Reklama

Reklama

Půjčovna masa

(seriál)
  • USA Altered Carbon
Trailer 1
USA, (2018–2020), 15 h 36 min (Minutáž: 43–67 min)

Tvůrci:

Laeta Kalogridis

Předloha:

Richard Morgan (kniha)

Hrají:

Martha Higareda, Joel Kinnaman, James Purefoy, Stephanie Cleough, Ato Essandoh, Byron Mann, Andre Tricoteux, Matt Frewer, Renée Elise Goldsberry (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(18)

Po 250 letech strávených v hibernaci je oživený vězeň, který si může vydobýt svobodu jediným způsobem: musí zjistit, kdo je vrah. (Netflix)

Recenze uživatele jackalsc k tomuto seriálu (2)

Série 1 (2018) (S01) 

Nelíbí se mi tu celkové zpracování. To že je to z knihy začíná být patrné hned od začátku. Všechny ty vymyšlené/nové termíny a jména kterými je divák zahlcen a naprosto zmaten jsou fakt úžasné. Prostě si nemyslím, že by se digitální provedení knihy mělo dělat takovým způsobem, že je divák očividně ošizen o mnoho podstatného a to třeba i ve smyslu zvolnění a vykreslení atmosféry atp. co má kniha nabídnout ve snaze vtěsnat všechno do nejkompaktnějšího balení od sardinek. Portnout to samozřejmě není lehké, ale právě od toho jsou tvůrci jak se s tím poperou a jak kreativně adaptují daný scénář. Toto je očividné zklamání a jakési ignoranství tvůrců, kteří naprosto prdí na lidi tématem nepolíbeným a nakonec to vypadá jako by se odborník snažil vysvětlit laikovi nějaké téma a přitom by s nim mluvil jako se sobě rovným v dané oblasti. Toto prostě takto nefunguje a je škoda vidět furt další a další díla, která se ne a ne poučit z chyb které tu máme tolik desetiletí. Potenciál má příběh dobrý, a to bude možná tak všechno. Někdy i ty "Hollywoodské" scénky mě fakt sraly. ()

Série 2 (2020) (S02) 

O něco slabší než první série. Série se snaží prorazit úplně jinou cestou a funguje to tak napůl. Ač schválně jsou změněni herci, protože si to povaha seriálu žádá, nemůžu se ubránit a připadá mi to prostě divné. Jak když někdy v seriálu umře herec, nebo nějaký dabér a musí se nahradit. Prostě to není ono. Jednoznačně nejlepší charakter je Poe, ten byl od začátku seriálu až dokonce perfektní postavou. Joel Kinnaman se svou výbušnou povahou prostě chybí. Ač se Anthony Mackie snaží sebe víc, má jiný typ hněvu, který není vůbec Kinnamanovi podobný a někdy to vypadá dost uměle. Tvůrci se o výměnu pouzder postarali, ale nepohlídali si, že uvnitř by měl být charakter který má aspoň trochu stejné chování. Bylo tu strašně moc hovadin cíleno na zavděčení nenáročnému divákovi. A občas mi seriál připadal jako nějaký stupidní ambient program který je dělán ku žehlení, přípravě večeře atp. Protože pochytíte z něho úplně vše a když něco nepochytíte, tak to nepochytí ani lidi co se u toho 100% soustředí, protože tvůrci prdí na nějaké vysvětlení a rovnou to prásknou z knihy. Celý seriál mě jaksi neoslovil a jsem rád, že už to mám za sebou. 50% ()

Související novinky

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2018

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD.cz tradičně sestavili trojku nej filmů a seriálů, uvedených do distribuce nebo na filmových festivalech v uplynulém roce. S pěti hlasy jednoznačně vyhrávají mezi filmy… (více)

Kyberpunkový Altered Carbon mění obsazení

Kyberpunkový Altered Carbon mění obsazení

30.07.2018

V čerstvě oznámené druhé řadě kyberpunkové sci-fi Altered Carbon od Netflixu se v hlavní roli vojáka Takeshiho Kovacse nově objeví herec Anthony Mackie (Captain America: Občanská válka, Detroit). Ten… (více)

Netflix a hvězda bojových umění

Netflix a hvězda bojových umění

01.07.2018

Netflix si objednal akční sci-fi seriál Wu Assassins s hvězdou bojové série Zátah Iko Uwaisem. Scénář k novince napíše John Wirth (Terminátor: Příběh Sáry Connorové, Falling Skies), o režii první… (více)

Barbar Conan míří do televize

Barbar Conan míří do televize

06.02.2018

Amazon dal před pár měsíci najevo, že si hodlá sehnat vlastní Hru o trůny. Krokem číslo jedna byl nákup televizních práv na Pána prstenů, z čehož se má ukuchtit prequel slavné filmové trilogie. Krok… (více)

Reklama

Reklama