Reklama

Reklama

EXODUS: Bohové a králové

  • USA Exodus: Gods and Kings (více)
Trailer 3

Ve starověkém Egyptě se vládce rovnal Bohu a jinak tomu nebylo ani v případě Ramsese (Joel Edgerton). Mocný vládce měl jediného přítele, Mojžíše (Christian Bale), který s ním vyrůstal od dětství, když se ho coby židovského nalezence ujala královská rodina. Z přítele se však stal úhlavní nepřítel, když se Mojžíšovi zjevil „jiný" Bůh a pověřil ho nelehkým úkolem – vysvobodit svůj lid z egyptského otroctví, přivést jej do zaslíbené země. Být jeho vůdcem i prorokem. Mojžíš tento úkol přijme. Než se však bude moci v čele zástupu 600 tisíc židovských otroků vydat na strastiplnou cestu do jejich nové domoviny, zažije deset egyptských ran, kterými rozezlený Bůh sešle na Egypt nesmírné útrapy, krupobití, zkázu ohněm, děsivé epidemie a smrt. Nic z toho však faraónu Ramsesovi nezabrání ve snaze Mojžíše a jeho lid za každou cestu zastavit a zničit. (CinemArt)

(více)

Recenze (850)

CitySP 

všechny recenze uživatele

Christian Bale naprosto skvělej hereckej výkon v tomhle filmu. Joela Edgertona naprosto zastinoval. Celkem pěkný historický film, obohacený na pár akčních scén. Celkem přijetalná filmová podívaná, doplněna krásným prostředím filmu. ()

inhotep 

všechny recenze uživatele

Škoda, že María Valverde neměla víc prostoru, rozhodně byla tím nejhezčím v celém filmu. ;-) Jinak Ridley jel na automat, nebylo to vyloženě špatné a rozhodně to bylo lepší než Noe, nebo Robin Hood, ale nějak jsem prostě čekal víc. ()

Paradax 

všechny recenze uživatele

Bohužel člověk předem ví, jak celý film dopadne, což zážitek docela sráží, ale i když si to odmyslím, tak mi přišel film dlouhý a ještě se do něj zdaleka všechno nevešlo a některé události musely být podány zkráceně nebo vyloženě zkratkovitě, vlastně úplně všechny. Možná by bylo lépe se zaměřit jen na jednoho z hlavních protagonistů. Trochu zbytečný film o notoricky známých věcech. A přitom potenciál měl, škoda. ()

smajki 

všechny recenze uživatele

Jako každý správný fanda fantasy žánru a Cristiana Balea jsem prostě do kina musel. Po shlédnutí jsem si říkal, že kdybych jednou na smrtelné posteli přemítal, co stálo za to vidět a co ne, tak bez tohohle bych se obešel. Před projekcí mi dvou a půl hodinová stopáž u fantasy nepřišla nijak přemrštěná, ale byl jsem vyveden z omyllu. Mohu jen říci: To bylo dlooooouhé! První cca 3/4 hodiny (až do okamžiku, kdy se Mojžíš dozvídá, že se pravděpodobně narodil jako hebrejec) byla naprosto zbytečná a normálně bych ji vystřihnul. Co dál? Jo, jasně, Joel Edgerton alias Rames naprosto nudný a totálně bez charismatu, v bitvách ani kapka krve (snad jen možná občas člověk díky nesmyslému střihu zahlédl trochu kečupu na meči) a u některých soubojů bylo jasně vidět jak moc máchají a bodají vedle - hodně špatné zpracování. Poslední, co mi ještě dost vadilo je od Sigourney Weaver a Bena Kingsleyho dohromady vyřčených asi 5 vět. Naproti tomu novodobě zpracované biblické téma mě celkem bavilo a některé efekty byly povedené (zejména 10 egypstých ran). Použiji-li osvědčené schéma "součet děleno počtem", vzejde mi z toho široký až slabší průměr. Takže cca 2,5 nebo trošku míň. ()

Ahas_ver 

všechny recenze uživatele

Krátce a stručně - poctivě zpracovaný biblický příběh s precizní výpravou, vyběrem herců i komparzu, kostýmy a velmi zdařilým zachycením dobové atmosféry. A co je sympatické, příběh není zaplevelen zbytečnou milostnou zápletkou, soustředí se spíše na vztah Mojžíše a faraona a důvody pro odhodlání Mojžíše pomoci utlačovaným. ()

MAX33 

všechny recenze uživatele

Celkem s podivem zde vidím velkou kritiku na tento příběh. Mohu říci, že jsem s podivem sledoval, jak se děj vyvíjí a bavil jsem se dobře, je pravdou, že překvapení zde bylo málo a mnoho věcí nebylo dotaženo. Některé ukvapené scény byly zbytečné a nebýt mého oblíbence Christiana, tak zde není nikdo s kým sympatizovat, Ramses byl nic moc, svými rysy mi ani trochu nepřipomínal egypťana a nějak jsem mu to hraní nevěřil až na konci ukázal alespoň trochu emocí. Určitě z toho šlo vymlátit více, avšak pro mě povedený film s epickými scénami a kvalitním hereckým výkonem hlavní postavy, jak jsem zvyklý. Možná jedna hvězdička je opravdu subjektivně navíc, díky tomu, že prostě Chrise žeru. ()

Kaidan 

všechny recenze uživatele

Historické filmy to je moje, zvláště ty vymyšlené/historické, no nic nebudu se hádat sám ze sebou jestli to je pravda nebo ne (i když vím že ne), starověk byl asi fakt krutý, zvláště pak na židy, nejprve Egypťani, pak Peršani, no a o pár století dále v římském impériu to neměli taky nějak moc lehké. Ale nejsem tu od toho abych vám popisoval židovské dějiny.Takže k filmu, ano, bylo to hrozné !! z daného tématu ale asi více ani vyždímat nešlo, bitvy? vždyť tam ani pořádná bitva nebyla, když o tom tak přemýšlím vždyť osvobodil půl milionu otroků a to jako nedokázali pobít pár tisíc egypťanů. Prostě nesmysl, možná jim řekl jejich bůh že to není správné nebo nevím co ještě, ale sakra jedna bitva na konci a své hodnocení bych změnil, ale takhle bez té pořádné bitvy, pouhé 2* ()

alphatown 

všechny recenze uživatele

Co k tomu napsat? Další Noe. Mojžíš si desky se zákonem vytesal sám dlátkem. Další snílek se svou soukromou vírou. I Hitler měl víru tohoto typu. Věř a dělej si co sám uznáš za vhodné, snaž se pro svou vizi získat maximum příznivců, kandiduj ve volbách a když se ti to podaří, bude to důkaz Boha a ty budeš mít svou sochu na náměstí. Pěkná úchylárna. Nevím co je to dnes za módu s těmito filmy. Pokus o syntézu vědy a víry, rozumu a nadpřirozena. Ten film by nebyl dobrý ani jako seriál, i kdyby se do něj naházelo pětkrát víc peněz. Nevím kdo dnes stojí o takový film. Někteří lidi jsou věřící, jiní jsou nevěřící, ale tento přístup to opravdu nevyřeší. Snad se někdo snaží najít nějakou střední cestu pro světový mír. No ale muslimové myslím do kina nechodí. Nedávno jsem shlédl Sedm Statečných - starý dobrý vestern a ten má hodnotu, ale toto upadne v zapomnění jako dokonalý šit. Takže ty tři hvězdy jsou za efekty. ()

Googooplexer 

všechny recenze uživatele

Exitus: Scottovia a Chujovia. Jedna hviezda je osobitne za C. Balea, ktorý bol v tomto asi filme tým jediným zaujímavým na čo sa dalo dívať, Druhá hviezda za superžidovského nosáňa Bena Kingsleyho a tretia hviezda pre židovských producentov, ktorí majú odvahu nechať v scenári aj niektoré zábavné veci a stereotypy z neslávnej hebrostórie. Inak stál ten film za vyližpiču. Dnešný Ramžíš, Mojžíš, Ježíš, Buzíš, nechytá sa ani jeden na starú dobrú výpravnú Kleopatru, ktorej scénár nepísala tlupa splašených opíc a ktorú nerežíroval režisér v úpadku, s profesným alzheimerom, pre svojho zabalzamovaného gebrudera. (Scény nie sú ani veľkolepé ani monumentálne, už je rok 2015 premošeho! No a brutálne vojnové scény som si tiež nejak nevšimol.) ()

awerto 

všechny recenze uživatele

Exodus, bohuzial vsetko v naznakoch. Asi nie je treba pripominat o com je cely pribeh. Ten kto ma zakladne vzdelanie, chape, ten kto nie, tak sa bude nudit. Ziadne prekvapenie sa nekona, tam kde sa divak tesi na akciu, tam dostane skratkovitu kasu a kde nie je treba nic vymyslat, tak sa vymysla. No, som rad, ze som za kino nevyhodil nechutnu ciastku, lebo by som trpko lutoval. ()

maxi_tom 

všechny recenze uživatele

Na poli historického filmu jednoznačne najslabší Ridley Scott. Oveľa viac ma zaujal aj Robin Hood. Do oči bijúcu absenciu hlbšieho poňatia a nie najšťastnejší casting ústrednej dvojky (a to mám Balea rád) nemôže zachrániť ani krásny vizuál starovekého Egypta. 3* (6/10). ()

m.dodoss 

všechny recenze uživatele

Bože co to bylo??!! Taková slátanina kde tvůrci počítali, že všichni znají předchozí filmy... To i Princ egyptský animovaný byl daleko víc zajímavější. Mám rád Christiana ale tohle byl přestřel! Jedním slovem zklamání... ()

BStone 

všechny recenze uživatele

Po vizuální stránce maximální zážitek.Ridley má řemeslo v ruce jako skutečně málokdo.Jiná věc je scénář,na které má v posledních letech opravdu smůlu.Vůbec mi nevadilo mírně netradiční zpracování. Právě úvod nastiňuje,že by tento příhěh mohl být přece jen trochu jiný. Kromě dvou hlavních postav jsou všechny ostatní víceméně neprokreslené a sekundují pouze příběhu,což je třeba v případě Sigourney Weaver docela škoda.Ztvárnění Nejvyššího už ponechám na posouzení ostatním.Film trpí v určitém ohledu stejným neduhem jako Noe,neboli že nás někdo pořád za něco soudí nebo trestá.V tomto případě Bůh jako malý chlapec,který chce dosáhnou svého,po svém a historie později ukázala,že nedosáhl ničeho.Ale film jen nastiňuje biblické události,čili v tomto provedení v podstatě legendy a pohádky. 70% ()

BR23 odpad!

všechny recenze uživatele

tak dobrá rozprávková téma a tak ju domrvili... poviem pravdu od hodiny som to začal preskakovať, nuda a hlúposť... ,,Veštba je nejasná,,... nie, fakt? a kedy je veštenie jasné? :D, také triviálnosti akože ,,veštenia z vnútorností nevravia ale naznačujú,,... to museli povedať akorát vtedy? (mi to prišlo také nachystané, umelé, prvoplánové, keby to povedali aspoň po 12. veštení ale hned na začiatku? óóó aké okázalé... pfff) Batman hodí drevený klacek (rozumej kopiju) do rozbehnutého záprahu a čo sa stane? kone odbočia niekam na verímboha a voz urobí vo vzduchu asi 2 metrový premet tesne na dôležitou osobou... WTF??? potom nuda, nuda, nuda... a potom čo som zachytil bolo more. Zvláštne že ked Mojžišov lid išiel z miesta A na miesto B po novovzniknutej súši tak tam bolo plno hrbolov, skál a kamienkov (môžte to vidieť) ale ked tam šiel ten zlý so svojou armádou tak to celé priestranstvo bolo holé a rovné (rovnejšie než naše najlepšie cesty) tak že cez to mohli tryskom bežať záprahy (aj to môžte vidieť) a kamene a hrboly a výmoly boli jaksik ehm ,,inde,, daleko :D píčovina jak mraky... hlavne že egyptské rany (jedna z najdôležitejších udalostí) trvali ,,až,, neuveriteľné TRI minúty (wau ako dlho- ano to bol sarkazmus) :D a to prosím pekne vravím len o scénaristických chybách a nezmysloch tobôž nie o chybách vychádzajúcich z Biblie. P.S: nemám rád Balea. Je mi vrcholne nesympatický... :D Noe (Noah) mal aspoň jebatelnú Hermionu :D Zaujímavé komentáre: Maw. ()

Mrliš 

všechny recenze uživatele

Jednu hvězdu dávám za povedené efekty. Film jako takový působí až nemožně únavně. Dokoukat do konce je neskutečné utrpení. A finální scéna, na kterou nás lákali v trailerech je opravdu žalostná. Kdy má dojít na bitvu, tak všechny zloduchy spláchne obří vlna a je hotovo. Bez povedených efektů je film čistě odpad. ()

hujerita 

všechny recenze uživatele

Neviem prečo, ale tento Ridley Scott sa mi páčil. Jednoducho to bolo natočené tak ako som chcel a dúfal. A možno aj preto že som nič nečakal od tohto filmu, alebo som čakal veľmi málo po niektorých recenziách napísaných tu. Jednoducho klasický Ridley Scott mi teraz sadol. ()

Související novinky

X-Men: Budoucí minulost v prodloužené verzi

X-Men: Budoucí minulost v prodloužené verzi

05.04.2015

Zatímco se vyhlíží prodloužený Exodus Ridleyho Scotta (kterého se vážně nedočkáme), aktivně se chystá delší verze jiného filmu od 20th Century Fox. Řeč je samozřejmě o comicsovce X-Men: Budoucí… (více)

Koho zajímá Scottův Marťan?

Koho zajímá Scottův Marťan?

05.10.2014

Ridley Scott (Gladiátor) nám v prosinci představí historický velkofilm Exodus: Bohové a králové a už má na stole scénáře ke dvojkám Promethea a Blade Runnera. Jeho pozornost ale momentálně patří sci… (více)

Ridley Scott chce točit Marťana a Blade Runnera 2

Ridley Scott chce točit Marťana a Blade Runnera 2

26.08.2014

Většina režisérů si mezi svými projekty nechává rozpětí alespoň dva roky. Ridleymu Scottovi ale dovolená očividně nic neříká, jelikož od přelomu tisíciletí natočil jedenáct filmů. Hodlá… (více)

Ridley Scott natočí pokračování Promethea

Ridley Scott natočí pokračování Promethea

26.03.2014

Vetřelčí prequel Prometheus před dvěma lety rozlítil řadu fanoušků původního Vetřelce, širší veřejnost z něj ale nikterak pobouřená nebyla. A jelikož v pokladnách kin zůstalo 400 milionů dolarů, bylo… (více)

Reklama

Reklama