Reklama

Reklama

MI-5: Vyšší dobro

  • Velká Británie Spooks: The Greater Good (více)
Trailer 1

Když uprchne terorista během rutinní předávky z vyšetřovací vazby, bývalý agent Holloway se musí spojit se zdiskreditovaným šéfem protiteroristického oddělení MI5, aby vypátrali uprchlíka dřív, než dojde k teroristickému útoku v Londýně. Poté, co během rutinního převozu uprchne z vyšetřovací vazby MI5 charizmatický terorista Adem Qasim, je z jeho zmizení obviněn legendární šéf protiteroristického oddělení Harry Pearce (Peter Firth). Nikoho proto nepřekvapí, když zkompromitovaný Harry, který byl donucen k rezignaci, skočí jedné noci z mostu do Temže... MI5, která je v důsledku debaklu s Qasimem na kolenou a čelí kontroverzní reformě, povolává bývalého agenta Willa Hollowaye (Kit Harington známý ze seriálu Hra o trůny) zpět z Moskvy, jen aby odhalil šokující pravdu - že Harry je stále naživu. Zdiskreditovaný šéf porušil všechna pravidla a teď potřebuje Willovu pomoc. Zatímco Qasim chystá svůj zničující útok na hlavní sídlo MI5 v Londýně, Will se musí rozhodnout, zda Harryho nahlásí, nebo riskuje všechno tím, že mu bude důvěřovat. Zkažený, nebezpečný mistr špionů ho totiž už v minulosti jednou zradil. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (125)

emma53 

všechny recenze uživatele

Kafčo, pivko, vínko nebo buráky, sedněte si do relaxační polohy a když nebudete chtít být mucholapkou na mouchy, protože to by jste se možná udřeli víc, než zarelaxíkovali, tak máte před sebou báječných 104 minut. Karty jsou rozdaný dobře, ale až do konce nebudete vědět, kdo má toho Černýho Petra. Má to švih, spád, sympaťáka Willyho, záhadného Harryho, mezi nimi poletují docela prima agentky Ml5 a staršlivitánsky nebezpečný terorista Kasím. Občas je to úsměvné, občas skoro znepokojivé vhledem k naší době, ale ve výsledku jsem byla vážně spokojená, ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Není zas až takovým překvapením, že je MI-5 v problémech, když tam dělá generálního ředitele Darling z Černé zmije.. Kdyby hledání krtka ve Schránce 500 přišlo s nápaditější režií, inteligentnějším scénářem a nějak se vyhnulo finále ve velínu se seagalo-lundgrenovským parametry, mohlo myslet i výš, ale to už by vlastně byl úplně jiný film. Když nemá Kit mečík a kožešinu kolem ramen, působí ještě více nevýrazně.. ()

Reklama

maddy 

všechny recenze uživatele

Spookes: The Less Than Good. Tuctový špionážny akčňák z britských ostrovov. Síce sa tu neustále niečo deje, Kit Harington uteká raz po budovách, raz cez letisko, po Londýne, po Berlíne, ale akcia je iba štandardne natočená a ani raz výrazne nestrhne, chýba tomu správna dávka napätia a adrenalínu a v príbehu síce jeden zvrat strieda druhý, no od polovice už je akurát tak jedno kto je na čej strane, pretože postavy sú divákovi ukradnuté. Vo výsledku ani dobré, ani zlé, iba príliš obyčajné. Síce neškodný, rutinne odvedený, ale nijako zvlášť záživný akčný thriller určený skôr do televízie. CELKOVO: 2,5* (5/10) ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Zručně natočené, leč místy poněkud nelogické. Super-nebezpečný terorista je přepravován uprostřed dopravní špičky a super-tajní agenti vedou sáhodlouhé rozhovory prostřednictvím super-chytrých mobilů. Leč karty jsou rozdány a rozličné akce zahájeny, aby se mohly nejprve cíleně ponořit do chaosu - a teprve v samotném závěru se zase efektně vynořit a dojít k netrpělivě očekávanému rozuzlení. Divák i filmový průmysl tak víceméně dostanou, po čem touží, a mohou v příkladné symbióze dál kráčet vstříc světlým filmovým zítřkům. P.S.: Jistěže existuje "vyšší dobro", nicméně metody jeho prosazování jsou maličko děsivé a žádná ze zainteresovaných stran zrovna neoplývá morálními zásadami. Nebo jinak - mám určité pochybnosti o správných a špatných stranách našich barikád. Existuje spíš něco jako špatné a ještě horší strany (pochopitelně i strany NEJHORŠÍ, vznikající mnohdy jako vedlejší produkt hrátek stran špatných a ještě horších). Nic pozitivního, řekla bych ... nicméně - jak známo - naděje či spíše víra v nadějné vyhlídky umírá poslední. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Neviem prečo toľko pohŕdavých komentárov, prečo pomerne nízke hodnotenie filmu, ktorý ma síce ničím nenadchol, ale ani ničím nepopudil, čo je u výtvorov z posledných rokov pomerne zriedkavá záležitosť. Okrem hudby ma zaujalo asi najviac to, koľko krát boli aktéri postavení pred otázku, či je to pravda alebo zasa ďalšia hra niekoho. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (3)

  • Scény z ulíc Londýna museli byť točené znovu a znovu, pretože do záberov sa stále dostávali autobusy s plagátmi Kita Haringtona. (Laslo)
  • Natáčelo se v Londýně, Berlíně a Moskvě. (Terva)
  • Kit Harington dostal špionážne cvičenie od bývalého vojaka SAS (špeciálna jednotka britskej armády), aby mohol vierohodne zahrať svoju rolu vo filme. (Laslo)

Reklama

Reklama