Reklama

Reklama

Star Wars: Poslední z Jediů

  • Česko Star Wars: Epizoda VIII - Poslední z Jediů (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Ve filmu Star Wars: Poslední z Jediů od studia Lucasfilm pokračuje sága rodu Skywalkerů. Postavy předchozího filmu Star Wars: Síla se probouzí spolu s legendárními hrdiny galaxie prožívají strhující dobrodružství, během kterých odhalí prastará tajemství Síly a šokující události z minulosti. (Falcon)

Recenze (1 662)

JokerJosh 

všechny recenze uživatele

Zkrátka nejhorší díl ze ságy Star Wars a to tuto ságu miluju. Koukal jsem i na animované seriály, i novější trilogie je 1 - 3 je lepší než tohle. ()

MAsakRA 

všechny recenze uživatele

Opakování je matka moudrosti... Nebo že by se už ucho utrhlo? Za komedii s princeznou Leiou strhávám 3 hvězdy. Za podojení mrože 1 hvězdu přidávám. ()

Tobyseq 

všechny recenze uživatele

Tohle je oříšek k hodnocení. Na jednu stranu má ten film hodně cool scén a celé to jde úplně jiným směrem než předchozí díly. Na druhou stranu tam je trošku promarněný potenciál a mohlo to bejt lepší. Hodně postav tu projde zásadní změnou, naopak nové vedlejší postavy jsou fakt příšerné.. Celý film se snaží být temný, což ono to jde poznat, ale film se snaží na druhou stranu dávat vtípky, které nefungují. Je tu i pár nelogických rozhodnutí několika postav, a většina dialogů působí zbytečně. Ale furt to nedělá z The Last Jedi špatný film, celkově se mi líbí, že to je odlišné od ostatních dílů a jde to jiným směrem. Vývoj několika postav jsem si užil (hlavně Kylo Ren je perfektní, děkuji) a je tu hooodně scén, které mají fakt koule. Takže za mě celkem spokojenost, i když to mohlo být o dost lepší. ()

KaPr3 

všechny recenze uživatele

SPOILERY Chýbajú mi niektoré klasické trópy zo Star Wars ako useknutá ruka, veta "I have a bad feeling about this" a aj odhalenie tajomstiev zo 7; príbeh Snoka, kto sú rodičia Rey (stále pevne dúfam že Kylo klamal keď hovoril že Reyini rodičia nie sú nikto), odkiaľ má Maz Lukov meč, atď. Najviac mi vadili postavy Rose a Holdo. Holdo mohla povedať Poeovi o svojom pláne hneď a film by bol o dosť kratší, ale na druhú stranu scéna so zničením lodi bola epická. Rose mi bola dosť nesympatická a ešte prekazila Finnovi sebaobetovanie. Aj keď mám Finna rád bola by to dobré zakončenie jeho postavy. Podobnosti s 5 tam sú, čo je dobré. Aj keď vo filme nebol klasický lightsaber duel, boj Rey A Kylo Rena so strážcami a záverečné stretnutie Luka s Kylom mi bohate stačilo. Od Luka som čakal niečo úplne iné, ale záverečná scéna bola super a dúfam že Luke bude mať dosť priestoru ako duch v 9 Príchod Yodu sa mi tiež páčil ale mohol tam byť aj s ostatnými Jedi. KONIEC SPOILEROV Celkovo sa mi film páčil. Pre každého fanúšika Star Wars je tento film povinnosť a odporučil by som ho aj nefanúšikom. (Po zhliadnutí 7 a ideálne aj originálnej trilógie) Svoje hodnotenie možno ešte zmením po zhliadnutí 9. ()

el_domigo 

všechny recenze uživatele

Star Wars: Poslední z Jediů Na tento film jsem se, ostatně jako každý fanda SW, velmi těšil. O to víc jsem byl znechucen, když jsem dokázal vstřebat všechno to, co se událo, nebo spíš neudálo v epizodě osm. Tolik promrhaných postav. Minimálně dvě postavy si zasloužili mnohem propracovanější příběh, v tomto ohledu mě Rian Johnson hrozně zklamal hlavně kvůli Snokovi. Od kterého jsme všichni očekávali neskutečně moc a nakonec o něm nevíme nic a pravděpodobně se v dohledné době o něm ani nic nedovíme. Celý film na mě působí dost zmateným dojmem, kterým se režisér spíše snaží ukazovat, že se může vydat i jiným směrem, než jeho předchůdci. Velkým pozitivem na filmu je Luce Skywalker (Mark Hamill), který si se svou rolí poradil opravdu úctyhodně. V celkovém součtu to je ale jen malé plus v moři mínusů, většinu bonusových bodů uděluji hlavně za to, že naše milovaná stará a vzdálená galaxie stále žije. Hodnoceno jako Akční / Dobrodružný / Fantasy / Sci-Fi 68% ()

Dafkou 

všechny recenze uživatele

Za mne: Poslední z Jediů je špatný film. S tím souvisí, že se jedná o jednoznačně nejhorší díl Hvězdných válek. A k tomu přidáno – z mého pohledu už to ani nejsou Hvězdné války. Pro mě je tento film zklamáním a naprosto mě neláká k dalšímu shlédnutí. Domnívám se, že právě zde se ukazuje, jak zásadní je v této práci role scénáristy a režiséra (zde jedna a tatáž osoba) a zároveň – jde li o takovouto sérii filmů – také koncepční promyšlenost a návaznost celého (navíc v případě Hvězdných válek komplexního a rozsáhlého) projektu. Díky srovnání s předchozím dílem - oproti kterému k zásadní změně došlo právě na postu scénaristy a režiséra – si myslím, že neúspěch (jakkoli nikoho nechci ukřižovat) padá právě na hlavu Riana Johnsona a dále studia Disney, které neuchopilo celý projekt dostatečně koncepčně, promyšleně a zdá se mi, že ho - s vidinou velkého zisku - uspěchalo. Celou trilogii rozdrobilo mezi jednotlivé režiséry – bez dostatečně silného pojícího tmelu a jednotícího smysluplného ukazatele směru, za současného zploštění až ignorování sociálně politického rozměru Hvězdných válek, který byl vždy dostatečně akcentován a vytvářel uvěřitelnost a plasticitu celého příběhu a fikčního světa. Film se nepokouší odpovídat na rozehrané otázky z předchozího dílu, situace jsou konstruovány a řešeny účelově a působí jako nešikovné scénáristické berličky a do filmu je zaváděn nevkusný a prvpoplánový humor, který v mnoha případech až zesměšňuje postavy (viz úvod s Poem a gen. Huxem) a ničí potenciální a potřebné napětí filmu. Temná strana je v úvodu filmu totálně zesměšněna. Mnohé scěny jsou emocionálně kýčovité. Ve filmu je pro mě už neakceptovatelně velké množství logicko-funkčních nesmyslností, vzhledem k tomu, jak byl svět HV dosud prezentován. Nevím, co přinese poslední z nejbližší trojice filmů, ale v tuto chvíli pro mě celý projekt selhává. Je to škoda, neboť rozjezd v podobě VII. epizody byl slibný a domnívám se, že výsledek mohl být plodný. Více bude v deníčku. Dodatek: po ukončení trilogie a po druhém shlédnutí The last jedi měním názor a zvyšuji hodnocení - naopak nyní cením inovativnost a jiné uchopení látky, které tak zoufale chybí v deváté epizodě. ()

micek 

všechny recenze uživatele

"Kladná strana" je směs všech ras a pohlaví, zatímco "záporná" jsou jen bílí muži. Děj je mdlý a chaotický. Disney očividně neví kam nové SW směřovat, už 7 byla mišmaš a bez postav z původní ságy, by to bavilo jen fanatické fanoušky. Postava Luka je jediná, která je zajímavá, ale v tom celém ději-neději působí spíše jako deus ex machina. ()

Adam1408 

všechny recenze uživatele

Patrím k tým šťastlivcom, ktorý neočakávajú. Myslím, že to je najväčší problém fanúšikov a preto sa okolo SW VIII strhol taky haterský ošial. Nič som nečakal ani od jednej z postáv a som za to rád. Zamýšľať sa, ako vysvetlia, kto je to ten Snoke, ako mocná bude Rey a aké bude mať schopnosti, atd, atd... Ja som proste fanúšikom univerza a toto súčasné, od ep. 7 sa ešte len vytvára. Ja sa radšej nechám unášať a budem vychutnávať, ako by som mal stále hľadať chyby. Humor mi sedel, vesmírne súboje ma priam nadchli a jediné, s čím súhlasím s odporcami filmu, je možno trochu zbytočná linka s Finnom a jeho romanca s korpulentnou aziatkou. Je to zvláštne, ale asi prvý raz v živote som zbehol na 3D a so slovenským dabingom (hrozná predstava), ale nebolo to najhoršie. Samozrejme, že najprv som to videl 2D a titulky. ()

sutech odpad!

všechny recenze uživatele

Ani vlastně nevím kde záčít. Asi takhle – spojler alert - tenhle film je totální sračka. Slovy klasika už jsem viděl stíhačku couvat, ještěrku mlátit pěstí do skály, koně zvracet v barvách francouzské trikolóry … a teď i princeznu Leiu lítat jak superman. Plot holes všude jako prase. Prkenný herecký projev mladýho Krause, po kterém se hustokrutopřísnej drsňák Snoke radši nechá přeříznout vejpůl, následovaný nejtrapnějším soubojem celých SW. Potom pár nesmyslů a odboček bla bla bla, samozřejmě genderově vyvážených, zakončený zjištěním, že Millenium Falcon je transportní loď tak pro 70 cestujících. Samozřejmě musíme mít závěrečný souboj ve kterým Luke ukáže Matrixu zač je toho loket, teda Jedi. ()

mato331 

všechny recenze uživatele

Po tom, čo sa minule prebudila sila, sa tentokrát prebudila aj režisérska inovácia a tak sa nejedná o kompletný ripoff niektorého z dielov pôvodnej trilógie. Len dúfajme, že tá inovácia nebola posledná, tak ako jedi. Ešte keby tvorcovia mali gule na to spojiť Kyla a Ren, čoby vládcov galaxie, bolo by to jasných 5* (a že k tomu bolo kurevsky blízko)*. Takto je to na štyri aj kúsok. *ak by sa niekomu zdalo, že spojlujem, tak sa nezdá, život je nefér, tak sa pojebte. ()

bedsore 

všechny recenze uživatele

Pod tíhou snahy zalíbit se, či zavděčit se fanouškům se do filmu nacpalo co možná nejvíce motivů ze světa Star Wars, což tak trochu smrdí podbízivostí, která si uzurpuje prostor na úkor propracovanosti. Naopak nějaká ta logika a smysluplnost musela stranou. Co ovšem nechybí je notná dávka ukecanosti, klišovitosti a uplakanosti. ()

Ilikefilms 

všechny recenze uživatele

Pro mě obrovské zklamání. Díky bohu, že se vrátí Abrams. Luke výborný, ale nemá dostatek prostoru, Rey a Kylo a jejich reaktivní vztah dobrý, ale zbytek hnus, běs, bída a hlavně totální nuda. A nejvíc nejhorší, co mě vždy zvedne na odchod z kina (a toto byl první film, kdy jsem z kina opravdu odešel), je, že někdo najde poslední uklízečku někde v doku, které je deset a ona vyřeší nejpalčivější problémy, se kterými si lámou hlavu všichni stratégové, vědcové a konzilia odporu, pak umí ovládat a opravit všechny ultra hitech lítající mašiny, okamžitě přejde do velení, jde do první linie a radši už se nebudu rozčilovat...prosím trochu respektu k divákům. Hrozně mě ten film rozčílil. ()

L.O.T.R 

všechny recenze uživatele

Už len kvôli tomu hejtu sa musím ôsmej epizódy zastať. Aj keď uznávam, že ide o najrozporuplnejšiu epizódu, tiež je najprekvapujúcejšia. Má svoje chyby, zbytočné postavy, nedomyslené scény, na konci však chcete okamžite vidieť epizódu 9 a zistiť ako to skončí. A táto nepríjemná úloha bude teraz na pleciach J.J. Abramsa, ktorý to buď poserie alebo triumfuje. 80% ()

mad.dog odpad!

všechny recenze uživatele

Po dlouhé roky budovaná mytologie, jasné charaktery postav (především Luke) a aspoň základní logika, všechny tyto body byly ''umělcem'' Johnsonem doslova rozprcaný. Rozumím snaze vymanit se ze stínu původní trilogie, ale nedokážu zkousnout způsob té snahy. Proč je teď v Hollywoodu trend dehonestovat otcovství a postavy, které samy o sobě reprezentují naději a jistotu (Luke, Odin v Thor: Ragnarok) a celkovou roli mužů na průběh událostí? Potenciál Lukea byl ABSOLUTNĚ nevyužitý, jeho vzorec chování byl nesmyslný - když ve svém synovci pocítil zlo tak zvolil nejsnazší cestu, a to vraždu, ikdyž vynaložil maximum úsilí k tomu, aby převedl na světlo Darth Vadera, který byl v Temné straně kolem 50 let? K čemu je zkratkovitost zásadních událostí (trénink, odhalení původu)? Křečovitá snaha rvát do popředí silné ženské postavy, femisismus, diversitu a SJW je jen zdroj směšnosti filmu. Star Wars nic takového nepotřebovaly protože jak ukázat větší diverzitu než zastoupením velkého množství mimozemských ras? Nemyslel jsem si, že to někdy řeknu, ale i v debilní SW VII bylo víc ducha Star Wars než v tomhle, na pohled hezké, ale jinak prázdné neschopnosti. ()

J.Crusader 

všechny recenze uživatele

Jedním z neklamných znamení u ne příliš dobrého snímku je, že se v jeho průběhu kouknu na hodinky, abych byl v obraze kolik už asi uplynlo času od začátku a kolik zbývá do konce. Toto se mi u dobrých filmů nestává - ale u Epizody VIII se mi to stalo bohužel vícekrát. Ze začátku to nevypadalo ještě tak zle, ale pak to začalo sklouzávat do patosu a přehnaných scén. Nechápu, jak to někdo může srovnávat s původní trilogií. Digitálních efektů přehršel, ale srdce málo. Už dlouho mě tolik nemrzelo, že mi nikterak nezáleželo na osudu postav. Také genderová a multikulti a sluníčkářská ideologie začíná prýštět ze všech pórů nových dílů a z původních pohádek/dobrodružných filmů ve sci fi hávu se stává politicko genderově korektní agitka. Sorry jako, ale tolik pilotek stíhaček? Tři hvězdy - první, za to, že jsou to Star Wars, druhá za (notně upozaděného) Chewbaccu a třetí za Millenium Falcon. Dál není už za co dávat. ()

Denque 

všechny recenze uživatele

Z mého pohledu je to bohužel další film, který má co nejvíc vyždímat fanoušky a nalákat je do kin. Nebudu tu rozepisovat co všechno je za mě špatně, ale celkově je to podprůměr... ()

BooThCZ 

všechny recenze uživatele

Tak jako je to lepší než minulý pokus, ale výskat rozhodně nebudu. Odsejpá to pěkně a je to politicky, rasově a gender korektní o ničem. Chlupáš pobavil, ve dvou případech Rey. Nejvíc jsem byl napnutej jestli to dezertér s kámoškou v hangáru schytá, to by bylo něco, a vono nic. Sorry jako, ale tohle retardovaný obsazaní to nedává. Dva a půl. ()

DavHav 

všechny recenze uživatele

Znáte ten vtip s dědečkem ve stíhačce? To jsem čekal... To jsem čekal... To jsme nečekal ! Tak nějak jsem se cítil při sledování nového Star Wars přírůstku. Celkem očekávatelný děj je oživený několika zvraty, které sice z podstaty věci nemohou dosáhnout překvápka v podobě "NO, I am your fotr", ale vesměs potěší, a hlavně do děje logicky zapadají. Po nezajímavém rozjezdu (nejlepší pilot rebelů se pozná tak, že letí rovně a nikdo ho přitom není schopen trefit) je tak návrat do známého universa až překvapivě fajn a staré prvky se s novými mísí celkem milým způsobem. Co se týče toho, že jediové se od těch statických pánů ze staré trilogie přesouvají spíše ke gamesce "force unleashed" - nemám s tím problém, je to tak epičtější :-). A "samurajská" scéna v závěru filmu je výborná. ()

Související novinky

Dvojka Na nože nabírá Davea Bautistu

Dvojka Na nože nabírá Davea Bautistu

11.05.2021

Tak se zdá, že si dvojce herců ze Spectre Daniel Craig a Dave Bautista zopakují svoji spolupráci. Bautista se totiž čerstvě upsal pokračování detektivky Na nože Riana Johnsona od Netflixu. Režisér… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

Vrátí se mladý Han Solo?

Vrátí se mladý Han Solo?

20.07.2020

Asi jste zaznamenali, že film Solo: Star Wars Story nebyl moc úspěšný. Půlroční mezera mezi Solem a fanoušky odsuzovaným Posledním z Jediů způsobila, že v létě na nový díl Star Wars prakticky nikdo… (více)

Reklama

Reklama