promethea, který se mi také líbil, mě několikrát příjemně překvapilo. Protože jsem viděl asi jen jeden trailer, opravdu jsem o ději tušil jen málo, a tak jsem se zkrátka nechal pozvat na další průzkum další planety, ze které přišel další signál a kde patrně číhá něco hladového... Čili ten pravý vetřelčí základ tam byl, okořenilo ho něco nového z mytologie a hlavně zajímavá myšlenka o tom, jak a proč se někdo může vzbouřit proti svému tvůrci. Ridley Scott to všechno natočil skvěle, Michael Fassbender a Michael Fassbender hrají oba výborně. ()

Související novinky

Fede Alvarez natočí nového Vetřelce

Fede Alvarez natočí nového Vetřelce

05.03.2022

Zatímco plánovaný vetřelčí seriál pro kanál FX je stále v přípravách a jeho natáčení by mělo začít v roce 2023, kolem vzniku nových celovečerních filmů této franšízy panuje složitá situace. Stále se… (více)

RoboCop přišel o režiséra

RoboCop přišel o režiséra

16.08.2019

Režisér filmů Elysium a především chváleného District 9 Neill Blomkamp se té smůly nezbaví. Jeho pokračování Vetřelce se Sigourney Weaver bylo zaříznuto poté, co se Ridley Scott rozhodl pokračovat ve… (více)

Chystá Ridley Scott dalšího Vetřelce?

Chystá Ridley Scott dalšího Vetřelce?

01.06.2019

Vetřelec minulý týden oslavil 40. výročí a v rámci oslav došlo i na rozhovor se samotným tvůrcem ikonického hororu Ridley Scottem (Černý jestřáb sestřelen, Konzultant). V něm pak Scott mimo jiné… (více)

O čem by byl další Vetřelec?

O čem by byl další Vetřelec?

15.11.2018

Pokud jste viděli poslední filmy z vetřelčí série od režiséra Ridleyho Scotta (Marťan, Gladiátor), pak je vám nejspíš jasné, že měl slavný tvůrce pro svoji temnou sci-fi ságu ještě velké plány. V… (více)

Reklama

Reklama