Reklama

Reklama

Clona

(seriál)
  • Velká Británie The Lens
Trailer
Česko, 2014, 6 h 8 min (Minutáž: 52–53 min)

Scénář:

Marek Epstein

Kamera:

Jan Cabalka

Hrají:

Kryštof Hádek, Vica Kerekes, Viktor Preiss, David Novotný, Rostislav Novák ml., Taťjana Medvecká, Jan Hartl, Simona Prasková, Jordan Haj, Jenovéfa Boková (více)
(další profese)

Epizody(7)

Obsahy(1)

Clona je příběhem, v jehož středu stojí postava mladého policejního kameramana Romana (Kryštof Hádek). Ten svou práci, kterou mu dohodil jeho otec (Jan Hartl), vnímá jako jednoroční výplň, kterou je nucen absolvovat po neúspěšných přijímacích zkouškách na vysokou školu. Při jedné z prvních akcí se však situace fatálně zvrtne a banálně vyhlížející výjezd se změní v tragédii, při níž pod koly ujíždějícího automobilu umírá Romanův otec. Touha vyřešit otcovu vraždu, napínavá policejní vyšetřování a Romanův vztah k Lence (Vica Kerekes) i vlastní matce (Taťána Medvecká) jsou leitmotivy celého seriálu. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele Drom k tomuto seriálu (1)

Clona (2014) 

Ano, viděl jsem to. Já sem taky viděl kde co. Ano, zapláclo to čas. Jako ostatně kde co. Ano, bylo jednodušší nechat Youtube vybírat než vymyslet něco sám. Ale to neznamená, že to bylo nějak úžasný. Tedy... na začátku jsem mohl doufat, rozjelo se to slibně. Vždycky když se něco špatnýho stane Janu Hartlovi, kterého nenávidím od dob Návštěvníků a jeho songu o dálnici (ten song je tak hroznej, že není ani na youtube, jak se zdá), tak je to dobrej začátek. Jenže... chvilka chaotického přemýšlení mezi dvěma písmenkovými průjmy ...bylo to takový plochý, nevěrohodný. Naprosto jsem se nedokázal ztotožnit ani s jednou postavou. Bylo mi ukradený, jak to dopadne, bylo mi jedno, jak se vyvinou jejich vztahečky a bylo mi šumák všechno ostatní. A hlavní buchta, Vica Kerekes, byla děsná příslušnice plemene dělajícího bů (jako obvykle?). Zkrátka všechno takový... bez invence. I když nedomrdlý je možná vhodnější odborný termín. Dobře, dobře, dvě, protože celkový zpracování nebylo něco, na čem bych našel vyloženě něco odpudivýho. Ale bylo to jak velikonoční vajíčko v půlce podzimu. Jo, má správnej tvar, jo, je hezky malovaný. Ale je uvnitř vyschlý. ()

Reklama

Reklama