Reklama

Reklama

Star Wars: Poslední z Jediů

  • Česko Star Wars: Epizoda VIII - Poslední z Jediů (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Ve filmu Star Wars: Poslední z Jediů od studia Lucasfilm pokračuje sága rodu Skywalkerů. Postavy předchozího filmu Star Wars: Síla se probouzí spolu s legendárními hrdiny galaxie prožívají strhující dobrodružství, během kterých odhalí prastará tajemství Síly a šokující události z minulosti. (Falcon)

Recenze (1 662)

rublik05 

všechny recenze uživatele

Už od začátku je jasné, že zde se moc na logiku nejen soubojů, ale i samotného děje a dějových zvratů moc hrát nebude. Film je totiž na takových scénách postaven a jako lákadlo pro malé dětičky si Disney připravil krásné, milé a roztomilé zvířátka. Do jaké míry to byl kalkul a sázka na jistotu, můžeme jenom spekulovat. Ono by to samo o sobě ničemu nevadilo, kdyby se filmaři nesnažili takhle zakrýt neuvěřitelnou dějovou prázdnotu. Chování jednotlivých postav postrádá jakýkoliv smysl. Souboje vypadají jak z jiného vesmíru. Děj je založen na jedné utíkající lodi a množství vedlejších postav, ze kterých není ani jedna sympatická a ani jedna nemá takové charisma jako v minulém díle například Harrison Ford, aby nějak utáhla celý film a dokázala nějak zaujmout. Bohužel se stalo to, čeho se většina fanoušků obávala. Tvůrci se z ničeho nepoučili a sázeli na jistotu, bohužel však to, co fungovalo v díle předešlém, je zde totálně mimo mísu a osmý díl je tím pádem ještě horší. Nemluvě o té přestřelené délce, která dojem z nudného děje jenom posiluje. Zkrátka je film jedna velká nuda a zklamání. Z milosti a k úctě ke starým Star Wars dávám 1*, jinak těžká nuda v Brně. 1/10. ()

LordMysti 

všechny recenze uživatele

Naplno se zde projevuje, jak nevýrazné a slabé jsou postavy, především pak ty záporné, které jsou k smíchu. A jediná tajemná která by za něco mohla stát je překvapivě zlikvidována. Tohle se už zadrhává a jak ukáže následující devátá epizoda, je to začátek zmaru a facka fandovi Star Wars. ()

Tirkus 

všechny recenze uživatele

Debilita nové trilogie se začíná pořádně projevovat právě v tomhle výtvoru. Na papíře by to možná mohlo fungovat, kdyby se ale režisér nebál trochu zariskovat a nedělal všechny možný rozhodnutí pro to, aby z toho nakonec byla předvídatelná nudná sračka. Ty postavy jsou tak špatně napsaný, že 40 minut se tam serou s nějakou nudnou zápletkou, která nejen že je nakonec úplně k ničemu, ale úplně jednoduše by se jí dalo předejít.  Taky nechápu, proč nemohlo dojít k důstojnému rozloučení s jednou postavou, která tam místo toho lítá vesmírem jak super(wo)man. To jak dopadl Snoke bylo až směšný a to samý se dá říct i o Lukeovi, jehož role v tomhle filmu by mě asi nasrala, kdybych byl nějakej větší fanoušek této série. ()

Nix 

všechny recenze uživatele

Pořád je to slušný díl. Jasně, pokud tohle budeme srovnávat s ostatními díly, dojdeme závěru, že kvalita je trochu kolísavá. Jsou tam bohužel už hlušší místa, ale pořád se to dá s klidem dokoukat a některé scény si i užít. Mne hrozně baví Adam Driver, kterýho jsem neznal a jeho drsný pohled tomu dodává správnou šťávu. A John a Daisy jsou super, mne tahle dvojice bavila hned od začátku a já s nimi fakt problém nemám. ()

Rohrbacher 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejzajímavějších narativních experimentů v historii blockbusterů jaký jsem kdy viděl, jen je škoda, že ho naprosto podryla epizoda následující. Z hlediska výtvarného řešení a gradace jde však stále o skvělý film, který je ovšem možná až přílíš odvážnou dekonstrukcí světa Star Wars, a na to u zarytých fanoušků dojel. ()

playboy_05 

všechny recenze uživatele

Poprve mam ihned po projekci pocit, ze to na 5* opravdu neni...zacnu negativy...tech 150 minut je dost brutalni stopaz, na to, co se na platne realne za tu dobu odehraje...filozoficka a emocni nota je zbytecne prehnana...a prvni hodina se regulerne tahne. Pozitiva...technicky a vizualne je to dokonale...nechybi WTF momenty...a je tam od Epizody III. k videni pravdepodobne nejlepsi souboj svetelnych mecu vubec...Epizody IX. se nebojim, nicmene se ukazuje, ze ti mladi proste uplne nemaji na to, tuhle novou trilogii utahnout a postavy nejsou ani po dvou dilech zdaleka tak vyrazne jako Han, Leia, Luke, Vader a Obi-wan...nicmene pro me velke pozitivum na zaver...vyvoj Kylo Rena je od VII. az neskutecny...tady jsem si regulerne uzival kazdou scenu s nim. ()

studiobadguy 

všechny recenze uživatele

Je to lepší než epizoda VII?? Ano je. Poslední z Jediů ukazuje jak se mají Star Wars točit. Adam Driver opět ukazuje že Kylo Ren je velice zajímavá postava a že to není jen obyčejný rytíř ze Sithu. Ray v podání Daisy Ridley je také velmi skvělá, a také zde dostane hodně prostoru. Zkrátka postavy jsou jedna z mnoha částí, kterými film vyniká. Příběh je asi nejkvalitnější část celého filmu, a je to jeden z nejlepších Star Wars příběhů vůbec. Ovšem největší problém filmu je jeho tempo. Film ubíhá neskutečně pomalu, a místy si říkáte jestli film vůbec skončí. Film je velice kvalitní SCI-FI a vyplatí se na něj jít do kina. ()

tlesk 

všechny recenze uživatele

Nejnovější Hvězdné války bych kvalitativně opravdu řadil k tomu nejlepšímu, co zatím v rámci filmového světa, vzešlého z mysli George Lucase a jeho pokračovatelů (kteří, ať už šlo o jakýkoli druh tvorby, mají lví podíl na popularitě tohoto fenoménu) existuje. Ačkoli není snímek bez chyby, v porovnání s místy rozpačitou, byť (nejen) pro mne zábavnou sedmou epizodou, působí takřka dokonale. Poslední z Jediů nikoho a nic nenapodobuje, naopak. Jde vlastní cestou a nese v sobě tolik ikonických obrazů, že se na ně bude dlouho vzpomínat. A nejde jen o cit pro detail, který ostatně skvěle odráží sama závěrečná scéna, snoubící v sobě naději v podobě budoucnosti povstaleckého odboje. Jde i o momenty, které vás přinutí valit oči na plátno s otevřenými ústy. Nebudu blíže specifikovat, ale jistá scéna s Lukem překonává svou epičností vše, co jsme doposud viděli (Skywalker je hrubě řečeno definitivně největší badass ságy). Zkrátka a dobře; pokud máte jen trochu rádi rádi mytologii okolo Síly (a ne, nemyslím midichloriany) a vůbec onu mystiku a kouzlo staré trilogie, tento snímek vás jednoznačně nezklame. Přesto si co se plného hodnocení týká, byť jsem si s myšlenkou na něj pohrával, nechám rezervu a počkám do příštích let. Lucasfilm/Disney toho totiž mají v plánu ještě hodně a pokud se jim tohle podaří překonat, bude to čirá extáze… Více zde: http://nafilmu.cz/2017/12/recenze-star-wars-posledni-z-jediu-2017/ ()

Rys 

všechny recenze uživatele

Celkově to bylo zajímavý. Vizuální hody, hodně akce. Luxusní efekty. Vtipných momentů by se taky dalo najít hodně. Naštěstí se tam neobjevil Jar Jar. Bylo tam i spousta příjemných, klidných momentů, výcvik Rey Lukem apod. Byl bych v podstatě z filmu i nadšen, jenže to by nemohly být moje milovaný star wars. Asi jsem příliš velký fanda ep 4,5,6 a 3. Přijde mi, že se režisér urputně snažil film obohatit o co nejvíce zvratů, aby se mu nedala nálepka vykrádačka. Což bylo v podstatě v epizodě 7. Ale tam se to i dalo očekávat. SPOILER: Jako co to má být, Snoke, nejmocnější zloun, který si pohrává s Rey i s Kylem jak s tenisovým míčkem, umře tak lacině ? Tím ho už neuvidím a celý jeho potenciál se nedozvím. Vyplašený ufňukánek Kylo chce převzít moc nad celým prvním řádem. Stejně tak Luke umře vyčerpáním, protože pomáhá na dálku odboji. Super, postavy, na které jsem se nejvíc těšil, zemřely. Co pak může nabídnout epizoda 9 ? Souboj Rey a Kyla, kdy ho Rey porazí ? Teď mám pocit, že na ep9 se do kina nepohrnu, že už se nemám na co těšit. Musím to vstřebat. ()

DjangoDoe 

všechny recenze uživatele

Zaujímalo by ma, ako dlho písal pán Johnson scenár a ako veľmi vôbec svet SW pozná, pretože z pokračovania novej série som, ani nie tak sklamaný ako znechutený. Kde sa stratila tá tajomná temná sila s veľmi silným a ikonickým záporákom? Kde sa stratila mýtickosť Jedi rádu a jeho prvky, ktoré nám naservíroval Lucas uz pred 40timi rokmi? Kde sa vytratila ta elegantná originalita a hlavne kde zmizol zmysel pre rovnováhu sily vo vesmíre? Abrams išiel v podstate na istotu, zrecykloval Novú nádej v nádeji, že nejakým zázrakom zasadí impulz a pripraví tak priestor pre nejasné otázky zo sveta Jedi a celkovo Hviezdných vojen. No Johnson si požičal len postavy a napísal scenár na kolene, ktorý je chabý a tak sakra nezaujímavý. Film má 150 minút, z ktorých hodinu sa Lukovo komotné správanie a nelogické činy dopĺňajú s druhou dejovou linkou, ktorá patrí unikajúcim rebelom a ich len scenáristickými únikmi pred prvým rádom. Ako tak to zachraňuje Casino Royale scénky na novej planétke s pár peknými zábermi. Luke a jeho "ne" výcvik mladej Jedi krvi je totálny trapas. Taktiež samotná Rey sa ako herečka veľmi snaží ale scenár ju pochoval do hodinky filmu. Ďalej ma neskutočne vytáčalo zobrazovanie temnej strany sily, ktorá ma digitálneho pradeda bez špetky toho klasického sithovského drajvu, čosi pokecá čosi sa povyhrožuje a končí. Taktiež Kylo Ren a ten trápák generál sú len buď uškriekanými alebo uplakanými bábkami toho páprdu. A ak ešte čakáte skvelé bojové scénky so svetelnými mečmi a tie pravé hviezdne vojny, tak tie dokopy trvajú asi 15 minút z filmu, zvyšok sú len kecičky v kokpitoch, pár prevratov a tak dále. Nech si vraví, kto chce, čo chce o Lucasovi, ale I, II a III boli oproti tomuto úplne iná liga. Tá mäsovosť a monumentálnosť jednotlivých armád a bojov, klonové vojny alebo už samotné súboje svetla vs temnoty sú majestátne. Dôvod pozretia nových častí je len v tom, aby si ľudia uvedomili, že predošlá nová trilógia bola kvalitnejšia a nezaslúžila si taký hejt aký dostala. Moje SW maratóny budú naďalej začínať prvým dielom a končiť šiestym a myslím, že ani epizóda IX môj názor nezmení. 3* len za efekty a starú detskú lásku k tejto ságe. ()

J.e.r.e.c 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelné se stalo se skutkem. Tragičnost předchozí epizody byla překonána a Star Wars našly nové dno! Ani ne půlhodinka dobrého filmu proti dvěma totální hlušiny, to je nepoměr 1:4, který by sice Rebelům bohatě stačil k tomu, aby převálcovali celé Impérium (stejně jako jeden X-Wing nepřátelský Dreadnought o velikosti planety), ale mně ke spokojenosti fakt stačit nemůže. Pokud se minule kopírovala Epizoda IV, tak nyní sledujeme rovnou konglomerát z Impéria a Návratu Jediho, jenom s všelijak přeházenými epizodkami. Hoth, Dagobah, pronásledování v asteroidech i trůnní sál - to tady všechno je, jen s místy drobnými a místy většími odchylkami od originálu, které se ale dají nazvat „odvahou“ jen s opravdu velkou dávkou fantazie. Fantazie, která tvůrcům jinak zjevně chyběla. Příběh neexistuje, je tu jenom jakýsi nesourodý děj poskládaný z výše zmíněných částí plus jedné bonusové, která je jako jediná fungl nová. A taky ze všech nejhorší a vlastně úplně zbytečná. Určitou dobu jsem se mohl alespoň utěšovat nadějí, že vztah Kylo - Rey, jediný opravdu zajímavý motiv celé nové trilogie (to je těch dobrých 30 minut), dojde k nějakému silnému a nečekanému rozuzlení (a že tam je jeden moment, kdy k němu fakt dojít mohlo!), ale... meh. Nakonec se to všechno zase překlopí do klišé, protože jinak už by nebylo o čem točit devítku. Finální souboj s Obi-Wanem už jenom potvrzuje, že tady došly nápady dřív, než se začal psát scénář. Tohle všechno by ale ještě nebylo to nejhorší! Nejhorší nejsou ani totálně ploché a opruzující charaktery, jako Hux, černoch, nová tlustá číňanka nebo nová admirálka (u Phasmy a jejích dvou minut slávy jsem málem dostal záchvat hurónského smíchu). Nejhorší nejsou dokonce ani robůtci a chlupatí tučňáci (nebo co to) a jejich zoufalé pokusy o humor, kterým tahle armáda Jar-Jarů vytrubuje z plátna hluboké poselství: „Neber to vůbec vážně, je to jen píčovina pro děti!“ Nejhorší jsou totiž dialogy a interakce z Ordinace z předaleké galaxie. Pokud jsem minule blil nad Leiou a Hanem, tak tady jsou podobná zvěrstva snad v ještě větší míře a při závažných dialozích oteklé Carrie Fisher s Laurou Dern už jsem fakt studem odvracel tvář od plátna a přál jsem si být někde úplně jinde. Třeba na novém filmu Zdeňka Trošky. Tahle trilogie je definitivně mrtvá. Snad bude za něco stát alespoň ta příští. Nebo ta po ní. Nebo... „May the Force be with us all.“ 50% ()

lord-artoo 

všechny recenze uživatele

Tak rozporuplné pocity jsem u filmu už dlouho nezažil. První polovinu filmu, jež je čistou fušeřinou, jakoby točil někdo zcela jiný, než tu druhou, u které jsem měl ze sentimentu na krajíčku. SPOILER ALERT Leia měla zemřít a ne tam lítat po vzoru supermana. ()

BUBO26 

všechny recenze uživatele

Musím priznať, že trilógia I-III sa mi páčila omnoho viac, než súčasná (načatá) trilógia. Tak veľmi sa snažia zavďačiť starým fanúšikom, že stratili tvár. To množstvo vtipných momentov mi dojem skôr kazilo, než aby uvoľňovalo atmosféru, ktorá bola, mimochodom, vcelku nudná. Bolo tam zopár pekných scén, ale aj tie boli v podstate vykradnuté (útok na soľnom poli / útok na jazere z EpVII). Plusom je Skywalker, či už jeho rozprávanie o Sile, ale najmä posledná scéna. Celkový dojem rozpačitý a na Deviatku do kina nepôjdem. SPOILER ALERTS!!! Leia dokáže prežiť niekoľko minút vo vesmíre, bez akeľkoľvek ochrany? Ďalej film stavia na tom, že lode unikajú pred nepriateľskou flotilou, ale dochádza im palivo. No a? Počuli tvorcovia o hybnosti? Loď vo vesmíre nezastaví len preto, že motory nebežia, stačí im impulz. Ak dokáže skok do hyperpohonu zmasakrovať celú flotilu naraz,prečo to ešte nikto nepoužil? Rey a Ben - celé zle. Tak dokonalí v umení boja s mečom, ale takmer ich zabijú stráže. Stráže majú nátepníky (ochrana predlaktia), ktoré odolajú zásahu svetelného meča. Prečo z toho istého materiálu nemajú celé brnenie? O čo šlo na ostrove v chráme temnej sily? A kto, doprdele, je Snoke?! ()

Knor 

všechny recenze uživatele

Tak je tu další pokračování. Jen pro připomenutí, jsem velkej fanda Hvězdných válek a Epizoda VII byla strašná prasárna :-). No a já neudělal tu chybu jako u Síla se probouzí a na Posledního z Jediů jsem šel naprosto s neutrálním postojem a minimálním očekáváním. Proto jsem taky byl celkem v klidu. Všechen svůj vztek, hněv, zlobu a nadávky jsem vyplýtval právě na předešlý Epizodě VII a zlomil hůl nad tím, že by na mně kdy nějaký pokračování působilo tak osudově jako Lucasovy SW. Tak kde bych začal, především musím říct, že toto pokračování je mnohem lepší než Abramsova Síla se probouzí a to je asi největší plus. Ono by to taky už víc zprasit možná ani nešlo, ale nestalo se a já to považuju za úspěch. Co se mi líbilo, bylo další lehké poodkrývání Jediovské mytologie a historie, to nevypadalo vůbec blbě. Nejlepší na tom asi bylo, že se tak dělo prostřednictvím Luka Skywalkera, kterej tady dostal spoustu prostoru a působil jako pravá legenda rytířů Jedi. Společně s princeznou Leiou vytvářeli to propojení se starou dobrou trilogií a byla radost na ně, jako na ikonický postavy koukat. Luke tu navíc předvádí opravdu velký věci a princezna je pořád ta neohrožená ženská, která neustupuje. Ve zlatých bikinách bych ji už asi vidět nemusel, ale je skvělá :-) No a to by bylo asi tak všechno. Dokud se něco děje kolem Luka a Leiy, tak to jde, všechno ostatní je jen slátanina, zbytečnost a nuda. Prostě a jednoduše mě ten příběh nové trilogie vůbec nezajímá, nebaví mě ani jedna nová postava. Je mi úplně u prdele jestli První řád všechny zabije, nebo jestli je ta hrstka odboje nějak přemůže, je mi jedno jestli je Rey ta vyvolená, je mi jedno jestli Kylo Ren začne hrát na klávesy u Marylina Mansona a je mi úplně jedno, jestli ten černej kolaborant Finn začne rapovat a prodávat drogy :-D . To je ten problém, nové SW jsou pro mě nezajímavý. Zajímavý jsou pro mě pouze už jen zásahy do děje postav ze starších trilogií. Nic víc. Ten příběh je slaboučkej jak čajík z petrželky a všechny nový postavy nejsou vůbec přitažlivý. A samozřejmě aby na to mohli koukat úplně všichni, tak jsou tu násilně vložený vtípky a hlášky kam to jen jde. Já proti srandě nic nemám, ale proč se musí za každou cenu kurvit působivý scény nějakým dementním forem pro děti. Mě by to nějak extra nevadilo, kdyby ty vtípky nepřebíjely tu vážnější stránku filmu. Stejně jako síla i tohle by mělo být v rovnováze. Já v tom vidím velkej problém nejen u téhle ságy. Máme tu ty hodný a ty zlý. Když budu jako tvůrce chtít aby divák fandil těm hodným, musím ty zlý udělat dostatečně zlý na to aby je divák nenáviděl. A pokud chci aby se divák o ty hrdiny bál, musím z těch zlých udělat kurva zlý....zlo, ze kterýho jde aspoň trochu strach. Pak začne fungovat napětí a nějaký emoce u obou bojujících stran. Ruku na srdce, jde z Prvního řádu, Snooka nebo Kylo Rena nějakej strach nebo respekt ? Podle mě ne. A pokud z těchto zástupců zla v této trilogii nemají respekt nebo strach ti hodní hrdinové, nemůžou z nich mít zákonitě ani respekt diváci. Tady si dělají prdel z toho generála Prvního řádu asi už v prvních pěti minutách, tím tu zlou stranu naprosto potopí a nebudete si z nich dělat těžkou hlavu do konce filmu. Dělal si snad někdo srandu z Palpatina, Vadera, Hraběte Dooku nebo Darta Maula ? Ne a fungovalo to. Šel z nich repsekt. Tady není nic. Děj ubíhá a emoce žádný. Díky tý působivosti postav a příběhu starších trilogií se na ně bude vzpomínat navěky, kdo si vzpomene na nějakýho Rena, Finna atd.? Nikdo, protože jsou nudný. Takže je mi to už jedno. Je mi upřímně jedno jak tahle trilogie skončí, není tu nic čeho bych se chytil, co by mě upoutalo, kromě Luka a Leiy jak jsem psal, ale to se mi zdá nějak málo. Tato pokračování mě nechávají naprosto chladným. Já rozumím těm všem fandům, kterým se to líbí a vůbec to nikomu neberu. Tyhle nový filmy jsou točený především pro mladší generaci, která není podle mě moc náročná. Star Wars budou mít už vždycky úspěch, ale je to hlavně zásluhou Lucase a jeho dvěma stěžejním trilogiím. Pro mě ale vždycky budou začínat a končit příběhem Dartha Vadera. To je ten příběh z předaleké galaxie. Všechno ostatní co bude ke Star Wars kdy natočeno je už jen taková přicmrndávka a pračka na peníze. Všeho moc škodí a už je to prostě o ničem. A až bude Epizoda XXXVIII a nikoho to už bavit ani nebude, tak si možná někdo na mě vzpomene, že jsem o tom kdysi mluvil a dá mi možná i za pravdu. () (méně) (více)

Tarhiel 

všechny recenze uživatele

Ako by som to povedal: Nie je to taká hovadina ako Force Awakens, ale sú tam zvláštne nedotiahnutosti. Najviac ma tam do očí bila nekonzistencia v správaní postáv z predchádzajúcich dielov. Aj úvodný text si odporoval tým, čo sme videli v predchádzajúcom filme. Aby som však len nefrflal, sú tu aj svetlé veci: autori sa očividne snažili celú sériu nasmerovať iným, novým smerom a ponúknuť prekvapenia - a niektoré sa vydarili viac, niektoré menej. Nakoniec súhlas s tým, že figúrky sú priliš jednoznačne rozostavené + Finn a Rose nemajú čo hrať. ()

Clark_Kent 

všechny recenze uživatele

POSLEDNÍ Z JEDIŮ PŘEVRÁTIL ROVNOVÁHU SÍLY A TÍM PŘESVĚDČIL I MĚ Breathe. Just breathe. The Last Jedi představuje naděj a světlo a to myslím doslova. Tady by i ten nejčernější belzebub, nakonec pochopil kudy vede cesta světlejší. Vánoční pohoda započala a přilákala mě, tohle nešlo zkrátka prošvihnout jen si sednou a vypnout, okusit opět báječnou mezigalaktickou parádu. Po slabější sedmé epizodě jsem čekal a doufal v nějakou emocionální filmovou šlehu. Moje prosby byli vyslyšeny a dostal jsem to, co jsem čekal. Všechno to plynulo opravdu krásně. Ty staré časy jakoby se opět vrátili a fungovali znovu, ale v jakémsi novém a lepším převleku. Plná palba s plnou polní, která razí svojí vlastní nekompromisní cestu vpřed. Tady jde o momenty, které vás přinutí valit bulvy a dále už nebudu napovídat a specifikovat podrobnosti i menší zvraty. Odlehlý ostrov, kde pan Luke našel své útočiště, byl pro mě tím nejcharakternějším a nejlepším momentem. Mark Hamill se potil a v závěru vypotil skoro celý chrám Jediů, tím mám na mysli hlavně jeden z nejlepších hereckých výkonů. Osmá epizoda má jednu perfektní výhodu, vůbec se tady neřeší nějak extra žádná temná a světlá strana. Tady se pouze balancuje mezi silami navzájem, naslouchat se prostě vyplácí. Právě propojení postav Kylo Rena a Rey, bylo tím co snímek efektivně rozdmýchalo. Když to schrnu, jedná se o čirou a nefalšovanou galaktickou extázi s dobrodružstvím po kterém se vám budem opravdu moc stýskat. Disney dokazuje, že svoji sílu využívá vážně velmi komplexně. P.S. Jen ten nejvyšší pán temnoty Snoke, mě strach nenahnal teda vůbec. To už jsem se víc pobavil, co se týče nových postav peckových Porgů a na první pohled fantastických krystalických lišek. ()

Azrail 

všechny recenze uživatele

POZOR, TENTO KOMENTÁŘ OBSAHUJE SPOILERY. Takže... První půlka filmu byla trochu méně záživná, ale ani netvrdím že jsem se nudil. Druhá půlka už byl téměř nepřetržitý akční boom, který střídalo jen několik zajímavých filozofických momentů. Teď k postavám. Ben Solo alias Kylo Ren se konečně začíná stávat slušným záporákem a moment, kdy zabil Snoka, byl opravdu překvapivý. I Rey se nám dost slušně vyvíjí a líbí se mi, že alespoň prozatím oficiálně nepoužili rodičovské klišé. Co se týče Luka, to je pro mě trochu zklamání. Tedy spíš jeho smrt je pro mě zklamáním. Jako zapšklý muž, který ztratil veškeré ideje, mi skvěle seděl a herecký výkon Marka se mi moc líbil, o tom žádná. Ale že následně zemřel víceméně jen tak z nudy, i když jeho "souboj" s Kylem byl jen astrální projekce...to je pro mě trochu hořké sousto. Upřímně, jeho smrt jsem čekal, ale také jsem čekal že to bude nezapomenutelný moment, například v nějakém legendárním souboji. Ale nedá se nic dělat, už je to tak. Líbil se mi vývoj vztahu mezi Benem a Rey. Oba se od EP. VII herecky zlepšili a z Kyla se konečně začíná stávat slušný záporák, jak jsem již zmínil na začátku. Celkově mám z epizody VIII dobrý dojem a byť to není dokonalé dílo, ze světa SW je to jedna z těch výrazně lepších epizod. Za mě tedy převažuje spokojenost, a už se nemohu dočkat zavěrečné epizody trilogie. ()

skejpa 

všechny recenze uživatele

Nechapu jak to muze mit 80%. V pribehu jsou trhliny jak propast Macocha, mrtvoly se silou pritahujou ke dverim, ktere se otevrou a nikoho nevycucne vakuum, na kazde planete vesmiru je zapomenuta povstalecka zakladna, lamac kodu ceka roky v cele, nez ho prijdou hledat, nejvetsi zaporak se proste bez vysvetleni zjevi, lidi se objevuji na lodich, cestuji v radu hodin galaxiemi a zpet atd. Jeden nesmysl vedle druheho. K tomu ubohe herecke vykony podporene slabym scenarem. To si opravdu nezaslouzi vic nez 2*. The Force Awakens bylo proti tomuhle jeste velkolepe dilo. ()

ardno5 

všechny recenze uživatele

Ve zkratce: bavilo mě to více než VII, nevím jestli je to tím, že už jsem si zvykl na postavy, nebo jestli tam opravdu bylo zlepšení, ale myslím že zlepšení bylo. Chtělo by to více originality a méně rádoby vtípků. Chvilkama mi to přopadalo, jako že si hrají na strážce galaxie a chvilkama mi to připadalo, jeko SW V. Za mě 74% ()

Související novinky

Dvojka Na nože nabírá Davea Bautistu

Dvojka Na nože nabírá Davea Bautistu

11.05.2021

Tak se zdá, že si dvojce herců ze Spectre Daniel Craig a Dave Bautista zopakují svoji spolupráci. Bautista se totiž čerstvě upsal pokračování detektivky Na nože Riana Johnsona od Netflixu. Režisér… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

Vrátí se mladý Han Solo?

Vrátí se mladý Han Solo?

20.07.2020

Asi jste zaznamenali, že film Solo: Star Wars Story nebyl moc úspěšný. Půlroční mezera mezi Solem a fanoušky odsuzovaným Posledním z Jediů způsobila, že v létě na nový díl Star Wars prakticky nikdo… (více)

Reklama

Reklama