Reklama

Reklama

The Legend of Conan

všechny plakáty

Obsahy(1)

Arnold Schwarzenegger se v Legendě o Conanovi vrací k postavě, která v podstatě odstartovala jeho hollywoodskou kariéru. Cimmerský válečník Conan prolil krev mnoha svých protivníků a jeho zaprášené sandály drtily lebky vinných i nevinných. Žízeň jeho meče uhasila až koruna, kterou sňal ze zbytku hlavy pyšného krále Aquilonie, nejmocnějšího království hyborské éry. Zemi vládl moudře a v čele své armády ničil nepřátele stále se stejnou chutí. Nyní již starý král Conan dospěl ke konci svých dní a čeká na bitvu, která bude jeho poslední. (3DD!3)

(více)

Diskuze

m.a.t.o.

m.a.t.o. (hodnocení, recenze)

Wacoslav1

Zase si isiel na nejaky kvalitny trash do kina, ze si si musel uhnut? :D

 

stuntmanMIKE: na Megaca je to tak standardne prehladne :)

na příspěvěk reagoval Wacoslav1

vegetol.mp

vegetol.mp (hodnocení, recenze)

Lacike , Wacoslav1

Lacike: Evidentně:) Mimochodem mám novej překladatelskej fail. V Nesmiřitelných říká Gene Hackman, že se oholil, protože ještě 3 hodiny po jídle cejtil z těch vousů polívku. A v titulcích se píše něco o tom, že jedl mejdlo. Jo, soup jako soup. Přitom v dabingu to přeložili dobře:))

 

Wáca: Milane, proč piješ, když to neumíš?:)

na příspěvěk reagoval Lacike, Wacoslav1

Wacoslav1

Wacoslav1 (hodnocení, recenze)

stuntmanMIKE

To jsem nenapsal. Jasně, že střihů by mohlo bejt míň nevím proč se v tom vyžívá, ale pro mě pořád tahle scéna lepší než honička v Die hard 5... Nebo teda dobře serete mě, ale rozvedu to trochu i když se mi nechce :-) V soubojích je taken 3 taky rychle sestříhanej, ale pořád je vidět co se děje, co Neeson zrovna dělá, jenom je to v trochu rychlejším sledu. Třeba v Die hard 5 se Willis vrhne na záporáka, skočí na něj do toho pět zmatených rozklepaných střihů na dění okolo a najednou prostřih jak záporák leží na zemi z rozbitou hubou. nevíš vůbec co se stalo, jenom si sledoval co se dělo okolo, pět záběrů na pět různých věcí, ale nevidíš ani z jediný vůbec nic ani hovno vlastně víš, že se něco událo, ale nemáš šajnu co prostě různý situace všechny sestříhaný do jedný scény a ty pořádně nezachytíš ani jednu z nich. Taken 3 sice taky stříhá jak o život, ale aspoň ukáže jednu konkrétní věc byť rychle sestříhanou a až pak jde na další nekombinuje dohromady 10 různých záběrů třeba v bitce jede jenom tu bitlu a nesnaží se zachycovat nic navíc, takže bitku můžeš sledovat, sice je to rychlý, ale já viděl co zrovna Neeson konkrétně dělá. Řekl bych navíc, že je tu jistá předpojatost řekne se Megatonovskej střih a všichni hejtujou už jenom z principu.

na příspěvěk reagoval Sabrewulf

vegetol.mp

vegetol.mp (hodnocení, recenze)

Wacoslav1

Tak subjektivní to bejt může.Fakt je, že ty u toho Magatona nevidíš co se děje. Jen tušíš. V nějakým fajtu měl tuším dva střihy během vteřiny. To je pro lidský oko těžko zachytitelný

na příspěvěk reagoval Wacoslav1

vegetol.mp

vegetol.mp (hodnocení, recenze)

Wacoslav1

I já, kterej dělám v televizi střihače 16 let a mám vycvičený voko, nestíhám Megatonův střih. Co teprve nějakej Lojza, co dělá třeba popeláře nebo továrníka:)

na příspěvěk reagoval Wacoslav1, Lacike

Wacoslav1

Wacoslav1 (hodnocení, recenze)

stuntmanMIKE

Neříkám, že to bylo ok, ale pořád mi Taken 3 přišel přehlednější než Die Hard 5 Když je porovnám, tak Moore to je z mýho pohledu skoro samá žumpa. Megaton kromě Kurýra 3 zase neměl žádnej zásadní nekoukatelnej průser. Taken 2, 3 nebo Colombiana jsou u mě normální průměrný nijak nepohoršující akční blbosti.

na příspěvěk reagoval vegetol.mp

Lacike

Lacike (hodnocení, recenze)

vegetol.mp

Antoine Fuqua, Rob Cohen, Nimrod Antal nebo třeba Stephen Sommers asi nikdy nenatočí zlomový filmy jako Die Hard neboTerminátor. To ale neznamená, že bych si jejich filmy neměl užít.

 

A kto ti v tom brani? Zle reakcie na tych reziserov? Kedze si dlhodobo fanusik filmov, ktore maju vseobecne mizerne hodnotenia, tak si si uz na to mohol zvyknut.

 

Hele ja som si kurevsky uzil remake Evil Dead a väcsina recenzii to sprdla pod zem. Tie vludnejsie to oznacili ako priemer. Podla mna je to tak dobry horor aky som uz dlho nevidel. Takze na ohlasy druhych jebem.

Rob to tak aj ty a vykasli sa na tu tvoju krizovu vypravu za chranenim podhodnotenych filmov a reziserov.

Ber to tak, ze sa ostatní maju iny nazor.

Ale s tym Affleckom suhlasim. Ja som ho mal vzdy rad a povazujem ho za standardneho herca. To jak sa meni na neho nazor je vtipne. :))

na příspěvěk reagoval Flipnic

vegetol.mp

vegetol.mp (hodnocení, recenze)

Lacike

"Tak ale u kazdeho filmu vypomahaju so scenarom dalsi ludia, ktori nie su uvedeni.A napriek tomu su filmy, ktore maju ocividne dobry scenar a potom tie, kde to je totalne dojebane."

 

Tak scénář by měl na place přepisovat scenárista. Pokud nemůže, producenti ho nesnáší nebo nemá nápad na žádaný změny, zavolají někoho jinýho. A to že některý filmy dopadli při přepisu scénáře v průběhu natáčení dobře a jiný blbě, je otázka náhody. Gladiátor dopadnul dobře, na Jurský parku 3 je dle mýho vidět, že to pytlíkovali za chodu, protože ten příběh není uspokojivej a má asi 80 minut. U Die Hard 5 to dle mýho jde vidět, že jen příběh neúplnej.

 

"Potom ako chces hodnotit, ci za dobry alebo zly scenar môze len jeden clovek, alebo x prepisovatelov?"

To právě pořádně nezhodnotíš. To že si lidi zvykli, že se k tomu budou vyjadřovat ještě neznamená, že to dělají dobře.

 

"Proste ked Moore toci dlhodobo filmy na nejakej urovni a Cameron toci dlhodobo filmy na ovela vyssej urovni, tak Moore nebude genius ktoremu to furt zhatilo zle studio, ale proste nema na Camerona."

 

Tak nikdo netvrdí, že je Moore stejně zlomovej režisér jako Cameron nebo jiným žánru třeba Copolla nebo Scorsese. Ale jsou jiný solidní režiséři, na jejichž filmy se rád kouknu, ale který se nikdy nezařadí mezi nějakou modlu žánru. Antoine Fuqua, Rob Cohen, Nimrod Antal nebo třeba Stephen Sommers asi nikdy nenatočí zlomový filmy jako Die Hard neboTerminátor. To ale neznamená, že bych si jejich filmy neměl užít.

na příspěvěk reagoval Lacike

stuntmanMIKE

stuntmanMIKE (hodnocení, recenze)

vegetol.mp

no ano...a prave to odlisuje dobrych reziserov od rutinerov a slabych reziserov :) Ved ono si zase fakt treba povedat, ze ten reziser ma nejaku tu moc a dava do toho kus svojej vizie... nie je to len chlapik (teda aspon by nemal byt), ktory stoji na place a krici "Akcia" a "Strih" ... Je mi jasne, ze z hovna sa bic upliest neda, ale mas filmy, kde scenar nieje nijako silny, ale posobia velmi dobre. Nevravim, ze napriklad Stallone je pan reziser, ale citit tam tu jeho vsuvku... taky Rambo 4 napr. mal scenar nic moc, ale bol natoceny kvalitne a zanechal vo mne pocit dobre odvedenej roboty. Neslo skratka o tuctovku... 

stuntmanMIKE

stuntmanMIKE (hodnocení, recenze)

Lacike

presne si sformuloval myslienky, ktore sa mi honili v hlave a nevedel som sa vykokotat :) 

 

Inak este jedna vec ma sere a to velmi. Ako je mozne, ze producenti daju zelenu filmu s nejakej serie s urcitym standardom a historiou, ktory ma zly scenar ? Je mi jasne, ze ten film zarob, ale zarobi kvoli znacke, ktoru tymto sposobom pomaly pochovaju... tak to dopadlo s Die Hard a s Takenom. Musi im byt jasne, ze ked sa vyvali vlna kritiky, ze dalsi film z tej serie zarobi menej lebo ludia budu skepticky a uz tak nadsene do kina chodit nebudu. Nerozumiem tomu...

vegetol.mp

vegetol.mp (hodnocení, recenze)

stuntmanMIKE

!Som ochotny pristupit na to, ze Moore je proste rutiner, ktoremu sa da daco natocit on to natoci, ale nenecha tam nic zo seba, nejaku svoju charakteristiku. Proste si nemyslim, ze ho to az tak bavi, ale ze to berie ako robotu a to je chyba..."

 

Tak já viděl s Moorem několik rozhovorů a přišel mi jako rozumnej chlápek, kterýho to baví. Já z tý třesoucí kamery taky nejásám, ale poděkujme panu Greengrasovi, kterej nastartoval novej trend:-) Na kterej naskočili nejen tvůrci Bondovek, ale i Stallone nebo Blonkamp. A co se týče toho, že nemá žádnou charakteristiku. Né každej ja Sam Raimi, Tony Scott nebo Michael Bay. Když ti dám vedle sebe deset filmů různej režisérů, aniž bys věděl kdo to točil, nepoznáš nic. Plno režisérů má jejich rukopis spojenej i s tématama který točí, né s nějakým zásadním vizuálním "trikem", kterej je prozradí.

na příspěvěk reagoval stuntmanMIKE

Lacike

Lacike (hodnocení, recenze)

vegetol.mp

Tak ale u kazdeho filmu vypomahaju so scenarom dalsi ludia, ktori nie su uvedeni.

A napriek tomu su filmy, ktore maju ocividne dobry scenar a potom tie, kde to je totalne dojebane.

Potom ako chces hodnotit, ci za dobry alebo zly scenar môze len jeden clovek, alebo x prepisovatelov?

To by sme sa mohli na nejake hodnotenia rovno vykaslat.

A tak to je aj u reziserov a dalsich. Proste ked Moore toci dlhodobo filmy na nejakej urovni a Cameron toci dlhodobo filmy na ovela vyssej urovni, tak Moore nebude genius ktoremu to furt zhatilo zle studio, ale proste nema na Camerona.

na příspěvěk reagoval stuntmanMIKE, vegetol.mp

vegetol.mp

vegetol.mp (hodnocení, recenze)

Lacike

Snažím se nenechat se ovlivnit. Nebudu o někom psát, že je debilní scenárista, když vím, že to co sleduju není jen jeho práce, ale dalších 4 lidí. Což je tady naprosto běžná praxe. Já se snažím vždycky na filmech vidět to dobrý a hlavně do toho netahat emoce. Jako třeba nemám rád Wila Smithe, takže tomu dám odpad. Tomu se fakt bráním. Dneska už si lidi neumí ty filmy užít. Mají toho plno, zadarmo a na požádání, takže furt jen píčujou:))

na příspěvěk reagoval Lacike

stuntmanMIKE

stuntmanMIKE (hodnocení, recenze)

vegetol.mp

OK suhlasim... nevravim, ze za vsetko moze reziser. Samozrejme je to hlavne vec scenara pokial ide o pribeh. Ja si ale stale myslim, ze reziser je tam aj od toho aby trosku veci usmernoval. Aby usmernoval hercov, kameramanov, strihacov, casting a podobne. A tieto aspekty taktiez zvladnute niesu. Ja Die Hard povazujem za kravinu len preto, ze ide o Die Hard. Byt to iny film s Willisom, kde by sa nevolal McClane, tak to berem ako jednohubku. Ale vravim srala ma tam aj kamera aj strih, hlavny zaporak bol k hovnu... viem, ze tieto veci sa daju odpustit pokial je dobry dej, ale tu to tak nebolo. Ono vsetko toto dotvara dojem z filmu. Som ochotny pristupit na to, ze Moore je proste rutiner, ktoremu sa da daco natocit on to natoci, ale nenecha tam nic zo seba, nejaku svoju charakteristiku. Proste si nemyslim, ze ho to az tak bavi, ale ze to berie ako robotu a to je chyba... Nahanacka sa mi pacila, ale aj tam srala roztrasena kamera :)) 

na příspěvěk reagoval vegetol.mp

DEXTER099

DEXTER099 (hodnocení, recenze)

Tak pánové a snad i dámy :-) právě čtu Total recall a o to víc se těším na pokračování Conana-pokud bude úspěšný nový Terminátor a já pevně věřím ,že ano tak by se mohlo natočit ještě Komando 2,to by byla teprve lahoda.

vegetol.mp

vegetol.mp (hodnocení, recenze)

stuntmanMIKE

Ale sám jsi řekl, že se ti Die Hard 5 líbila ta automobilová honička. Já si prostě myslím, že většina lidí prostě nerozlišuje výslednej dojem a nedotaženost určitých složek. Prostě za všechno může režisér a basta:) Dle mýho to DH 5 schytala hlavně proto, že působí příběhově chudě. Je to jedna akce za druhou a není tam nějaký extra místo na nějaký rozvinutí příběhu. Za to ale režisér nemůže. Stačí si přečíst rozhovor se Skipem Woodsem a zjistíš, že studio ten scénář přepsalo a vykostilo z něj přes 30 minut. To samý Max Payne. Táhne to dolů ten klišoidní příběh, ale vizuálně je to prostě hezký.

na příspěvěk reagoval stuntmanMIKE

stuntmanMIKE

stuntmanMIKE (hodnocení, recenze)

vegetol.mp

to ja vsetko beriem... ale uznaj sam, ze ked sa nieco toci podla predlohy, tak sa to nevyhne porovnavaniu. O tom bol aj Max Payne. Niektori to zatratili preto, ze to nebolo podla hry... a niektori ako ja napriklad, ze to proste bolo zle :) Tak isto bol film Za nepriatelskou liniou proste zly :) No a ked uz hovorime o moorovi, tak ani ty nemozes povedat, ze Die Hard pokracovala v standarde ake mali predosle diely... Co sa tyka Afflecka a spol. suhlasim. Ono podobne ako u filmov sa robi promo aj u hercov. A Affleck sa dostal do kurzu. To ze hrat nevie je pravda, ale zase to kompenzuje reziserskou strankou, ktora mu hra do karat. A ani tak kvalitou rezie ako zaujimavostou projektov, ktore toci. No A Niko Cage... co ti poviem. Mne svojim smerovanim dost pripomina mojho oblubeneho Madsena. Proste hra vo vsetkom co pride. Aj ked u Cgea bol problem hlavne to, ze bol v dlhoch az po usi a musel hrat vo vsetkom. Cize vlastne ked projekt vyjde, tak poda standartn vykon... ked projekt nevyjde stale podava ten svoj vykon, ale film stoji za vyliz prdel.. 

na příspěvěk reagoval vegetol.mp

vegetol.mp

vegetol.mp (hodnocení, recenze)

stuntmanMIKE

Nesouhlasím:)) To je prostě o tom, že v momentě kdy Moore natočil Maxe Payna, mohli se fanboyové tý hry posrat, že to není tak, jak si představovali. A už to jelo. Tohle je prostě naprosto běžný. Jednu chvíli je Nick Cage super herec, pak zase ochotník, co hraje ve všem a strašně přehrává. Jednu chvíli je Ben Affleck lůzr, co hraje ve sračkách a neumí hrát. Teď se zase internetová většina mudrlantů usnesla na tom, že Affleck nebude debil, co neumí hrát, ale že to bu Pan Affleck, váženej umělec, co má ňáký ty Oskary a všichni si ho mocinky váží. To že o něm před pár lety všichni psali, že je ubožák, o tom se nemluví:)

na příspěvěk reagoval stuntmanMIKE, Lacike, Martin741

Související novinky

Arnie se vrátí jako Terminátor a Conan?

Arnie se vrátí jako Terminátor a Conan?

08.08.2017

Arnold Schwarzenegger poslední roky mluví hlavně o třech projektech - komedii Trojčata, šestém Terminátorovi a velkém návratu Conana. Nic z toho zatím nebylo oficiálně oznámeno a dosud se nemluvilo… (více)

Starý Conan je pořád ve hře

Starý Conan je pořád ve hře

05.08.2014

Arnolda Schwarzeneggera brzy uvidíme v Postradatelných 3 a do konce roku se objeví i v zombie dramatu Maggie. Velký kariérní test ho nicméně čeká až příští léto, kdy do kin vtrhne Terminator: Genesis… (více)

Nový Conan jako start trilogie?

Nový Conan jako start trilogie?

30.07.2013

Jeden by čekal, že Schwarzeneggerův návrat k ikonické roli v připravovaném The Legend of Conan bude „jednohubka". Producent Fredrik Malmberg ze společnosti Paradox (stála i za nepovedeným předloňským… (více)

Schwarzenegger slibuje Conana a Terminátora 5

Schwarzenegger slibuje Conana a Terminátora 5

06.06.2013

A taky Trojčata, ale nechtěli jsme vás děsit už v nadpisu... Přestože jeho plnohodnotný comeback nedopadl komerčně vůbec dobře (s celosvětovými tržbami 37 milionů dolarů při rozpočtu 45 milionů… (více)

Reklama

Reklama