Reklama

Reklama

Půjčovna masa

(seriál)
  • USA Altered Carbon
Trailer 2
USA, (2018–2020), 15 h 36 min (Minutáž: 43–67 min)

Tvůrci:

Laeta Kalogridis

Předloha:

Richard Morgan (kniha)

Hrají:

Martha Higareda, Joel Kinnaman, James Purefoy, Stephanie Cleough, Ato Essandoh, Byron Mann, Andre Tricoteux, Matt Frewer, Renée Elise Goldsberry (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(18)

Po 250 letech strávených v hibernaci je oživený vězeň, který si může vydobýt svobodu jediným způsobem: musí zjistit, kdo je vrah. (Netflix)

Recenze uživatele Yoshitsune k tomuto seriálu (2)

Série 1 (2018) (S01) 

Tak nějak, se to všechno semlelo a já skončil u tohle seriálu, a měl sem od toho opravdu, velké očekávání. A je velká škoda, že to neni zase taková bomba, jak se to tváří, nejvíc mi vadí, že první epizoda se tváří dost špinavě, tak jak se od cyberpunkové sci-fi očekává že ? Ale jak epizody jdou, tak to ve městě neni zase tak zlý, jako jo někteří lidé sou nakaženi virem, ale společnost jako celek, dobře funguje a nějaká dystopická, či utopická budoucnost se zde nekoná. Sou zde vrstvy lidí, jak se sluší a patří, chudí, ti uprostřed a pak ti co žijí v nebi, ale neni tady špinavá budoucnost a o nějakém konfliktu se ani nedá mluvit, až na pár lidí, co mávají transparenty. Atmosféra je taková přelétavá a moc to na mně nepůsobilo, navíc hlavní hrdina byť vede super vnitřní monology, tak v sedmi epizodách a ve dvou tělech ojede, snad všechny ženské postavy, které v seriálu figurují. Já chápu, že i budoucnosti se budeš šukat ostošest, ale špinavou cyberpunkovou budoucnost tím fakt nevytvoříte. Na druhou stranu, poslední tři epizody, sou fakt hodně dobré, a sex, jak si ustupuje do pozadí, za což sem velice rád, jelikož hlavní záporák, je opravdu něco. Navíc, ve finálních epizodách, začne běhat malý Asijský mužíček, který si o sobě myslí že je Hulk, takže o legraci je postaráno. Akce je spíš víceméně o chvatech a úderech, takže málo kung-fu ve sci-fi, to nevěští nikdy nic dobrého. Ale abych nekončil negativně, který seriál, si dovolí v jedné epizodě pustit BABYMETAL ha ? Jen tenhle seriál a to se fakt cení. https://www.youtube.com/watch?v=1ce456Nnkt8 ()

Série 2 (2020) (S02) 

Docela mně tady zaráží hodnocení, ale také bych si na už mohl konečně zvyknout, spousta věcí je zde podhodnoceno a nespočet kvalitních filmů a seriálů, je v modré barvě a zatímco v červené barvě, sou záležitosti kterou jdou mimo veškeré chápání. A co se mi na první sérii nelíbilo, to tady bylo relativně napraveno a nebo je v tomhle ohledu vidět aspoň nějaký posun a to k lepšímu. Co se týče města, je fajn vidět ty různé sociální vrstvy a i špínu, co je v ulicích, takhle to je ve všech, mohli tedy ukázat víc, ale dobrý, je to podstatně lepší než v první sérii. Ale konečně, sou tady fajn hračky, přístroje, satelity od starých bohů a jiné fajn věci, co do cyberpunkového světa patří, v tomhle ohledu si tvůrci dali záležet a já sem za to rád. Tak a teď k postavám a jejich příběhům, asi začnu od té, která měla tady tu nejslabší linku a to je ona lovkyně odměn. V první sérii, byl Vernona rozhodně lepší parťák a i to s jeho rodinou mělo lepší vyústění, tady to na mně působilo, že k tomu přišla úplně náhodně. Co se týče Poea, jeho linka je smutná a líbala se mi jeho oddanost kterou měl ke Kovačovi a líbilo se mi jak to celé s ním dopadlo. A teď k té hlavnímu, ke Kovačovi jeho příběh a všechno kolo toho, bylo super, mělo to napětí, super konec a celé to bylo záživnější. Příběh je sice jedna velká honička a schovávání se před nepřáteli, ale je to napínavé a má to pořádný grády, už od začátku, navíc poslední tři epizody, sou tedy něco, nešetří se zvraty, akcí a napětím. A ještě jedna věc stojí za pochvalu, to že tvůrci popustili uzdu fantazie a dali sem zajímavého úhlavní nepřítele, který předčí kde jaké lidské protivníky. Takže má to sice sem tam nějaké věci, které občas harpují, ale jako celek je to výborné a snad bude třetí série, začíná mně to totiž bavit. ()

Související novinky

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2018

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD.cz tradičně sestavili trojku nej filmů a seriálů, uvedených do distribuce nebo na filmových festivalech v uplynulém roce. S pěti hlasy jednoznačně vyhrávají mezi filmy… (více)

Kyberpunkový Altered Carbon mění obsazení

Kyberpunkový Altered Carbon mění obsazení

30.07.2018

V čerstvě oznámené druhé řadě kyberpunkové sci-fi Altered Carbon od Netflixu se v hlavní roli vojáka Takeshiho Kovacse nově objeví herec Anthony Mackie (Captain America: Občanská válka, Detroit). Ten… (více)

Netflix a hvězda bojových umění

Netflix a hvězda bojových umění

01.07.2018

Netflix si objednal akční sci-fi seriál Wu Assassins s hvězdou bojové série Zátah Iko Uwaisem. Scénář k novince napíše John Wirth (Terminátor: Příběh Sáry Connorové, Falling Skies), o režii první… (více)

Barbar Conan míří do televize

Barbar Conan míří do televize

06.02.2018

Amazon dal před pár měsíci najevo, že si hodlá sehnat vlastní Hru o trůny. Krokem číslo jedna byl nákup televizních práv na Pána prstenů, z čehož se má ukuchtit prequel slavné filmové trilogie. Krok… (více)

Reklama

Reklama